Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Камионом, колима, чамцима – Подршка Фондације Mozzart стизала је до свих крајева наше земље

05.08.2024. 13:02
Tvoja štitna tvoj štit
Твоја штитна твој штит / Извор: Соултиме продукција

Горели су Србобран и „Митроград“, Чубурац је добио први бесплатни падел терен, широм земље обављено је неколико хиљада бесплатних прегледа штитне жлезде, трчали су се маратони хуманости од Смедерева па све до Острога, чувени фића хибрид са исписом „Струју штеди да хуманост више вреди“ стигао је у Котеж, а више од 25.000 учесника Дринске регате ујединило се у акцији чишћења реке.

Ово је само мали део друштвено одговорних акција које је Фондација Mozzart реализовала током претходна два месеца, настављајући да свој поглед срцем усмерава тамо где је најпотребније.

ЗДРАВСТВО

Уз подршку Фондације Mozzart, караван „Твоја штитна твој штит” прешао је 2.220 километара и обишао 11 градова, а чак 40 лекара из десет здравствених установа обавило је 3.141 бесплатан преглед штитне жлезде и установило неправилности код 1.287 пацијената. Током две недеље путујућа амбуланта удружења „Хероине” и наше фондације посетила је Београд, Јагодину, Крагујевац, Нови Сад, Краљево, Ниш, Лесковац, Ваљево, Шабац, Кулу и Сивац. 

Подршка здравству наставља се и у наредном периоду. Уочи нових топлотних таласа у земљи, покренута је велика акција за помоћ здравственим установама широм земље па ће породилиштима и јединицама интензивне неге којима је то најпотребније у овом тренутку бити донирано 60 нових инвертер клима. 

АКЦИЈА „ФУДБАЛ ЈЕ ВИШЕ ОД ИГРЕ“

Да мали терени рађају велике шампионе потврдио је Драган Стојковић Пикси на отварању мини-пич терена у своју част у родном Нишу, када је свечано започета нова акција Фондације Mozzart „Фудбал је више од игре“. 

Недуго затим, Александар Катаи је из Србобрана поручио да и мали терени могу да буду велики као “Маракана”. Управо тамо, у родном граду, Магико је од Фондације Mozzart добио терен у своју част и подигао све на ноге, а убрзо потом горео је и „Митроград“. На отварању терена „Дунав“ у Смедереву, обновљеног у част чувеног Митрогола, најбољи стрелац у историји наше фудбалске репрезентације оборио је још један рекорд – у потписивању аутограма. Пуна три сата се Александар Митровић дружио са својим суграђанима и поручио да ће мини-пич терени Фондације Mozzart сигурно постати први кораци великих фудбалера.  

Otvaranje terena „Dunav“ u Smederevu
Отварање терена „Дунав“ у Смедереву / Извор: Touch Н Touch

СПОРТ

У Чубурском парку Фондација Mozzart је отворила први падел терен где ће Београђани потпуно бесплатно моћи да увежбавају смечеве и стичу вештине најбрже растућег спорта у свету. Прилику да прве испробају терен имале су бројне познате личности, уједињене у заједничком хуманитарном циљу – прикупљању средстава за одељење онкологије Института за мајку и дете „Др Вукан Чупић“ у Београду. 
Свој поглед срцем фондација је усмерила и на мале борце великог срца. Светска и Европска џудо федерација пре четири године су покренуле пројекат инклузивног џуда, јер је ово један од ретких спортова који се може прилагодити деци са посебним потребама, без обзира на стање ометености или инвалидитет. Црвена звезда је један од пионира инклузивног џуда у Србији, а помоћ у овој сјајној акцији пружила им је наша фондација.

Подршка је стигла и за будуће шампионе у различитим спортовима. Прилику да уче од својих идола добиле су младе одбојкашке наде из Лепосавића и Зубиног потока, које су бесплатно тренирале на Play Volley кампу. Асистенција фондације стигла је и будућим кошаркашким асовима који су овог лета вештине игре под обручима усавршавали на кампу Академије Ребрача на Златибору, под будним оком нашег прослављеног репрезентативца.

СУПЕРЛИГА ХУМАНОСТИ

Настављена је и голеада хуманости фудбалера великог срца, а захваљујући распуцаним стрелцима и Фондацији Mozzart, од старта шампионата донирано је укупно 7.820.000 динара. Фондација је за сваки гол у Суперлиги донирала 10.000 динара, а мајски фонд је био рекордан – чак 1.240.000 динара које је Ифет Ђаковац, сјајни голгетер и асистент из ТСЦ-а, усмерио за удружење „Полетарац“ из своје родне Сјенице.

СТРУЈУ ШТЕДИ ДА ХУМАНОСТ ВИШЕ ВРЕДИ

Успешно је завршен још један циклус наградног такмичења „Струју штеди да хуманост више вреди“ које је Фондација Mozzart другу годину заредом организовала уз подршку Министарства рударства и енергетике. 

