Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НАДА ЈОШ ЖИВИ: Лука Јовић голом у последњим секундама сачувао Србију против Словеније

20.06.2024. 12:52
Luka Jović
Лука Јовић / Извор: Танјуг/АП Photo/Matthias Schrader

Фудбалери Србије у другом колу Европског првенства, од 15 часова, играју веома важну утакмицу против селекције Словеније.

Фудбалска репрезетнација Србије ремизирала је са Словенијом 1:1 (0:0) у другом колу групе Ц на Европском првенству. Реми Србији и наду да још увек може до друге фазе донео је Лука Јовић голом практично у послењим секундама меча.

Словенци су били тим који је био знатно опаснији на старту утакмице. Већ у 4. минуту Черин је добро шутирао, али је Рајковић добро одбранио, да би четири минута касније голамн Србије зауставио и покушај Шешка. Тек у 26. минуту је Србија упутила први ударац ка голу Словеније после центаршута Лукића. Влаховић је покушао главом, али је Облак ухватио ту лопту.

Била је Србија у подређеном положају у великом делу првог полувремена, а то је показао и Елшник у 38. минуту пошто је погодио стаитву, да би на одбијену лопту налетео Шешко и шутирао преко гола. У завршници полувремена је коначно поново запретила Србија. Живковић је добро центрирао, Митровић са ивице петерца шутирао, алои је Облак одбранио и остало је 0:0 на полувремену.

У других 45 минута Србија је ушла нападачки, а већ у 47. минуту је Митровић имао добру шансу, али је Облак још једном добро интервенисао. Два минута касније умало је Србија повела аутоголом Биола који је пробао да изблокира центаршут Лукића. Успели су Словенци да издрже тај притисак и нападну у 58. минуту када је Шешко шутирао са двадесетак метара, али је Рајковић одбранио. У 65. минуту је Митровић био мало себичан и шутирао преко гола, иако је могао да можда дода Јовићу који је био у доброј позицији.

Казна је стигла у 69. минуту. Капитулкирала је одбрана Србије, а водећи гол за Словенију је постигао Карничник од којег је и кренула акција. Само дсва минута касније је Митровић погодио пречку, да би у 79. минуту Карничник умало дуплирао предност Словеније. Наставила је Србија са нападима, САмарџић је пробао са 17 метара у 83. минуту, али је био непрецизан, да би у петом минуту судијске надоканде Лука Јовић донео реми Србији, само неколимко секунди пре него што је судија Ковач дао знак да је меч завршен.

 

СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА 1:1 (0:0)

СТАДИОН: „Алијанц арена“ у Минхену

СУДИЈА: Иштван Ковач (Румунија)

СТРЕЛЦИ: Карничник 69 - Јовић 95

СЛОВЕНИЈА: Облак, Карничник, Дркушић, Бијол, Јанжа, Стојановић (од 76. Вербич), Черин, Елшник (од 90. Брекало), Млакар (од 63. Станковић), Шпорар, Шешко (од 76. Випотник).

СРБИЈА: Рајковић, Вељковић, Миленковић, Павловић, Живковић (од 81. Бирманчевић), Илић, Лукић (од 63. СМС), Младеновић (од 46. Гаћиновић), Тадић (од 81. Самарџић), Митровић, Влаховић (од 63. Јовић).

 

90+5. минут

Србија је стигла до изједначења

Имала је Србија корнер практично у последњим тренуцима меча, а најбољи у скоку био је Лука јовић и савладао Обалка. Само неколико секунди касније судија Ковач означио је крај меча.

83. минут

Пробао је све сам Самарџић

Тек што је ушао у игру покушао је Самарџић са неких 17 метара, али је лопта отишла поред гола Словеније.

79. минут

Нова прилика за Словенију

Умало је Карничник постигао још један гол, али је лопта отишла поред гола.

71. минут

Могла је Србија до изједначења.

Могао је Митровић брзо да донесе Србији изједначења, али је његов ударац зауставила пречка.

69. минут

Капитулирала је одбрана Србије

Повела је Словенија 1:0 после теренске иницијативе Србије. Стрелац је Карничник који је и започео акцију из које је постигнут гол.

65. минут

Солидна прилика за Србију

Дошла је Србија до прилике за контру, Митровић је имао можда и боље решење да дода Јовићу, одлучио се за шут, али је лопта отишла преко гола.

Двострука измена у Србији

Сергеј Милинковић-Савић и Лука Јовића су ушли у игру уместо Саше Лукића и Душана Влаховића.

58. минут

Рајковић на великом испиту

Са двадесетак метара Шешко је одлично шутирао, али је Рајковић је још боље одбранио и избацио лопту у корнер после којег није било опасности.

49. минут

Још један шанса за Србију

Могла је Србија до вођства, после центаршута Лукића са леве стране Биол је умало скренуо лопту у сопствену мрежу. Од свега је био само корнер после којег се и Митровић нашао у доброј позицији, покушао је главом, а од свега је био само корнер.

47. минут

Велика прилика за Митровића

Александар Митровић је имао сјајну шансу да доведе Србију у вођство, али је Облак успео да одбрани његов ударац.

46. минут

Креће други део игре, Словенија - Србија 0:0

Прва измена у Србији, уместо Младеновића у игру је ушао Гаћиновић.

45+1

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМНА!

44. Минут

ЛУКИЋ ШУТИРА!

42. Минут

БРАНИ ОБЛАК!

Живковић је центрирао, Митровић се нашао сам пред словеначким голманом на ивици петерца, упутио ударац али је Облак одбио ту лопту. Најбоља шанса за Србију!

38. Минут

СТАТИВА!!!

30. Минут

ШАНСА ЗА СРБИЈУ!

26. Минут

ПРВИ УДАРАЦ СРБИЈЕ КА ГОЛУ!

Srbija
Србија / Извор: МН Press

13. минут

Неспоразум у одбрани Србије!

08. Минут

ШЕШКО ШУТИРА!

04. Минут

БРАНИ РАЈКОВИЋ!

15:00

ПОЧЕО ЈЕ МЕЧ У МИНХЕНУ!

Са центра крећу фудбалери Словеније. Екипа Мајтажа Кека у белој опреми напада са десне на леву страну.

Табела

После првог кола Енглези су на челу са 3 бода, затим Данци и Словенци са једним, а онда и Србија без бодова. Све може да се промени након овог дуела, а подсећамо у осмину финала иду по две најбоље екипе из сваке групе и четири од шест најбољих трећепласираних.

Познати су састави

Српски селектор се определио за овај састав: Рајковић - Миленковић, Вељковић, Павловић - Живковић, Гудељ, Илић, Младеновић - Тадић - Влаховић, Митровић.
Словенци играју са следећих 11: Облак - Карничник, Дркушић, Бијол, Јанжа - Стојановић, Черин, Елшник, Млакар - Шпорар, Шешко

У првом колу, Орлови су пружили одличну партију, али су ипак поражени од главног фаворита на ЕУРУ, Енглеске минималним резултатом (1:0).

Са друге стране, и Словенија је одиграла веома квалитетно, освојивши бод против фаворизоване Данске (1:1).

Србија и Словенија су до сада играли четири међусобна дуела. Биланс је једна победа Орлова, исто толико тријумфа Змајчека и два ремија.

Према проценама кладионица, Србија је фаворит овом дуелу.

Биће ово веома важна утакмица у борби за пролаз даље, сви у Србији се надају победи и освајању веома важна три бода, пред последње коло групне фазе у ком ћемо играти против Данске.