Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ТОТАЛНИ КОЛАПС НА ГРАНИЦАМА И ПУТЕВИМА: Нема где није гужва, клометарске колоне, А СВЕ ТО НА ПАКЛЕНИМ ТЕМПЕРАТУРАМА (ФОТО/ВИДЕО)

13.07.2024. 17:56
granica
граница / Извор: YouTube Printscreen/RTVojvodine

Годишњи одмори, викенд, радови на путевима и саобраћајне несреће, фактори су који су довели до велике фреквенције саобраћаја.

Колапс на граничним прелазима на Балкану - то би био кратак опис гужви које су се створиле на границама и на путевима широм региона. Проблем возачима додатно стварају и екстремно високе температуре.

Годишњи одмори, викенд, радови на путевима и саобраћајне несреће, фактори су који су довели до велике фреквенције саобраћаја у Србији, Хрватској и БиХ.

Стање на граничним прелазима у Србији

Када је су у питању гранични прелази у Србији данас су најдужа задржавања забележена на на Прешеву на излазу из Србије где се чека два сата, док се на Батровцима и Градини чека око 50 минута.

Како је раније данас објавила Управа граничне полиције Србије, путничка возила и аутобуси на граничном прелазу Прешево, на излазу из земље, задржавала су се два сата. Према информацијама AMSS, путнички аутомобили су на Градини задржавају скоро сат времена, а на Батровцима 45 минута.

Када је у питању гранични прелаз са Мађарском, Хоргош, ту се стварају гужве. Како се види на снимцима AMSS велики број возила чека на овом прометном прелазу да изађе из Србије. У смеру ка Србији из Мађарске, возила има, али знатно мање.

На Батровцима, у смеру из Хрватске ка Србији има доста возила, а самим тим се на улазу у Србију чека. У супротном смеру ситуација је потпуно другачија, и скоро да нема возила.

На прелазу Градина са Бугарском има возила у оба смера, а судећи по AMSS камерама већа задржавања и гужва су у смеру ка Бугарској.

Када је у питању стање на једном од прометнијих граничних прелаза са Северном Македонијом гужве су у смеру ка овој држави, махом јер се кроз њу пролази на путу до популарне летње дестинације грађана Србије - Грчке.

Црна Гора

Када су у питању гранични прелази са Црном Гором, судећи по снимцима МУП-а Црне Горе, чекања једино нема на прелазу Драценовац, док возила у колонама има на прелазима Добраково и Ранца на улазу у Србију.

У Црној Гори је дошло до гужве код тунела Созина, због протеста који је трајао два сата, од 10-12 часова. Колоне се протежу према Бару и Сутомору.

РТЦГ преноси да су колоне аутомобила према северу Црне Горе, због чега је гужва настала на аутопуту Принцеза Ксенија. Гужва је, како пишу, и на излазу са аутопута код Матешева.

Дуге колоне возила формирале су се и на путном правцу Ада Бојана - Штој - Велика плажа.

У Хрватској гужва и на путевима

Службено су почела летовања, а с њима и потешкоће у одвијању саобраћаја на појединим деоницама аутопута у Хрватској, нарочито из смера унутрашњости према мору, на прилазима туристичких центара дуж обале, путевима у Истри, понеким граничним прелазима, трајектним лукама и пристаништима, пише "Јутарњи лист".

Министарство унутрашњих послова Хрватске објавило је снимак са наплатне рампе Лучко из ваздуха, на којој се виде километарске колоне возила. Већина их стоји у месту због летњих гужви, што су такође потврдили из Хрватског аутоклуба (ХАК), наводећи да је појачан прилив у смеру мора.

Такође су гужве између чворова Лучко и Босиљево II у оба смера, а на излазу са аутопута у Лучком колона је дуга око један километар. Колона између чвора Бенковац и одморишта Надин у смеру Загреба дуга је око два километра.

Колона од 1,5 километара се такође створила на наплатној рампи Тракошћан у смеру Загреба и протеже се у Словенију, уз генерално повећану густоћу у смеру Загреба на аутопуту А2. На аутопуту А3 Брегана-Липовац, догодила се саобраћајна несрећа између чвора Поповача и чвора Криж на 85 300 километара, на путу у смеру Брегане. Вози се уз ограничење брзине од 40 км/х.

Колона приватних и теретних возила налази се на аутопуту А3 између 304 500 км и граничног прелаза ГП Бајаково у смеру Липовца, дужине око 3 км. Вози се једним траком, уз ограничење брзине од 40 км/х.

На аутопуту А4 Горичан-Загреб догодила се саобраћајна несрећа на наплатној рампи Света Хелена, у смеру Загреба. Вози се уз ограничење брзине од 60 км/х. Још једна несрећа била је на 55 000 км између чвора Брезнички Хум и чвора Нови Мароф на путу у смеру Горичана. Саобраћај иде у две траке уз ограничење брзине од 60 км/х.

Колона возила налази се и између чвора Крижишће и чвора Шмрика у смеру Крижишћа, дужине око 1 километра. Препорука за смер Цриквеница и Нови Винодолски је излаз на чвору Крижишће, додаје ХАК. На појединим деоницама Старе карловачке између Лучког и Карловца вози се успорено.

