Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ОТАЦ ПОД ХЕМОТЕРАПИЈОМ ГА ТРАЖИ" Мајка несталог Милана кроз сузе о истрази - "Нико не мисли на ЊЕГОВУ ДЕЦУ"

26.06.2024. 09:16
Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Youtube printscreen/Društvene мреже/ Shutterstock

"Само да је жив и здрав. Па ако је изабрао неки пут, само да знамо да је жив и здрав. Ако неко зна да нам помогне да га потражимо то би нам значило, а не да нам одмаже. Ово је безобразлук шта се све пише и коментарише на друштвеним мрежама. Апелујемо на грађане да не пишу и не коментаришу нешто што није истина".

Овим речима исповест почиње Марица Ђорђевић, мајка Милана Ђорђевића (41) из Ниша који је нестао 10. јуна на излетишту Бојанине воде на Сувој планини код Нишке Бање. Интензивна потрага за Миланом започета је од дана његовог нестанка и по обиму, броју учесника и ангажовању свих стручних служби једна је од најмасовнијих до сада.

"Супруг је болестан човек, са хемотерапијом је ишао у потрагу"

Породица несталог Нишлије не губи наду да ће он бити пронађен.

- Тог 10. јуна на камери једне куће виђен је аутомобил око 11.30 часова и за пет, 10 минута је већ био на Бојаниним водама. И од тада да нема ни трага, ни гласа.. Шта је ово? Тражили су га и параглајдеристи, и алпинисти и планинари.. Сви су били...И квадовима се ишло у потрагу... Супруг је болестан човек, са хемотерапијом је ишао у потрагу на Бојаниним водама. Одвраћали смо га, он каже: "Мени не треба доле да идем, моје дете је овде било". Жандарми су били у петак, њих 22 је претраживало планину. Нема ништа, ништа, ништа.. Никакав траг. Миланов старији брат је ишао у недељу са другарима у потрагу тамо преко Заплања, па доле до Дивљане.. И доле су људи исто, отварали викендице, све, и ништа нема. Ни трага ни гласа од Милана – прича Марица.

Она каже да ни пси трагачи нису нашли никакав конкретан траг.

- Кажу да пси могу да осете само где је човек прошао, сада да ли је баш Милан прошао или неко други, тешко је рећи. Полиција наставља да трага за њим, али горе у планини више нема где да се тражи, све је претражено. Сад смо били у полицији код начелника, чекају још неке базне станице из Београда. Потрага се наставља, они не стају, људи су фер. Полиција стварно ради свој посао - прича Марица.

"Непримерено је преносити непроверене информације"

Мајка несталог Милана апелује на људе да не пишу неистине у коментарима по друштвеним мрежама.

- Стварно нема смисла. Ако неко нешто зна, нека каже лепо. Ово је безобразно шта се пише, ово стварно нема смисла. Те одбили смо полиграф… Какав полиграф, то нема везе са истином. Откуд им то за полиграф? Ко је одбио? Ја ћу да кријем своје дете које тражим, па да ли је то нормално? Ја не знам како се држим. Стварно нема смисла. Ево две недеље га нема. Ником није лако ко га зна. – прича Марица.

Она истиче да, када се преносе информације и остављају коментари, посебно треба имати обзира због Миланове деце која су мала.

- Непримерено је преносити непроверене информације. Два Миланова детета су мала. Син је старији, може већ дете то да прочита.. Апелујем да ако неко нешто зна - нека помогне. Ако не, нека не одмаже. Ја не могу ником да кажем шта да прича. Али немој да причаш нешто што није истина. Нека се ставе у наш положај, па да их питам како би њима било.. Ма не мора због нас, али дајте, због њега.. Ако га знају, они онда знају какав је Милан. Сви који га знају могу само да кажу речи похвале и ништа више.. А шта је сад у томе, не знам.. Стварно не знам шта да кажем.. Све је речено, све знате.. Нећемо да станемо, идемо.. - каже саговорница.

Хронологија нестанка и потраге

Нестали Нишлија Милан Ђорђевић виђен је последњи пут у понедељак, 10. јуна, око 11:30 сати када га је снимила камера са једне приватне куће. На снимку се, како су нам казали људи који су учествовали у потрази, јасно види да је био сам у колима. Он се упутио према излетишту Бојанине воде, где је његова породица тек у вечерњим сатима, након што се није јављао на телефон, пронашла службени аутомобил.

Његова мајка је раније изјавила да је Милан пре него што је отишао на Бојанине воде, виђен и поред реке у селу кроз које пролази пут који води до Суве планине. Помиње се и да је разговарао са човеком који је косио ливаду, али су то све незваничне информације које су долазиле до породице несталог. Једино је извесно да је аутомобил оставио поред планинарског дома, а у касети аутомобила оставио и приватни и службени мобилни телефон, након чега му се губи сваки траг.

На дан када је нестао, био је на послу. Око поднева јавио се жени и рекао да не може да стигне да узме ћерку из вртића, али да ће стићи да води сина на рођендан. Пошто није дошао кући нити се јављао на телефон, породица је кренула да га тражи, а супруга је пријавила његов нестанак полицији. Миланов аутомобил лоциран је на основу паметног сата који је оставио код куће, а који му је био повезан са мобилним телефоном. Шта се дешавало са Миланом од поднева, када га је камера снимила, до 18 часова када је пронађен његов аутомобил, и даље је мистерија коју полиција покушава

Србија Данас/Блиц