Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan
kuvano vino
Кувано вино, традиционално пиће током божићних празника, може имати позитиван утицај на здравље, тврде лекари. Умерено конзумирање црног вина може повољно утицати на ниво холестерола, повећавајући ХДЛ ("добар") и смањујући ЛДЛ ("лош") холестерол. Полифеноли, попут ресвератрола, присутни у црвеном вину, заједно са зачинима као што су цимет, каранфилић и звездасти анис, могу допринети здрављу срца и крвних судова. Међутим, важно је нагласити да је утицај ових зачина на крвни притисак скроман, те се умереност у конзумацији алкохола препоручује.
Пошаљи