Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ ГДЕ ЋЕ ДОЋИ: Сада сам се вратио овде да помогнем клубу

30.06.2024. 14:53
Slobodan Tedić
Слободан Тедић / Извор: МН Press

Вратио се Слободан Тедић у Чукарички после четири године. Са Бановог брда је високи нападач отишао 2020. године, кад је потписао уговор са Манчестер ситијем, у међувремену био је на позајмицама холандском Цволеу, као и енглеским тимовима Барнсли и Чарлтону, пре повратка међу бело-црне.

Задесио је Тедића велики пех на почетку зимских припрема на Кипру, кад је имао проблема са плућима, чак је морао и на операцију, због које је пропустио већи део другог дела сезоне. У финишу је ипак стигао и да одигра пет мечева, са нешто мањом минутажом. Због тога ће припреме на Бледу пред почетак нове сезоне за њега бити од велике важности.

- Припреме као и сваке друге, увек је почетак тежак. Више трчања, рада на физичкој снази и кондицији. Наместило се тако да претходних сезона нисам имао адекватне припреме, најпре због проблема са радном дозволом кад сам дошао у Манчестер сити, потом и појединим повредама. А у Енглеској и нема паузе током шампионата, самим тим ни зимских припрема – казао је Слободан Тедић, који је потом додао:

- Нисам имао среће ни прошлог јануара на Кипру, кад сам морао на операцију плућа, па сам и те припреме пропустио. Сада је најважније да се добро спремим, верујем да ће овога пута све бити како треба. Заиста су ми потребне једне добре, квалитетне припреме, а такве ће сигурно бити ове на Бледу.

Брђани ће у Словенији одиграти шест пријатељских мечева, ривали ће редом бити шампион Словеније Цеље 1. јула (11 часова), два дана касније Приморје (17.30), 5. јула ривал ће бити МТК (14.30), дан касније Триглав (17.30), 10. јула Брђани ће играти против азербејџанског Сабаха (17.30) и на крају 11. јула против мађарског Фехервара (17.30).

- Сад креће занимљивији део припрема, од понедељка ћемо играти и утакмице. Имамо врло добре ривале, сасвим адекватне за овај део припрема. На нама је да се уиграмо, да добијемо на самопоуздању и да потпуно спремни дочекамо 19. јул и почетак сезоне.

Чукарички ће шампионат почети против нишког Радничког, потом следи дуел против Спартака у гостима. Ипак, Тедић истиче даје још увек рано да се размишља о именима ривала, већ да фокус треба да буде на припремама и пријатељским мечевима.

- Са друге стране, знамо шта нам је чинити, морамо од почетка Супер лиге да кренемо са победама. Прошле сезоне смо доста бодова губили против ривала из доњег дела табеле, то нас је конкретно и коштало пласмана у првих пет и изласка на међународну сцену. Због тога су мечеви на старту шампионата од велике важности, свесни смо тога. Циљ нам је да изборимо пласман у Европу, иако знамо да ће ове сезоне бити теже него прошле. Ако ништа друго, онда због чињенице да Србија има једног представника мање на међународној сцени.

Тедић је у првом мандату на Бановом брду одиграо 75 утакмица, постигао је 21 гол. И један је од оних који на свом примеру може да упореди период у Чукаричком сада и пре пет година.

- Утисак је да је сада још више младих играча у тиму, него што је то био случај кад сам први пут био у Чукаричком. И драго ми је због тога, клуб је увек био познат по форсирању играча из своје школе и давању шансе младим играчима - казао је Тедић, који је потом додао:

- И даље сматрам да сам у групи млађих играча, тежим ка томе. Стекао сам неко искуство у иностранству, научио неке ствари, али још увек морам много да радим.

На лето 2020. године Тедић је остварио велики трансфер, потписао је уговор са једним од најбољих тимова на свету, Манчестер ситијем. Кад се осврне на тај моменат, нападач Чукаричког истиче да не сматра да је погрешио.

- Кад бих се вратио назад, опет бих исто урадио. Будимо реални, ко би од играча на мом месту другачије поступио. Мислим да сам направио добру ствар,да сам играчки напредовао. Сада сам се вратио овде да помогнем клубу, сигуран сам да ће и клуб помоћи мени и да ћу поново направити добар инострани трансфер - казао је Тедић, који је још додао:

- Због техничких ствари могао сам на позајмицу само у Енглеску, верујем да би било боље да сам могао у неки други клуб у Европи, а било је тих варијанти. Сада сам поново у Чукаричком. Још раније сам казао да бих се у Србији вратио само у тај клуб, ето то се и догодило. Знам како овде све функционише, сигуран сам да за младе играче не постоји боље место за напредак у Супер лиги. Кад дође време за избор неког новог клуба у иностранству, најбитније ће ми бити да изаберем средину у којој ћу сигурно играти, макар то била и нека, под знацима навода, мања екипа.

Имаће Тедић велику конкуренцију на месту центарфора, чини се да је то и најјачи део тима Чукаричког, с обзиром на то да равноправно конкуришу Милан Павков, Михајло Цветковић и Винисијус Мело. За Станића је веома добра чињеница да се ради о различитим типовима нападача.

- Ником од нас конкуренција не би требало да представља проблем. Напротив, то је добра ствар, терамо једни друге да радимо још боље и боље и да напредујемо. Свима нама је циљ да се изборимо за стартних 11, а одлична ствар је што ћемо сви током припрема на шест мечева добити шансу. Такође, већ сам раније то поменуо, различити смо типови нападача, па верујем да ће шеф имати више могућности да комбинује - закључио је Слободан Тедић, повратник у Чукарички.