Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СТИГАО ДЕМАНТИ: Нови детаљи случаја ''Smailagić''

12.09.2024. 20:37
Alen Smailagić
Ален Смаилагић / Извор: МН Press

Недавно је објављен текст у медијима у којем се говори о наводним непријатним искуствима повременог репрезентативца Србије Алена Смаилагића током његовог играња за Партизан. Поводом свега, огласили су се заступници заступници лица поменутих у тексту, З.С. и Д.Б., демантујући наводе.

Текст је изнео тврдње о одређеним дешавањима која су се догодила повременом репрезентативцу Србије током претходног периода, а која су описана као "страшна искуства". У вези са тим, заступници З.С. и Д.Б. одлучили су да се обрате јавности и у потпуности негирају те наводе. У деманту који преносимо у целости, они тврде да су информације изнете у тексту нетачне и износе свој став о догађајима.

 - У односу на поменути текст, а сходно чл. 94 закона о јавном информисању и медијима, у својству пуномоћника Зорана Шкорица и Дамира Богучанина (пуномоћја у прилогу), које сте учинили препознатијивим означавајући их са З.С. и Д.Б., захтевамо да објавите следећи деманти. Напомињемо да је одговор на информацију значајно краћи од текстова на које се реагује, те захтевамо објављивање даљег текста у интегралном облику, под претњом последица прописаних истим законом.

Први пут у историји кошарке, осамнаестогодишњи дечак је прешао из средине као што је Котеж, директно у тим шампиона НБА лиге. Никада у историји ових простора се није десило да пут у НБА лигу не води преко Меге, Звезде или Партизана, али ни преко других европских клубова, ни преко НЦАА лиге, вец право из насеља попут Котежа. Тај пут је трасиран и финансиран годинама уназад, игра је свакодневно имао индивидуалне и групне тренинге, обезбеђени су му различити тренери за различите сегменте игре, обезбеђени су му теретана и кондициони тренинзи, медицинске услуге и физикалне терапије, посећивао је кампове, обезбеђени су му специјални програми исхране, нутрициониста, купована му је специјална спортска опрема, обезбеђено је да неке бивше легенде НБА кошарке долазе у Котеж и гледају га у сали за физичко, а део усавршавања играча су нпр. били и обавезни приватни часови енглеског језика и математике. Изнећемо само чињенице и то хронолошки:

У августу 2018. играч потписује „Уговор о планирању каријере, организацији спортског и личног развоја и усавршавања играча“, којим прихвата неке обавезе у односу на оног ко му је све наведено годинама уназад омогућавао, али се водило рачуна да тај уговор у различитим сојствима потпишу:
(1)Играч, (2) Отац играча, (3) Мајка играча, (4) Тренер играча, (5) Председник клуба у којем је играч играо, (6) Лиценцирани ФИБА агент.

У априлу 2019. пред јавним бележником је оверен Уговор о професионалном ангажовању играча (уговор о раду) између Алена Смаилагића и KK Беко Basketball Котеж, а потом је исти уредно регистрован пред надлежним телима КСС.

У јулу 2019. играч потписује уговор са екипом тадашњих НБА шампиона – Голден Стате Warriors на износ од више милиона евра.

Затим наводни „уцењивач“ З.С. посећује играца у Америци о чему сведоче и више него срдачне заједничке фотографије сачињене у децембру 2019. у New York-u или у јануару 2020. у Сан Франциску.
 

На пролеце 2020, по захтеву играча, појавила се потреба за анексирањем тог уговора, у којем стоји да „уговорне стране изражавају обострано задовољство досадашњим планирањем каријере, организацијом спортског и личног развоја, као и усавршавањем играча“ те да уговорне стране тада потписују анекс „задовољне досадашњом сарадњом, потрујуéи досадашње извршавање уговорних обавеза, а са циљем да се и кроз анексирање уговора играчу омогући сто бољи даљи кошаркашки развој и напредак у кошаркашкој каријери“.

