Пуњени парадајз
Ово јело можете сервирати уз зелену салату - уколико желите здрав оброк, али можете га "зачинити" и тако што ћете га јести уз печење.
Потребно:
- 4 парадајза
- прстохват соли
- 1/2 шоље сецканог црног лука
- 3 супене кашике путера
- 1 1/2 шоља обареног пиринча
- 1/2 шоље ренданог пармезана
- 2 супене кашике ситно сецканог свежег першуна
- 1 супена кашика ситно сецканог свежег босиљка
- бели лук у праху
Припрема:
Одсеците врх сваког парадајза (али танко, немојте исећи превише). Кашиком издубите средину тако што ћете оставити "оклоп" дебљи од центиметра. Одбаците семе и средину коју сте извадили исецкајте ситно и оставите са стране. Унутрашњост парадајза посолите и оставите их на убрусима да се оцеде.
У малој шерпи динстајте црни лук на две кашике путера. Додајте средину парадајза и кувајте док већина течности не испари. Склоните са ватре и умешајте пиринач, пармезан, першун, босиљак и бели лук.
Пуните парадајз и на сваки ставите листић путера одозго. Поређајте их на плех у пеците откривене 15-20 минута у угрејаној рерни на 180°Ц.