Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ТЕРЗИЋ: Није ми се свидела Звездина игра, а о суђењу Вујовића нека одлучују надлежни (ФОТО)

05.03.2017. 17:11
zvezdan-terzic
звездан-терзиц / Извор: Србија Данас

Дерби између Звезде и Партизана завршен без победника.

Одлука да Мајо Вујовић буде главни судија у 153. Вечитом дербију, а касније и његове одлуке усталасале су српску спортску јавност. После нерегуларног гола Гелора Канге челници Партизана су били веома критични (више прочитајте ОВДЕ), а о свему што се дешавало причао је и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић. Причао је о својој изјави која је покренула "лавину", али и о самом мечу, као и о спорним ситуацијама. 

- За почетак, нити ја, нити било ко из Црвене звезде није поменуо име Маја Вујовића. Црвена звезда о Вујовићу има коректно мишљење, он је један од наших најбољих судија. Ми нисмо сумњали у њега, већ смо реаговали после интервјуа председника Судијске комисије ФСС Ђорђа Жутића (више прочиатјте ОВДЕ) који је сам рекао да дерби доноси огромне тензије, како на терену, тако и на трибинама. Додао је и да је његов став, као председника Комисије која је потпуно аутономна, да дерби мора да суди најбољи арбитар, а то је у овом тренутку Милорад Мажић. И да је јединствен став Комисије да он буде судија у дербију. То је он рекао. Комисија је на сајту ФСС у 13 часова објавила да ће Мажић судити Звезди и Партизану, а Вујовић да суди утакмицу у Крушевцу. После тога, све је било замена теза. Они су створили слику да смо ми нешто урадили. То није истина - објаснио је Терзић после преподневног тренинга црвено-белих, првог после дербија са црно-белима у којем је осим голова, према његовим речима, било још спорних ситуација. 

Majo Vujović
Мајо Вујовић / Извор: МН Press

- На крају крајева, у дербију треба да суде и друге судије, али остаје нејасно зашто је одлука промењена. И то је наше једино питање. А јуче се десило то што се десило. Да ли је било судијских грешака, нико у Звезде неће коментарисати. Поштујемо органе Савеза, а да ли је било грешака одлучиће надлежни људи. Да ли је лопта изашла или није (код гола Канге), да ли је Црвена звезда оштећена за пенал над Плавшићем, да ли је Ђурђевић играо руком или не. Док се не донесе званична одука не желимо да коментаришемо ишта од поменутих ситуација. Имамо пуно поверење у органе. Нека раде свој посао.

МАЈО ВУЈОВИЋ ДАО ШОКАНТНУ ИЗЈАВУ: Било је ФЕНОМЕНАЛНО! (ФОТО)

Директор Звезде се осврнуо и на изјаве људи из Партизана, да прво нису имали никакве замерке на избор судије, а онда критиковали Вујовића. 

- Понављам, нико из Звезде није коментарисао Вујовића ни пре, ни после утакмице. Тако ће и остати. 

ВЕЋ ЈЕ ПОЧЕЛО ПРЕПУЦАВАЊЕ: Партизан са добром вером чека дерби, али се пита шта ради Терзић (ФОТО)

Тема разговора је била и игра Звезде, али је пре тога Терзић причао о другим детаљима са дербија. 

- Презадовољан сам понашањем публике. После много времена, утакмица се завршила без непотребних тензија, уз коректно навијање. Похвалио бих навијаче и Звезде и Партизана, и волео бих да сваки наредни дерби буде овакав. Хвала и полицији која је максимално професионално одрадила посао. Сви можемо да будемо задовољни, по том питању.

Затим је причао о ономе чиме није био задовољан. 

- Оно што ми се не свиђа, то је игра Звезде. Генерално, дерби је био слабог квалитета. Подбацили смо и ми и они. Било је скоро 42 хиљада људи, али су им играчи остали дужни. Публика је незадовољна отишла са стадиона. Очекивао сам много више од нашег тима. Имамо много квалитетнији тим и мислим да у последњих неколико година није постојала овако велика разлика између екипа Звезде и Партизана. И сходно томе, морали смо да будемо бољи. Нисам задовољан јер смо се последњих 20 минута повукли. Изгубила се пас игра, постали смо безопасни, када је било логично да контрама и пас игром дотучемо Партизан, јер смо имали активан резултат. Они су морали да нападају, а ми смо морали да одиграмо течније и храбрије. Одиграли смо испод сваког нивоа и жао ми је што се не прича о добром фудбалу, већ о другим стварима - објаснио је Терзић уз нови осврт на одлуке судија, које су како је рекао биле плод грешака.

За крај је такође је признао да је пре гола Канге лопта била ван терена. 

- Али су и играчи криви јер нису квалитетнијом игром нису бацили у запећак судијске грешке, ако их је било. Ипак, треба да се призна да су и грешке саставни део игре. Убеђен сам да је судија имао добру намеру. Ако је било грешака, то је људски. Док Комисија не утврди шта је било, и за тај наш гол, за који мислим да је лопта претходно изашла ван терена, нећемо да се оглашавамо. Не знам да ли су тада судије имали добар угао гледања, да ли је Плавшић оборен за пенал, да ли је Ђурђевић дао гол руком... - закључио је Терзић, а ОВДЕ прочитајте шта о Ђурђевићевом голу мисли Абрахам Фримпонг, а на ОВОМ линку шта каже Марко Петковић

ПРОЧИТАЈТЕ СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