ПГП паста
18.06.2014.
09:26
Коментари (0)
ПГП – павлака, грашак, пршута!
Потребно:
- 280г свеже тестенине (таљателе)
- ½ шоље павлаке за кување
- 100г пршуте или куване шунке
- 200г свежег грашка
- лук
- путер
- рендани качкаваљ или пармезан
- 2 супене кашике маслиновог уља
- со
Припрема:
Отопите у шерпи 25г путера и две кашике маслиновог уља. Динстајте лук танко сечен, па додајте грашак. Оставите да се кува на средњој ватри 20 минута, па додаје павлаку, промешајте и смањите ватру. На пола кување додајте пршуту сецкану на коцкице.
Тестенину кувајте у сланој води – ал денте. Помешајте са врућим сосом и поспите сир.