Овогодишњи Гуча фестивал помера СВЕ ГРАНИЦЕ: Ово су 3 разлога зашто не смете пропустити прилику да будете део незаборавног спектакла
Пакујте кофере и правац Гуча!
Већ је опште познато да је Гуча фестивал синоним за врхунски провод. Током врелих августовских дана улице Гуче додатно греју феноменалне журке током целог дана па све до раног јутра, посетиоци из свих крајева света пуни позитивне енергије, а мириси и укуси традиционалне кухиње остављају без текста и највеће гурмане.
Ове године Гуча фестивал одржава се од 01. до 04. агуста, у оквиру кога је и Драгачевски сабор трубача (02 – 04. август), а ми вам доносимо 3 разлога зашто морате бити део највеће трубачке манифестације на свету.
1. Аутентично музичко искуство
"Нисам знао да труба може да се свира и на такав начин“ – рекао је чувени Мајлс Дејвис када је својевремено посетио Драгачевски сабор трубача у Гучи.
Ове године Сабор слави своју 63. годишњицу, а мајстори трубе Бобан и Марко Марковић, Дејан Петровић са својим Биг Бендом, Дејан Лазаревић и Екрем Мамутовић приредиће спектакуларне наступе на главној позорници на стадиону, уз богат културно-уметнички програм на улицама варошице и испред Културног центра Гуча. Такмичарски програм је срце фестивала, где 16 најбољих трубачких оркестара из Србије долазе да покажу своје умеће и изборе се за престижне титуле.
2. Место где се бришу све границе
Сваке године, Гуча окупи неколико стотина хиљада туриста из читавог света. Свако ко ју је бар једном посетио увек јој се враћа јер овде забава траје пуних 24 сата – кафане и улице су крцате људима, а атмосфера је усијана - од јутарњих сати пева се, игра и пије без ограничења, а на сваком кораку грми труба. И што је најважније, ово је место где се све границе бришу, а предрасуде не постоје - у Гучу су сви добродошли, без обзира на националност, пол, године или музички укус.
3. Кулинарски празник за ваша чула
За време трајања фестивала, Гуча се претвара у праву кафану на отвореном. Осим врхунске музике и непоновљиве енергије, Гуча је позната и по својој изванредној гастрономској понуди. Свадбарски купус из земљане посуде, хајдучки ћевап - аутентични гучански деликатес и вруће јагњеће и прасеће печење тек скинуто са ражња – јела су која никако не смете да заобиђете. Фестивал је прилика да уживате у традиционалним јелима која ће задовољити сва ваша чула и пружити вам јединствено кулинарско искуство.