ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ СЕ ИЗВУКАО, А САДА... Може ли шеф кухиње Ноле да сервира кромпир краљу шљаке? (ВИДЕО)
Србин и Шпанац 43. пут очи у очи у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу.
Част Роџеру Федереру, можда и најбољем тенисеру у историји, али дуели Новака Ђоковића и Рафаела Надала увек су имали неки посебан шмек, који је ривалству двојици харизматичних тенисера доносио префикс „нај“. Србин и Шпанац играће у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу 43. пут, а „краљ шљаке“ води са 23:19.
Утисак је, међутим, да Новак никада у каријери није био већи фаворит на земљаној подлози као уочи дуела са „биком са Мајорке“ у полуфиналу престижног турнира (субота 15:30). Ђоковић је у врхунској форми, није поражен од турнира у Дубаију, док Надал лута у лавиринту жеља и могућности, с обзиром на то да га повреде, као последица спартанског режима рада, прате у стопу последњих година попут гладног пса.
- Физички сам спреман, морам да се припремим психолошки за полуфинале. Не сме да буде тренутака деконцентрације – објаснио је Ђоковић.
Са друге стране, Надал је свестан да ће морати да пружи врхунску партију како би славио против најбољег тенисера планете.
- Не говоре истину они који кажу да би у финалу волели да играју против најјачих ривала. Свако жели да игра против лакшег противника. Волео бих да је са друге стране мреже неког слабији од Новака – искрен је Шпанац.
Вечити ривали последњи пут играли су још у финалу прошлогодишњег Ролан Гароса, када је Ђоковић разорачао и олако препустио титулу суверену Булоњске шуме. У Монте Карлу играли су последњи пут 2013. у финалу, када је Ђоковић био доминантан и славио са 6:2, 7:6. Шпанац је тада у првом сету избегао да му Ноле „уручи кромпир“, односно да добије сет са нулом. С обзиром на то да је Новак у овом сегменту постао у 2015. години најбољи играч опен ере, о чему можете да прочитате ОВДЕ, не би била сензација да 11. „чишћење“ у сезони падне у дуелу са петим тенисером са АТП листе.
У првом полуфиналу, од 13:00 часова састају се Чех Томаш Бердих и Француз Гаел Монфис, који је правио шоу и у Монте Карлу, о чему можете да прочитате ОВДЕ.