Ручак у тегли? Идеално решење за запослене!
Запослени често немају времена да организују свој дневни распоред тако да успут спреме и здрав оброк који ће појести у току радног времена. Можда је ово револуционарно решење!
Најчешће се дешава да посегну за брзом храном, пекарским производима и било чиме што им је на дохват руке, у неизбежним нападима глади. Зато испробајте ову идеју!
Недељом набавите поврће, сир, дресинге, месо, пасту све што волите, пише bizlife.rs. Набавите неколико тегли са затварачем. Наређајте намирнице у тегле тако да су дресинг, уље, сирће и зачини на дну. Затим иде сир, паста или месо и тек на врху зелениш (зелена салата, босиљак, карфиол, парадајз...).
Теглу не пуните до врха јер ће бити лакше да је протресете кад почнете да једете како би се намирнице сјединиле. За сваки дан у недељи спремите по једну. Кад излећете ујутру из куће, зграбите једну теглу и решили сте проблем оброка око 13х.
Док не напуните своје тегле, ево неколико лаких рецепата са комбинацијом намирница које можете наћи у сваком супермаркету.
Тегла Грчка салата: Маслиново уље (2 кашичице) - на дно, мало црног лука, маслине, краставац, фета сир, парадајз, листићи свеже нане
Тегла са пилетином: Балзамико или лимуново сирће (2 кашичице) - на дно, печена плетина у комадима, сушени парадајз, маслинке, свежа паприка, листови свежег спанаћа
Тегла Капрезе: Песто сос (2 кашичице) - на дно, моцарела сир, кувана паста (penne), чери парадајз, листови свежег спанаћа, листови свежег босиљка
Прочитајте и:
Доручак који развија мождане функције
ШАНСА ЗА ПОСАО – Уз плату конобара, бакшиш вам и не треба