Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

У четвртак почиње Сеа Данце фестивал, финале лета уз највећу журку на Јадрану

24.08.2021. 15:50
Sea Dance
Сеа Данце / Извор: Фото: Промо

Финале фестивалског лета и морска музичка авантура уз седмо издање Сеа Данце фестивала – добитника награде за најбољи европски фестивал, почиње у четвртак!

На будванској плажи Буљарица од 26. до 29. августа, наступиће водеће светске и регионалне музичке звезде електронске, трап/хип хоп и роцк сцене, као што су Борис Brejcha, Мацео Plex, Тале Оф Ус, Медуза, Сатори и  Топиц, који у Црну Гору долазе по први пут, као и имена попут Сенидах, Бајаге и Инструктора, Војка В, Who Сее, Сајси МЦ, Тијане Т и многих других који држе сам врх овдашње музичке сцене. Фестивал ће бити одржан у складу са безбедносним протоколом, на основу којег ће улаз на фестивал бити ограничен на посетиоце који имају документ да су примили најмање једну дозу вакцине против Ковида-19 или да су прележали вирус, затим на оне који имају негативан ПЦР, односно антигенски брзи тест-БАТ. Такође, за оне који не поседују наведену документацију, испред фестивалских капија биће организовано брзо антигенско тестирање по повлашћеној цени од пет евра. Сеа Данце фестивал покренуо је и кампању за вакцинацију младих у Црној Гори, у склопу које сви који се до 25. августа вакцинишу на једној од 23 локације широм Црне Горе, добијају улазницу за отварање фестивала, у четвртак, 26. августа.

Велике музичке звезде на плажи Буљарица!

Плажа Буљарица, прекрасна пешчана и шљунковита обала дугачка више од 2 километара, представља лепоту нетакнуте природе јадранске обале. На само пола сата вожње од  будванског Старог града, савршена је локација за дуге летње фестивалске ноћи. 

На Visa ДАНЦЕ ПАРАДИСЕ powered by Будва Тоурисм Органисатион оф Будва Municipality бини првог фестивалског дана, у четвртак 26. августа, посетиоци ће моћи да уживају у наступима: Медузе, Саторија, Бајаге и Инструктора, бенда Парампашчад, Рудхамана и Raya. На Play Радио Стаге powered by Гуарана бини за DJ пултом ће се смењивати: Станцо б2б CHBX, Баћко, Схар, Мирко & Meex, ГилеРз и Рудхаман.

Другог фестивалског дана, у петак 27. августа, на главну бину стижу: Мацео Plex, Тијана Т, Војко В, Fox и Surreal, Муха, локалци Равен ТК у б2б сету са Proximusom и Радио Катакомба, док ће на другом стејџу музику пуштати: Кингја, Јохн-К, Nessuno, Divolly & Markward, Новак, Бодзие и Буба б2б Lerr.

Трећег дана фестивала, у суботу 28. августа ће наступити Тале Оф Ус, Сајси МЦ, Клинац, Огњен и домаћини Аудиосторм, П.С., О.Г. феат Дистортион и Нецке. Уз локалне Ђ-еве који ће свирати на другим бинама, у саставу: Лазар, Toxido, Јуст Ћоске, НИГЕЛ, Millok и Мр Lekka.

Sea Dance
Сеа Данце / Извор: Фото: Промо

Последњи фестивалски дан, недељу 29. август, VISA ДАНЦЕ ПАРАДИСЕ powered by Будва Тоурисм Органисатион оф Будва Municipality стејџ обележиће гостовања Бориса Brejche, Topica, Ann Цлуе, Сениде, Who Сее, з и 84Бит. Са Play Радио powered by Гуарана бине чуће се музичка селекција од стране Ђ-ева: Лука Тарле, Владо Милановић, Марко Милановић, Вандал Стеве, Проџект Сатараш, Флирт Море и Оак Brothers.

На Туборг Опен Силент Данце бини, током четири фестивалска дана музику ће пуштати: DJ Dirty, DJ Милан Ковачевић, DJ Babylon Фисх и DJ Оне фор All. Детаљна сатница наступа на овогодишњем Сеа Данце фестивалу већ је доступна и може се пронаћи на линку.

Званичне процедуре за улазак на фестивал

У складу с важећим епидемиолошким мерама у Црној Гори, улаз на фестивал ће бити ограничен на оне посетиоце који имају документ да су примили најмање једну дозу вакцине против Ковида-19 или да су прележали вирус, затим на оне који имају негативан ПЦР, односно антигенски брзи тест-БАТ. Наведени безбедносни протокол сличан је Сафе Евентс протоколу спроведеном на EXIT фестивалу у јулу, који је кроз научне студије показао да су фестивали уз наведена ограничења безбедна места за окупљања, као и да на њима не долази до масовног ширења вируса, уколико се епидемиолошке мере безбедно спроводе.

Др Марија Божовић, специјалиста епидемиологије, испред Института за јавно здравље Црне Горе изјавила је да је организовање и одржавање масовних догађаја на отвореним површинама могуће спроводити у контролисаним условима и уз стриктно поштовање важећих препорука Института за јавно здравље, којима се наглашава да се овакве манифестације могу одржати уз поседовање макар једног од доказа из Националне дигиталне COVID потврде, који морају да поседују и домаћини и гости догађаја. Др Божовић додаје: „Вођени  прописаним мерама, уз адекватно обезбеђивање контроле истих, нема разлога да фестивал попут Сеа Данце-а не протекне у безбедним условима са минималним ризиком по здравље посетилаца“.

