Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЖИВ ЈЕ?! Мајка несталог Милана код Ниша саопштила најновију информацију из потраге - једна ствар указује на то да НЕ БИ ДИГАО РУКУ НА СЕБЕ

24.06.2024. 11:47
Milan Đorđević
Милан Ђорђевић / Извор: Shutterstock/Društvene мреже

У тишини планинске идиле на излетишту Бојанине воде, Милан Ђорђевић (41) паркирао је своје возило пре две недеље и од тада је његов нестанак постао енигма.

Пре тачно две недеље, Милан Ђорђевић (41) паркирао је своје службено возило, "шкоду", на паркингу излетишта Бојанине воде и од тада је нестао без трага. Упоредо са обимном потрагом на Сувој планини, где је учествовало неколико стотина људи укључујући полицију, ватрогасце, Горску службу спашавања, шумаре, планинаре и алпинисте, судбина младог Нишлије и даље остаје мистерија.

Миланов отац изјавио је да је син паркирао возило око 18:30 часова тог 10. јуна, након чега више није био доступан на телефон. Његов паметни сат, остављен код куће, показао је да се телефон удаљио од Ниша за 19 километара, што одговара удаљености излетишта на Сувој планини од града.

- Пошто се тог 10. јуна од поднева више није јављао на телефон ми смо кренули у потрагу. Паметни сат који је остао код куће показао је да му је телефон удаљен од Ниша 19 километара, а управо је толико излетиште на Сувој планини удаљено од града. Старији син и његови другови су га претходно тражили на Каминичком вису и поред Нишаве, али када је сат показао ту удаљеност дошли су на Бојанине воде. Тада смо обавестили полицију и кренули у потрагу - изјавио је Синиша.

Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Друштвене мреже

Он је казао да нису смели да отворе Миланов аутомобил пре доласка форезничара да не би евентуално избрисали трагове који би могли да помогну у потрази. Додао је да су одмах по проналаску аутомобила, по звоњави телефона, схватили да се налазе у касети аутомобила.

Миланова мајка казала је да су од полицајаца сазнали да је, пре него што се јавио супрузи, њен син разговарао са другом из Америке, колегиницом из Београда и једним планинаром.

- Настављамо да га даље тражимо, али где, нисмо паметни. Његов син пита мајку сваког дана када ће отац да му се врати. Детету много тешко пада ово што се са Миланом догодило. Одбија да иде на тренинг, неће да иде рођендане код другара, само о оцу прича. Не знам како ћемо да преживимо ово што нас је задесило. Само неко да јави да је жив, уколико је изабрао неки други пут, прихватићемо и то. Све ћемо да прихватимо само да знамо да је жив - видно потресена говори мајка.

Према њеним речима, Миланов нестанак је ужасна енигма. Све је претражено на Сувој планини, а а ни трага ни гласа од њеног сина.

"Он да дигне руку на себе неће"

Миланова мајка је за медије открила због чега се нада да је њен син жив. Како каже, неко попут њега не би оставио децу нити дигао руку на себе:

- Да се негде оклизнуо и да је не дај Боже погинуо па би га птице нашле, нашао би га неко. Плашимо се да га неко није одвео негде, и то нам пада на памет. Он да дигне руку на себе неће. То је посебан човек, педантан, одговоран и у кући и на послу, спреман да увек прискочи у помоћ. То би вам рекли сви које би питали за њега. Не би оставио децу. Уплатио је летовање, водио је и сина и ћерку на базен да науче да пливају док крену на море. Срећан је био много претходног дана када је син освојио треће место на такмичењу у Београду - истакла је она.

Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Друштвене мреже

Милан Ђорђевић је дугогодишњи заступник фармацеутских компанија, ангажован на продаји лекова у југоисточној Србији. Последњи пут је био виђен у Универзитетском клиничком центру у Нишу, где је редовно обилазио урологију и онкологију пре свог нестанка.

Породица и пријатељи настављају интензивну потрагу за Миланом, надајући се позитивном исходу. Моле за било какву информацију која би могла помоћи у проналажењу њиховог вољеног члана породице.

Сумњало се да се замонашио

Србија већ данима трага за несталим Миланом Ђорђевићем (41), фармацеутом из Ниша, који је нестао 10. јуна на Сувој планини, једном од омиљених излетишта становника тог дела Србије. Милан живи у Нишу са супругом и двоје деце, али тог дана није понео опрему и одећу коју би обично носио на Суву планину.

- Ми не стајемо. Не знам шта ћемо да радимо, али не стајемо док га не пронађемо. Само желимо да знамо да је жив и здрав, па нека је и отишао у неки манастир. Сумњали смо у манастир у Вети, али кажу да није тамо. Како да знамо да је то тачно? Они не смеју да га одају. Добија ново име, ново све - казала је Марица, Миланова мајка.

Након тога, мајка се поново огласила и истакла да је са мужем посетила један манастир:

- Ми смо данас обишли манастир у селу Вета и лично се уверили да Милан није тамо. Свештеник нам је рекао да у манастир не би нико смео да га прими. Провели смо са свештеником два сата и вратили се у Ниш. Не знамо шта да радимо. Од нашег сина нема ни трага ни гласа већ 12 дана -  изјавила је Марица недавно.