Печени кромпир
12.05.2014.
18:18
Коментари (0)
Зачињен белим луком и сирћетом.
Потребно:
- 1кг кромпира
- 5-6 ченова белог лука
- 2-3 супене кашике сирћета
- капар, со, уље
Припрема:
Кромпир добро очистите и исеците га рецкавим ножем. Посолите га и полијте уљем. Добро помешајте и равномерно га распоредите у плеху. Покријте плех алуминијумском фолијом и пеците на 200°Ц док кромпир не омекне. Скините фолију и запеците да добије златну боју.
Очистите бели лук и пасирајте га, па га помешајте са сирћетом, ситно насецканим капром и сољу. Том смесом прелијте кромпир, поново га покријте фолијом и пеците још 10-15 минута.