Током летње НБА паузе, у августу 2020. играч је похађао летњи кошаркашки камп у организацији „уцењивача“ који је одрзан на Гочу.
Поцетком 2021. године играч је променио саветодавце, па је потом одлуцио да не постује уговорима преузете обавезе, па је прекинуо сваку комуникацију са људима са којима је до тог момента годинама био у изразито срдачним и пријатељским односима. Поседице говоре да еј то био потез од којег каријера играца креће низбрдо, а не никакве измишљене претње и уцене.

Посто је игра прекинуо сваки вид комуникације и јасно ставио до знања да нема намеру да поштује уговорима преузете обавезе, лица која су у текстовима ознацавате као неко ко се бави изнудама и уценама су одлуцила да спорни однос изнесу пред органе који су по закону надлезни за слуцај спорова. Крајем 2021. је поднета једна тузба Вишем суду у Београду, а касније је покренут и један арбитражни поступак пред међународном БАТ арбитражом у Женеви. Тек у јануару 2022. године, скоро деценију од како је игра почео да користи пружене бенефите, у одговор на тужбу пуномоћник играца износи тезу по којој игра наводно није знао ста је и са ким потписао?

Потом следи један-једини сусрет и једина комуникација З.С. и ДБ. . са играцем, која се десила слуцајно у марту 2022. приликом отварања косаркаских терена у Котезу, када су се срели, срдано поздравили, без иједне размењене рузне реци или погледа.

Касније сазнајемо да је пуномоник играца у јулу исте године предао потпуно бесмислену кривину пријаву против З.С. иД.Б, веровантно са циљем да некако поткрепи потпуно неутемељене ставове зи одговора на тузбу. Неко ко претендује да се бави новинарстом би. морао да зна да свако против сваког мозе да поднесе кривину пријаву и да садрзина кривине пријаве коју је један граданин поднео против другог, апсолутно не знаци да су изнете трање истините. Упкрос томе, ни један медиј није ни покусао да контактира супротну страну, вец су уседили текстови пуни лази и неистина, поткрепљени само „садрзином пријаве“.

Виси суд у Београду еј у поступку П.бр. 3028/21 висе пута звао играца да у својству парниене странке објасни како је могуце да није знао ни ста, ни са ким потписује пред јавним белезником, ако еј писмен и ако зна спски, али се он до д а н а с ј е г дана ниједном није одазвао позивима суда.
Упоступку пред БАТ арбитразом игра се брани слином аргументацијом, по којој иовде није био свестан ста потписује, иако се његов потпис налази на свакој од 24 странице уговора, иако је документ потписао пред адвокатом, истовремено са оцем имајком, тренером..

Дакле, у периоду из којег потичу наводне „претње, уцене и агонија“, због којих је наводно упропашћена каријера играца, није постојала апсолутно никаква комуникација, изузев једног слуцајног сусрета на јавном скупу. Изузев тог сусрета ни рец, ни порука, ни мејл, ни телефонски разговор, цак ни са тренером са којим је игра скоро деценију свакодневно проводио сате у сали.

Ван здраве памети је теза по којој се уцена или изнуда остварују кроз тузбу надлезном суду. Напротив, уцена и изнуда су правно недозвољене радње, док је подносење тузбе надлезном суду у потпуности законита и једина исправна и легитима радња коју мозе предузети било које лице које сматра да има основа за заститу неког свог права.
Уз сазнања која сада имате, те спремност насе адвокатске канцеларије да Вам да на увид апсолутно сваки документ којег помињемо, захтевамо да се одмах прекине брутална кампања против З.С. и ДБ. , који су до сада представијени као криминалци, који су нецасним, непостеним и криминалним радњама довели до тога да „игра лосе игра“ те да је „побегао из Србије“ или „просао пакао“ и слично.

З.С. и Д.Б. неце даље уцествовати у „блату“ у које неко срацунато покусава да их увуце, вец овим демантијем поцињемо и заврсавамо расправу пред медијима. Спорни однос са играцем бице расправијен тамо где треба – пред надлезним инстанцама у вец покренутим поступцима. Сваки медији који настави да уцествује у пријавој кампањи, бице излозен тузењу. Сав новац остварен у поступцима накнаде стете, бице искорисцен у сурху разоја младих косаркаса у Србији, који би, уз адекватну подрску, мозда могли да добију прилику да из Котеза или неке слине средине заврсе у НБА Лиги - пише у тексту.

