Љута папричица продужава живот
Кажу да зачињена храна увек “убија” укус осталих намирница у нашим устима. Иако уме да нам зачини живот, има ту моћ и да га продужи.
Научници тврде да блокирање способности тела да осећа бол продужава живот, а ако желите да искључите осећаје за бол, почните да једете љуте папричице.
Овај савет је тестиран на лабораторијским мишевима, којима су дали љуту папричицу и тако блокирали сигнале за осећај бола у мозгу. Истраживања показују да животиње које нису осећале бол, имале су 14% дужи животни век и биле су здравије. Оне су имале бољу меморију и ретко су оболевале од рака, објашњава mondo.rs.
Пуније даме желе да смршају? Љута и зачињена храна убрзава метаболизам, брже сагорева калорије и обрађује шећер. Ова храна служи и онима који болују од дијабетеса.
Истраживач Ендру Дилин, са Унвиерзитета у Калифорнији, тврди да редовно уношење капсаицина – једињења које се налази у чили папричицама, може потпуно да прекине осећај за бол што води ка чувању живаца и продужетку живота.