Слане кифлице од Ц витамина
04.04.2014.
12:01
Коментари (0)
Веома је битно да купите Ц витамин у таблетама, не онај шумећи што размућујемо и пијемо.
Потребно (за тесто):
- 1/2 л млаке воде
- 1 квасац
- 5 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 2 таблете витамина Ц
- шољица уља
- 1кг брашна
Потребно за фил:
- Машта.
Заиста, то је најпотребније. Ништа им не фали ни кад се замотају празне, али су лепе и са стандардним гибаница (сир-јаје) филом.
Најбоље би било да испробате све што Вам падне на памет и да нам у коментару јавите утиске.
Припрема:
У млакој води растопити квасац, шећер, со и витамин Ц. Оставити да надође. За то време можете се играти припремом фила (или филова, ако баш желите да бриљирате).
Кад квасац надође додајте уље и замесите тесто са брашном.
Поделите на 6-8 делова, сваки развући у круг, сећи троуглове (филовати) и савијати кифлице.
Слажите кифлице у плех и кад их све послажете - СВАКУ посолите. Оставите их тако један сат.
Пећницу угрејте на 250°Ц и пеците док не добију ону симпатичну златасту боју.
Вруће кифлице премажите уљем.
Сервирајте уз хладан јогурт, та комбинација увек обећава!
И, наравно, уживајте!