Ručak u tegli? Idealno rešenje za zaposlene!
Zaposleni često nemaju vremena da organizuju svoj dnevni raspored tako da usput spreme i zdrav obrok koji će pojesti u toku radnog vremena. Možda je ovo revolucionarno rešenje!
Najčešće se dešava da posegnu za brzom hranom, pekarskim proizvodima i bilo čime što im je na dohvat ruke, u neizbežnim napadima gladi. Zato isprobajte ovu ideju!
Nedeljom nabavite povrće, sir, dresinge, meso, pastu sve što volite, piše bizlife.rs. Nabavite nekoliko tegli sa zatvaračem. Naređajte namirnice u tegle tako da su dresing, ulje, sirće i začini na dnu. Zatim ide sir, pasta ili meso i tek na vrhu zeleniš (zelena salata, bosiljak, karfiol, paradajz...).
Teglu ne punite do vrha jer će biti lakše da je protresete kad počnete da jedete kako bi se namirnice sjedinile. Za svaki dan u nedelji spremite po jednu. Kad izlećete ujutru iz kuće, zgrabite jednu teglu i rešili ste problem obroka oko 13h.
Dok ne napunite svoje tegle, evo nekoliko lakih recepata sa kombinacijom namirnica koje možete naći u svakom supermarketu.
Tegla Grčka salata: Maslinovo ulje (2 kašičice) - na dno, malo crnog luka, masline, krastavac, feta sir, paradajz, listići sveže nane
Tegla sa piletinom: Balzamiko ili limunovo sirće (2 kašičice) - na dno, pečena pletina u komadima, sušeni paradajz, maslinke, sveža paprika, listovi svežeg spanaća
Tegla Kapreze: Pesto sos (2 kašičice) - na dno, mocarela sir, kuvana pasta (penne), čeri paradajz, listovi svežeg spanaća, listovi svežeg bosiljka
Pročitajte i:
Doručak koji razvija moždane funkcije
ŠANSA ZA POSAO – Uz platu konobara, bakšiš vam i ne treba