Ролнице од млевеног меса
03.10.2014.
10:41
Коментари (0)
Тесто, месо и лук – за љубитеље калорија!
Потребно:
- 500г лиснатог теста
- 300г млевеног меса
- 100г шаргарепе
- 150г црног лука
- 1 чен белог лука
- уље за пржење, бибер, со
Припрема:
Шаргарепу очистити и обарити. Лук (црни и бели) ољуштити и ситно исецкати. На мало уља продинстати црни лук, па додати бели и млевено месо. Динстати двадесетак минута, па додати сецкану барену шаргарепу. Посолити и побиберити. Лиснато тесто растањити, исећи на квадрате, нафиловати месом, увити у ролнице и притиснути ивице да не исцури фил. Обликовати ролнице на радној површину...
Ролнице пржити на врелом уљу. Кад порумене извадити их на салвету како би се оцедио вишак масноће.
Засладити се тортом са чоколадним мусом!