Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

АУСТРИЈА СПРЕМНИЈА ЗА ЕВРО: Србије поражена у Бечу!

04.06.2024. 20:16
Austrija
Аустрија / Извор: Танјуг/АП photo/Matthias Schrader

Репрезентација Србије поражена је у Бечу од Аустрије у припремном мечу за континтинентални турнир у Немачкој. На стадиону "Ернст Хапел" резултат је на крају износио 2:1 (0:0).

Почетак утакмице на „Ернст Хапелу“ личио је на хорор за репрезентацију Србије.

Селектор Драган Стојковић определио се за игру са четворицом играча у задњој линији у тренуцима када је наша селекција имала лопту, па су по вокацији штопери Спајић и Павловић играли по боковима, што нам никако није дало резултат. 


АУСТРИЈА – СРБИЈА 2:1

/Вимер 10, Баумгартнер 13, С. Павловић 35/

Стадион: „Ернст Хапел“ у Бечу

Судија: Антонио Нобре (Португалија)

АУСТРИЈА (3-2-4-1): Пенц - Вебер, Дансо, Пош - Зајвалд, Грилич - Вимер, Баумгартнер, Прас, Шмид - Арнаутовић.

СРБИЈА (3-4-2-1): В. Милинковић-Савић – Спајић, Вељковић, Павловић – Живковић, Гудељ, Максимовић, Гаћиновић – Тадић, С. Милинковић-Савић – Влаховић/Јовић.

У фази одбране њих двојица су са Вељковићем чинили штоперску тројку крозу коју је домаћим тим наажлост лако пролазио.

Повела је Аустрија у 10. минуту када је Кристоф Баумгартнер пасом у простор пронашао Патрика Вимера који је побегао нашој одбрани и послао лопту иза голмана Вање Милинковића-Савића. 

Само три минута касније поново је „поцепана“ наша дефанзивна линија. Влаховић је изгубио дуел са Дансом, а домаћин у само два паса избацио комплетну одбрану наше селекције. Флоријан Грилич је био асистент, а егзекутор Кристоф Баумгартнер. 

Тек после 15 минута „пакла“ дошли смо до даха и имали прву прилику на мечу преко капитена Тадића који је био непрецизан из изгледне позиције.

Од тог тренутка били смо равноправан ривал, а успели смо и да преполовимо заостатак. Играо се 34. минут када је Тадич упутио одличан центаршут са леве стране, Спајић главом погодио стативу, а на лопту натрчао Страхиња Павловић и сместио је у мрежу.

Финиш првог дела обележио је тежак судар Немање Максимовића и Флоријана Грилича због којег су обојица морали ван терена. За нас је у игру ушао Иван Илић, док је Конард Лајмер био избор селектора Аустрија Ралфа Рагника.

На старту другог полувремена Александар Митровић и Никола Миленковић замнили су Душана Тадића и Уроша Спајича, а најбољи голгетер у историји наше репрезентације преузео капитенску траку.

Могла је Србија до изједначења у 54. минуту. Имали смо чак три узастопна корнера и шансу после ударца главом Сергеја Милинковића-Савића, али је лопта отишла преко пречке.

Направио је Стојковић још две измене у 64. минуту и на терен послао Вељка Бирманчевића и Лазара Самарџича који су требали да унесу нову енергију у нашу игру. Могао је Бирманчевић да избори пенал одмах након што је крочио у игру. Оборен је наш офанзивац у казненом простору, али се судија Нобре није огласио.

Била је Србија динамичнија после измена и често била на половини ривала, али прилике за изједначење није било, па је селектор посегну за новим изменама и то изједначења покушао да дође увођењем Луке Јовића и Саше Лукића 15 минута пре краја сусрета.

Била је Аустрија близу гола којим би решила утакмицу, али је Вања Милинковић-Савић у последњем тренутку склонио лопту Вајману.

Србија је до краја покушавала да дође до ремија, али нажалост није успела. Ипак, утисак је сасвим коректан.

 

 

90. Минут

Надокнада!

Играће се још само 3 минута!

88. Минут

Налет Србије!

Сви напади нам иду преко Живковића, још једном је оштро центрирао ка Митровићу, али је Пош успео у последњем делићу секунде да реагује испред нашег голгетера. Добили смо само корнер...

84. Минут

УДАРАЦ ИЛИЋА!

Илић далеко преко гола. Покушао је са око 25 метара да шутира, није то било лоше, али ипак недовољно прецизно.

77. Минут

Вања спасава Србију!

Вајман је изашао пред њега, хтео да га предрибла, али га је голман Торина прочитао.

76. Минут

Нова шанса за Србију!

66. Минут

Сјајан старт Павловића!

64. Минут

Притисак Србије!

Практично са клупе је утрчао на терен и умало изашао сам испред голмана. Био је оборен, тражио је прекршај, али га није добио.

54. Минут

Замало 2:2!

У низу корнера нашег тима, скочио је СМС, луцидно гађао, али замало преко пречке.

48. Минут

Аустријанци одмах притискају!

Поново проблеми у одбрани, прошла је лопта за Вимера по левој страни, послао је на пет метара, али одатле је у корнер шаље Милинковић-Савић.

46. Минут

Почело је друго полуреме!

45+2

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМНА!

40. Минут

Повредио се Максимовић!

Максимовић повредио главу, мења га Иван Илић. Сударио се наш везиста са Гриличем, пао на траву и зарадио чалму на глави. Селектор Стојковић није хтео ништа да ризикује и заменио га је, а исто је урадио Рангник тако што је увео Лајмера.

35. Минут

2:1! ГООЛ!!! Србија је смањује предност

16. Минут

ШАНСА ЗА СРБИЈУ!

13. Минут

2:0! ГОЛ! НОВИ ГОЛ АУСТРИЈАНАЦА!

За два минута су успели домаћини да постигну два гола. Стрелац другог гола је Баумгартнер! Влаховић је изгубио дуел на средини од Данса, уследио је нови пас који нам је разбио одбрану и то по средини у режији Грилича, а Баумгартнер нам је опет побегао у простор и савладао Милинковић-Савића. Лош почетак Србије.

10. Минут

ГОЛ!!!! АУСТРИЈА ВОДИ!

1:0 - води домаћи тим. Пукла је одбрана кроз средину, Вељковић је лоше поставио офсајд замку, прикрао му се иза леђа Вимер и лако погодио за вођство домаћина.

05. Минут

Србија ухватила ритам!

01. Минут

ТРАЖЕ ПЕНАЛ АУСТРИЈАНЦИ!

Већ у деветој секунди су Аустријанци тражили пенал. Спајић је улетео јако у Баумгартнера, који је пао, али је судија Нобре одмахнуо руком.

01. Минут

0:0! МЕЧ ЈЕ ПОЧЕО

Биће то прилика за Ралфа Рангника и Драгана Стојковића да испробају тактичке варијације и разиграју играче на које ће рачунати.

Србија ће бити у групи Ц са Енглеском, Словенијом и Данском, док ће Аустрија бити у групи Д са Француском, Пољском и Холандијом.

Утакмицу на стадиону "Ернст Хапел" судиће Португалац Антонио Нобре. 

Аустрија: Пенц - Вебер, Дансо, Пош, Сеивалд, Прас, Грилич, Шмит, Баумгартнер, Вимер, Арнаутовић.

Србија: В. Милинковић - Савић, Вељковић, Спајић, Павловић, Гаћиновић, Живковић, Максимовић, Гудељ, С. Милинковић - Савић, Тадић, Влаховић.