Struju štedi da humanost više vredi
Струју штеди да хуманост више вреди / Извор: Touch Н Touch

Грађани су позвани да у априлу остваре уштеду електричне енергије од минимум један одсто у односу на исти период прошле године и пошаљу рачун као доказ. Глумци Неле Карајлић и Ненад Окановић извукли су добитнике вредних награда, као што су замена комплетне столарије, електрични тротинети и пречишћивачи ваздуха. Добитника главне награде, Фиата 500 хибрида, извукла је министарка Дубравка Ђедовић Хандановић која је срећу донела породици Петковић из Котежа. 

Посебан значај такмичењу дао је хуманитарни сегмент. Осим прилике да освоје вредне награде, грађани су слањем рачуна постали и део веће хумане мисије. Фондација Mozzart је за сваки пристигли рачун донирала средства за соларну електрану која ће бити постављена у најстаријој школи у Ужицу, док је прошлогодишњи циклус ове акције заокружен великом донацијом соларне електране Техничкој школи у Ваљеву. 

ДОНАЦИЈЕ

Mozzartov тим „Непобедиви“ много пута је на Инвицтус Challenge тркама доказао да потпуно оправдано носи овај назив. Ипак, овогодишња трка на Штранду била је посебна јер су медаље заблистале и око врата најмлађих и то најсјаније - медаље хуманости. За сваког малишана који је успешно истрчао специјални дечји полигон Фондација Mozzart донирала је средства, а у укупном скору прикупљено је 300.000 динара за Дечије село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици.

Чак 12 маратона за 12 дана истрчао је млади Борис Гујаничић, а Фондација Mozzart била је уз њега на сваком пређеном километру. Млади шампион истрчао је 460 километара од Смедерева до Острога, а фондација је донирала 460.000 динара за лечење његових суграђана Матије Зотовића и Анђеле Петровић. 

Помоћ је стигла и на адресу Градског музеја у Вршцу, којем је Фондација Mozzart донирала средства за нову модерну расвету у соби где су изложена дела Паје Јовановића. Управо ова вредна збирка је оно што музеј основан давне 1882. године чини јединственим, а сада ће дела једног од најзнаменитијих Вршчана сијати посебним сјајем. 

Подршка спорту и талентованим младима спортистима да успешно остваре своје снове увек је на листи приоритета у Фондацији Mozzart па је, у сарадњи са прослављеним фудбалером Ненадом Милијашем, Савезу за школски спорт уручена донација од 609.000 динара.

Срећа је стигла и у нови дом породице Рајковић чија је породична кућа обновљена захваљујући заједничкој акцији удружења „Кош за срећу”, „Срби за Србе” и Фондације Mozzart. Средства су обезбеђена на прошлогодишњој утакмици „Mozzart Кош за срећу”, а нови хуманитарни спектакл са познатим личностима припрема се за септембар, о чему ћемо вас обавестити како бисте могли да пружите подршку са трибина.

ЕКОЛОГИЈА

Више од 2.000 пловила и 25.000 учесника отиснуло се спустом дужине 25 километара на недавно одржаној јубиларној 30. Дринској регати и послало јасну поруку – чувајмо Дрину! Фондација Mozzart, у сарадњи са ТО Тара – Дрина, организовала је еко-акцију чишћења реке током великог спуста од Перућца до Рогачице и побринула се да природно окружење остане нетакнуто и након најмасовније манифестације на води. 

Eko-akcija Fondacije Mozzart ujedinila 25.000 učesnika Drinske regate
Еко-акција Фондације Mozzart ујединила 25.000 учесника Дринске регате / Извор: Touch Н Touch

Сви чамци у колони дугој девет километара били су опремљени посебним врећицама за одлагање отпада, па су се учесници највеће журке на води у целој Европи са ентузијазмом упустили у ову јединствену еко-авантуру и доказали да је заједничким снагама могуће сачувати природне лепоте.


 

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ОТВОРЕНЕ КАПИЈЕ ВОЈНОГ АЕРДОДРОМА: Ево како аутобусом доћи у посету способности Војске Србије "Застава 2024" Промена аутобуских линија
autobus

ОТВОРЕНЕ КАПИЈЕ ВОЈНОГ АЕРДОДРОМА: Ево како аутобусом доћи у посету способности Војске Србије "Застава 2024" Промена аутобуских линија

19.09.2024. 19:51
ВОЗАЧИ СТРПИТЕ СЕ: Ево колике су гужве на свакој граници у зависности од тога шта возите, негде се чека ПОЛА ДАНА
saobraćaj u Beogradu

ВОЗАЧИ СТРПИТЕ СЕ: Ево колике су гужве на свакој граници у зависности од тога шта возите, негде се чека ПОЛА ДАНА

19.09.2024. 18:56
ВЕЧЕРАС СЕ СПРЕМА ВЕЛИКИ ОБРТ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: Пљускови ће захватити ОВЕ делове земље - Спремите се за ПОТОП због ЦИКЛОНА
Vreme

ВЕЧЕРАС СЕ СПРЕМА ВЕЛИКИ ОБРТ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: Пљускови ће захватити ОВЕ делове земље - Спремите се за ПОТОП због ЦИКЛОНА

19.09.2024. 18:28
ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38