Природним средствима до стабилног крвног притиска
У случају да вам је допинговање лековима преко главе, посветите се природним средствима.
Већи део српске популације читавог живота се бори са повишеним крвним притиском. Некима се овај проблем јавља у позним годинама, као и остала обољења. Боре се на разне начине да га доведу до нормале. У случају да сте једни од њих, издвајамо вам неколико намирница које побеђују у борби против високог притиска.
Банане су добар извор калијума, који заједно са натријумом утиче на количину воде која се задржава у организму. Истраживања показују да је 5 банана дневно довољно да смање крвни притисак, а самим тим и потребу за лековима. Банане су висококалоричне (2.000кцал), зато се саветују две током дана.
Када је реч о лековитим воћкама, такође вам саветујемо да три пута дневно пијете по чашу јабуковог сока или сока од поморанџе.
Бели лук је предводник над свим природним средставима која имају моћ да смање висок крвни притисак. Довољно је да измрвите један чен белог лука и помешате то са чашом алкохола. Оставите да смеса одстоји 48 часова. Након тога, додајте 20 капи чаја од жалфије. Добијену смесу можете конзумирати три пута дневно.
Постоји још један трик како искористити моћ белог лука. Већу главицу ставити да се кува 10 минута у пола литра воде. Када се прохлади, додајте лимунаду, направљену од 2 – 3 лимуна, и сипати у флашу. Свако јутро, попијте једну чашицу добијене смесе.
Свакодневним конзумирањем једне чашице сировог бадема, направићете велики корак ка смањивању високог притиска.
Љута паприка је прва на листи - по брзини стабилизовања крвог притиска. Она шири крвне судове, подстичући слободнији проток крви и тако доводи до смањења крвног притиска и притиска на зидове артерија. Довољно је да растворите једну до две кашичице љуте паприке у топлу воду, затим додајте кашику меда и алое вере и добијена смеса биће права бомба против хипертнезије.
Масна морска риба богата је огомрном количином омега-3 масних киселина које регулишу ниво "доброг" и "лошег" холестерола. Она чува крвне судове и штити организам од астеросклерозе. У случају да нисте велики љубитељ морске хране, било би пожељно да је конзумирате бар 3 пута недељно. Имамо пример Ескима који свакодневну исхрану не могу да замисле без рибе, па зато и имају мале шансе од обољења срца и крвних судова.
Целер садржи етарско уље, богато материјама које шире артерије и смањују количину хормона стреса. Ово поврће смањује концентрацију "лошег" холестерола у крви и стимулише избацивање течности из организма.