 

МАРЈАНОВИЋ СТИЖЕ У ИСТАНБУЛ: Позната плата српског центра
Boban Marjanović

МАРЈАНОВИЋ СТИЖЕ У ИСТАНБУЛ: Позната плата српског центра

17.09.2024. 22:01
”ЧЕКАМО БОБАНА”: Шарунас потврдио повратак Марјановића у Евролигу!
Šarunas Jasikevičijus

”ЧЕКАМО БОБАНА”: Шарунас потврдио повратак Марјановића у Евролигу!

17.09.2024. 21:33
НЕКИ НОВИ РЕАЛ: Кампацо оптимиста - Новајлије нам доносе квалитет, фалиће Јабуселе
Fakundo Kampaco

НЕКИ НОВИ РЕАЛ: Кампацо оптимиста - Новајлије нам доносе квалитет, фалиће Јабуселе

17.09.2024. 19:02
МИШКО БАЦИО БОМБУ: Враћа се Бобан Марјановић
Miško Ražnatović i Boban Marjanović

МИШКО БАЦИО БОМБУ: Враћа се Бобан Марјановић

17.09.2024. 16:49
КИША ГОЛОВА: Бајерн спаковао Динаму ДЕВЕТ голова! Ливерпул срушио Милан
Detalj sa meča

КИША ГОЛОВА: Бајерн спаковао Динаму ДЕВЕТ голова! Ливерпул срушио Милан

17.09.2024. 23:12
ПОЧЕЛА ЛИГА ШАМПИОНА: Порази Звездиних ривала, Влаховић уписао асистенцију
FK Juventus

ПОЧЕЛА ЛИГА ШАМПИОНА: Порази Звездиних ривала, Влаховић уписао асистенцију

17.09.2024. 20:43
ЗАБАВЉАЛИ СЕ СРБИН И БУГАРИН: Димитров победио Ђоковића на егзибицији у Софији
Novak Đoković

ЗАБАВЉАЛИ СЕ СРБИН И БУГАРИН: Димитров победио Ђоковића на егзибицији у Софији

17.09.2024. 21:08
Шакира видела да фали ОВА НАМИРНИЦА у фрижидеру и схватила да је Пике ВАРА! Уследио је раскид века
Šakira shvatila da je Pike vara

Шакира видела да фали ОВА НАМИРНИЦА у фрижидеру и схватила да је Пике ВАРА! Уследио је раскид века

17.09.2024. 18:35
БЕОГРАДСКА НАДБИСКУПИЈА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Вучић: "Упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији" (ФОТО)
Aleksandar Vučić

БЕОГРАДСКА НАДБИСКУПИЈА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Вучић: "Упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији" (ФОТО)

17.09.2024. 20:00
ПОЧИЊЕ МИНИ ЛЕДЕНО ДОБА?! "НИЈЕ НАИВНО" Шок прогнозе метеоролога: Ово нисмо видели дуже од 60 година, пред нама је неочекивани период
Vremenska prognoza

ПОЧИЊЕ МИНИ ЛЕДЕНО ДОБА?! "НИЈЕ НАИВНО" Шок прогнозе метеоролога: Ово нисмо видели дуже од 60 година, пред нама је неочекивани период

17.09.2024. 21:24
ОНИ НЕЋЕ МОРАТИ У ВОЈСКУ? Служење отаџбини је понос и част, али ако испуњавате ове услове бићете поштеђени
Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

ОНИ НЕЋЕ МОРАТИ У ВОЈСКУ? Служење отаџбини је понос и част, али ако испуњавате ове услове бићете поштеђени

17.09.2024. 20:44
Карлеуша понудила Поповићу помоћ: "Чула сам да Сале није добро..." Заборавила на њихов сукоб и открила детаље разговора са његовом супругом Сузаном
Saša Popović, Jelena Karleuša

Карлеуша понудила Поповићу помоћ: "Чула сам да Сале није добро..." Заборавила на њихов сукоб и открила детаље разговора са његовом супругом Сузаном

17.09.2024. 21:25