Дошло је и до повремених успоравања на прилазима туристичким центрима Јадранском магистралом и вожње у колони из смера копна према острву на ДЦ102.

У БиХ гужве и због радова на путевима

Појачана је фреквенција возила на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, посебно на излазима из градских зона и на граничним прелазима према Хрватској.

   Стање на границама

   На граничним прелазима са Хрватском, Црном Гором, као и на граничном прелазу Шепак према Србији дуге су колоне возила, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

   Из АМС су навели да је до краја августа за путнички саобраћај отворен гранични прелаз Крстац на путу Гацко - Никшић.

   На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе.

   Теретна возила тежа од пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

   Из АМС препоручују возачима да прате веб-камере Савеза и на време се информишу о стању на граничним прелазима.

   До краја августа за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

   На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе, па се преусмеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу да користе гранични прелаз Шепак.

   Због високе дневне температуре из АМС саветују возачима да на дужа путовања крећу у јутарњим или вечерњим часовима, а уколико ипак путују током дана да праве чешће паузе. Препорука је и да се пре напуштања возила угаси клима, како би се организам на време навикао на спољну температуру.

Обустава саобраћаја због радова

Саобраћај је због неопходних радова обустављен на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, те преусмерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у месту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

На магистралном путу Приједор-Козарац због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Приједор измењен је режим саобраћаја. Измена саобраћаја је и на деоници магистралног пута Бродар - граница Српске и Србије у тунелу Трговиште.

Због постављања расвете у тунелу "Сијерачке стијене" измењен је режим у одвијању саобраћаја на деоници магистралног пута Добро Поље - Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту "Богдановац".

Због радова на магистралном путу Нова Топола - Клашнице, измењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому "Грапска-Костајница".

Саобраћај ће повремено бити обустављан на деоници магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац- Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова саобраћај се повремено обуставља на делу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта.

На деоници магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила, а измене су због радова и на деоници магистралног пута Хан Пијесак - Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције деонице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измењен је на магистралном путу деоница Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи аутопута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Станари-Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја због извођења минерских радова долази на деоници магистралног пута Трново-Миљевина у кањону реке Бистрице.

На подручју ФБиХ радови су у току на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље, Фоча-Устиколина, Чевљановићи-Нишићи и Семизовац-Средње.

На осталим местима где се изводе радови саобраћа се успорено.

Извор: Србија Данас/Курир/Пинк/М.А.

ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава
nevreme, oluja, kiša, pljuskovi, grmljavina

ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава

18.09.2024. 22:33
У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СВИЊСКЕ КУГЕ: Отказани друштвени догађаји
Uzorci virusa

У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СВИЊСКЕ КУГЕ: Отказани друштвени догађаји

18.09.2024. 22:32
Дачић: У Влајковићевој пронађена граната коју је користила аустроугарска војска током Првог светског рата
Ivica Dačić

Дачић: У Влајковићевој пронађена граната коју је користила аустроугарска војска током Првог светског рата

18.09.2024. 22:26
"БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ЋЕ ТЕК РАСТИ" Комбинација короне и других инфекција доводи до ОЗБИЉНИХ ЗДРАВСТВЕНИХ ПРОБЛЕМА, а ево кад треба да се обратите лекару
bollnica

"БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ЋЕ ТЕК РАСТИ" Комбинација короне и других инфекција доводи до ОЗБИЉНИХ ЗДРАВСТВЕНИХ ПРОБЛЕМА, а ево кад треба да се обратите лекару

18.09.2024. 21:44
ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава
nevreme, oluja, kiša, pljuskovi, grmljavina

ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава

18.09.2024. 22:33
У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СВИЊСКЕ КУГЕ: Отказани друштвени догађаји
Uzorci virusa

У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СВИЊСКЕ КУГЕ: Отказани друштвени догађаји

18.09.2024. 22:32
ТРАГИЧНА СМРТ МЛАДИЋА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Отац сумња у званичну верзију догађаја
Mladić iz Sokobanje

ТРАГИЧНА СМРТ МЛАДИЋА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Отац сумња у званичну верзију догађаја

18.09.2024. 21:52
Израелски и амерички званици разговарали непосредно пре смртоносног напада на Либан!
Eksplozija u Libanu

Израелски и амерички званици разговарали непосредно пре смртоносног напада на Либан!

18.09.2024. 21:35
ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОПОЗИЦИЈИ, ЛИСТАМА ЧЕКАЊА... "Имамо лажну елиту у којој царује аутошовинизам као доминантна идеологија"
Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОПОЗИЦИЈИ, ЛИСТАМА ЧЕКАЊА... "Имамо лажну елиту у којој царује аутошовинизам као доминантна идеологија"

18.09.2024. 18:33
Сергеј Трифуновић протеран из Хрватске: Ево када мора да напусти земљу
Sergej Trifunović

Сергеј Трифуновић протеран из Хрватске: Ево када мора да напусти земљу

18.09.2024. 21:05
ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава
nevreme, oluja, kiša, pljuskovi, grmljavina

ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава

18.09.2024. 22:33
ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године
Zvezdan Terzić i čelnici Crvene zvezde

ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године

18.09.2024. 19:24