Брза антигенска тестирања на Буљарици

Свима који не задовољавају нити један од горенаведених услова, Сеа Данце је обезбедио брзе тестове по повлашћеним ценама, у износу од пет евра. Тестирање ће се обављати на плажи Буљарица, испред фестивалских капија, од четвртка 26. августа, до недеље 29. августа. Радно време пунктова је од 18:00 до 02:00, а тестирање се плаћа на лицу места. Тестирање плаћају посетиоци који су купили улазнице, који имају позивнице, односно бесплатне улазнице, као и они који имају ВИП улазнице или ВИП позивнице, а спроводиће га медицински радници Дома здравља Подгорица.

Улазнице за вакцинисане и медицинске раднике, од 18. до 25. августа

Сеа Данце је у оквиру кампање за вакцинацију младих “Нећу више да плешем сам/а”осигурао бесплатне једнодневне улазнице за отварање фестивала, 26. август, за младе који се буду вакцинисали од 18. до 25. августа на 23 пункта широм Црне Горе, чије локације се могу пронаћи на службеном сајту фестивала. Да би потом добили једнодневну улазницу за Сеа Данце, потребно је да на мејл ulaznice@seadancefestival.me пошаљу следеће податке: име и презиме, годину рођења, место пребивалишта, фотографију потврде о вакцинисању с јасно видљивим датумом вакцинације, и e-mail адресу. Сви медицински радници који су заинтересовани за једнодневне улазнице за отварање Сеа Данце фестивала могу на наведени mail послати све своје податке, уз своју потврду о вакцинисању, назив медицинске установе у којој су запослени и фотографију легитимације.

Бина Сеа Данцеа на мање од пола метра од мора!

На овогодишњем издању Сеа Данце фестивала, на мање од пола метара од мора, направљена је највећа фестивалска конструкција на овом делу јадранске обале. Битове на Буљарици пратиће визуелни дизајн великог еквилајзера, а креативни тим под управом познатог дизајнера светла, професора Витора Трифуа пресвући ће плажу у боје лета. Иако је специфичност ове конструкције непосредна близина мора које је практично запљускује, продукционо-инфраструктурни тим фестивала превазишао је све изазове. Ђ-еви ће имати прилику да пуштају музику на најновијим и високо квалитетним DJ уређајима, а програмском концепту и жанровским потребама извођача одговорено је системом EAW уз d&b сабове, а ту је наравно и незаобилазна Кара мониторинг уз СБ28.

И ове године организатори су се побринули за организовање shuttle бусева из Будве и Бара до Буљарице, као и за посебне цене taxi превоза. Они који се одлуче да на фестивал дођу личним превозом припремљено је неколико паркинг зона. Све информације могу се пронаћи на службеном сајту фестивала.

Актуелне цене улазница до 25. августа!

Цена фестивалских улазница за Сеа Данце је 4.690 динара, што је уштеда од 20 одсто у односу на финалну цену. Једнодневне улазнице посетиоци могу купити по промо цени од 2.220 динара, уз 20 одсто попуста. Све улазнице се могу купити посредством Гигс Tix продајне мреже. Више информација може се наћи овде. Све улазнице купљене за издање 2020. важе за овогодишњи фестивал.

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ СА ИЛУЗИОНИСТОМ ЏЕЈМСОМ МОРОМ - Прочитај до краја и сазнај како до „магичног“ промо кода за „Ц’ест Ла Магие“
James More

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ СА ИЛУЗИОНИСТОМ ЏЕЈМСОМ МОРОМ - Прочитај до краја и сазнај како до „магичног“ промо кода за „Ц’ест Ла Магие“

17.09.2024. 13:36
Чувени тенор Хосе Карерас вечерас у Сава Центру
Hose Kareras

Чувени тенор Хосе Карерас вечерас у Сава Центру

16.09.2024. 12:47
Познат програм конференције Рунда Дигитал Day: У Београд стижу кључни актери глобалне независне музичке сцене
Runda Digital Day

Познат програм конференције Рунда Дигитал Day: У Београд стижу кључни актери глобалне независне музичке сцене

12.09.2024. 14:54
Хосе Карерас наступа у Београду 16. септембра, ево шта ће се наћи на његовом репертоару: Класичне арије које ће очарати публику
Jose Carreras

Хосе Карерас наступа у Београду 16. септембра, ево шта ће се наћи на његовом репертоару: Класичне арије које ће очарати публику

12.09.2024. 14:04
Прославила се улогом мале Зоне Замфирове, а онда се удала за 23 године старијег глумца: ЕВО како сада изгледа ћерка познатог певача
Jana Milosavljević kao Zona Zamfirova

Прославила се улогом мале Зоне Замфирове, а онда се удала за 23 године старијег глумца: ЕВО како сада изгледа ћерка познатог певача

19.09.2024. 20:12
Призор који слама срца: Слађана Несторовић Ристић и Рада Ђуричин глумиле заједно у познатој серији, а на ОВОЈ слици су као сестре (ФОТО)
Rada Đuričin, Slađana Nestorović Ristić

Призор који слама срца: Слађана Несторовић Ристић и Рада Ђуричин глумиле заједно у познатој серији, а на ОВОЈ слици су као сестре (ФОТО)

18.09.2024. 15:39
Изненада преминула глумица (58) из "Село гори, а баба се чешља"
Slađana Nestorović Ristić

Изненада преминула глумица (58) из "Село гори, а баба се чешља"

18.09.2024. 14:50
Никола Пејаковић Коља својој деци даје само један ЖИВОТНИ САВЕТ који је злата вредан - највећи страх за оца
Nikola Pejaković Kolja

Никола Пејаковић Коља својој деци даје само један ЖИВОТНИ САВЕТ који је злата вредан - највећи страх за оца

16.09.2024. 16:55
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38