ДА БУДЕ КРУТ И СТАБИЛАН САТИМА: Ево коју КУХИЊСКУ НАМИРНИЦУ намажите на ОВО место КОД П*НИСА (ФОТО)
Ради у 87% случајева...
Једна сцена из фантастичне ХБО-ове хумористичке серије "Цурб your enthusiasm" остала је у сећању многим гледаоцима. То је сцена када Порно Гил (Боб Оденкирк) објашњава како помоћу табаско соса можете да задржите здраву и ефектну ерекцију дуго времена. Све што треба да урадите јесте да га умажете унутар свог аналног отвора у тренутку потентности и то ће остати да стоји како треба.
Многи су касније ово пробали да изведу и подаци говоре да у преко 87% случајева је то била успешна метода.
Верујемо да је свако чуо за Табасцо сос, али верујемо и да многи не знају како се он прави. Наравно да је у овом случају (као и у многим другим) најбољи оригинални рецепт и производ, али ако желите да се сами опробате у прављењу нечег што веома личи на табаско и да при том прођете многоструко јефтиније прочитајте до краја овај текст.
Припрема табаска у домаћој радиности личи на припрему ајвара, тј. није баш једноставан и брзински процес, а то опет значи да ћете осим кухиње упраљати и гомилу судова.
Оригинални љути сос прави се од врсте паприке која се зове Табасцо, а први пут га је направио Едмунд Мекилини (Едмунд McIlhenny у оригиналу) 1868. године на острву Ејвери у Луизијани. Тај сос се прави и данас на истом месту, а процес издраде и састојци основног Табаско соса су све ове године остали непромењени. Оно што га чини толико посебним, осим врсте паприке од које се прави, је и то да процес ферментације траје три године у храстовим бурадима у којима је пре тога одлежавао Бурбон.
Као што постоје различите врсте паприка, различитих љутина, тако постоји и неколико варијанти Табаско, у зависности од паприке која се користи. Оригинални црвени Табасцо сос је "средње љут" и мери се од 2,500–5,000 СХУ по Сковиловој скали. Хабанеро сос је најљући и има преко 7000 јединица по Сковилу, а најмање љут је слатки табаско са свега 100-600 Сковила.
Дакле, пошто магичност овог љутог соса од паприке лежи и сазрева у храстовим бурадима немојте очекивати да ћете у некој домаћој радиности успети да добијете тај специфични укус и мирис табаска. Али можете покушати и можете пробати да га направите, јер на крају крајева табаско сос је само лепши назив за добро одлежало сирће од љуте паприке - али јако добро сирће.
Осим овог штурог оригиналног рецепта, на интеренту можете пронаћи море сајтова који пишу рецепте за прављење домаћег табаско соса.
Оно што сам ја пробала су два начина:
- први начин је са куваном паприком,
- а други начин је од пресне млевене паприке.
У оба случаја, користи се љута паприка - по могућности месната љута паприка, или на крају крајева паприка коју имате, уз напомену да вам за гушћи сос ипак треба нека меснатија паприка.