Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ИСЕКЛИ СУ НАС, КРВАРИЛИ СМО МНОГО" Огласио се чувени доктор Бранко Кајтази који је са малолетним синовима претучен у Београду

26.12.2023. 21:31
pretučeni doktor
претучени доктор / Извор: Фото: Савез Рома у Републици Хрватској "Кали Сара"

Огласио се познати доктор након што су он и његови синови добили бруталне батине од неколицине момака

Двојица дечака пребила су мене и мог најстаријег, малолетног сина од 15 година металним штанглама по глави и телу, исекли су нас, крварили смо много, док су млађег сина од 13 година тукли ногама и рукама, јуче у парку код Централног гробља. Сви смо завршили у Ургентном центру. Претходно је млађи брат једног од те двојице малолетних силеџија сачекао мог млађег сина испред ОШ "Бранислав Нушић" и ударио песницама, каже за Курир чувени неуролог др Бранко Кајтази, који је данас поново завршио у Ургентном центру, где је и остао да лежи у шоку Б јер је је изгубио свест због потреса мозга после батина!

Познати српски доктор ПРЕТУЧЕН са малолетним синовима на Вождовцу: "Тукли су их штанглама"najnovija vest, najnovija

Познати српски доктор ПРЕТУЧЕН са малолетним синовима на Вождовцу: "Тукли су их штанглама"

ЖЕСТОК СУДАР НА ЗРЕЊАНИНСКОМ ПУТУ: Има повређених, велики ЗАСТОЈ У САОБРАЋАЈУnesreća

ЖЕСТОК СУДАР НА ЗРЕЊАНИНСКОМ ПУТУ: Има повређених, велики ЗАСТОЈ У САОБРАЋАЈУ

"КАО ДА ЈЕ ОСЕТИЛА ДА ЋЕ УМРЕТИ" Језиви детаљи погибије труднице код Тутина: Кањоном одзвањао плач дететаHitna pomoć

"КАО ДА ЈЕ ОСЕТИЛА ДА ЋЕ УМРЕТИ" Језиви детаљи погибије труднице код Тутина: Кањоном одзвањао плач детета

Невиђена драма у којој су деца пребила доктора и двојицу његових синова кренула је кад је др Кајтазија, који је био у стану, у јуче око 16 сати позвала разредна његовог другог по реду сина (од четворице синова), који иде у седми разред у ОШ "Бранислав Нушић" у насељу Браћа Јерковић у Београду.

- Саопштила ми је да су га испред школе сачекала три дечака, од којих га је један ударио у главу, као и да не зна детаље јер није у школи и да ју је обавестила наставница историје. Казала ми је и да је дете кренуло кући. Истрчао сам из куће с најстаријим сином и млађег уплаканог затекао испред зграде. Видело се да је ударен песницом у пределу левог уха. Потом смо сва тројица кренули ка парку изнад Централног гробља, где се ти дечаци окупљају - објашњава др Кајтази и наводи да му је млађи син, у међувремену, испричао шта је претходило овоме:

- Са другом из одељења је у среду, 20. децембра, око 15.20 сати отишао до трафике на аутобуском стајалишту преко пута Централног гробља. Ту су срели дечака који је 2010. годиште, био је са две девојчице. Вређао је једну од њих, након чега је мог сина закачио раменом и рекао да кад би хтео, могао би све да их пребије. Потом га је у понедељак код улаза за паркинг тржног центра, прекопута школе, сачекао поменути дечак са још два дечака и рекао му да хоће да се побију "један на један", што је мој син одбио, након чега га је тај дечак ударио песницом у лево ухо.

Док му је син све то причао, наглашава др Кајтази, видео је двојицу дечака који су се "залетели на њих држећи у рукама металне шипке".

- Био је то старији брат (2007. годиште) дечака који је ударио мог млађег сина у школи. Ударио ме је више пута по глави, леђима и осталим деловима тела, јако брзо сам почео да крварим, али то дете није престајало са ударцима, иако сам га више пута замолио да престане. Синови су покушали да ме одбране, али је најстарији задобио више удараца металном шипком у главу, леву руку и десну ногу, док су млађег ударали рукама и ногама у стомак и десну ногу. Успели смо да побегнемо и позовемо супругу да дође и одвезе нас у Ургентни - наводи др Кајтази и додаје да његов син никад није имао никакав конфликт с поменутим дечаком, да не зна шта је разлог свега.

- Веома сам уплашен за безбедност своје деце и своју безбедност - истиче др Кајтази, који је након одласка у Ургентни центар, са најстаријим сином, у својству грађанина, дао изјаву у ПУ Вождовац.

Његова супруга Маријана Кајтази, која је професорка у средњој медицинској школи, каже за Курир да "школски протокол о поступању у оваквим ситуацијама уопште није испоштован".

- Апсолутно одговорно тврдим да је наш млађи син миран, не провоцира, интересују га само школа и кошарка, с које и зна тог дечака који га је ударио, а који иде у ОШ "Јован Јовановић Змај". Нешто се десило код тог киоска кад су куповали храну прошле седмице, да ли је тај друг с којим је наш син ишао очешао ово дете, које је иначе проблематично, као и старији му брат. Нашем сину је неко од другара јавио да га тај дечак чека у школском дворишту како би га тукао, што је он и рекао наставници историје на часу, а она га је послала код психолога. Психолога је нашао напољу, на паузи за пушење, али није видео тог дечака у дворишту. Пошао је да пређе улицу и да уђе у другу зграду ОШ "Бранислав Нушић", у којој су млађи разреди, како би нашег сина који је трећи разред извео из школе. Чим је изашао на улицу, тај дечак, који је очигледно био сакривен, напао га је са још двојицом дечака и ударио песницом. Из школског дворишта су излетели психолог и један наставник и раздвојили су децу - каже Кајтазијева.

Истиче да су потом дете које је ударило њиховог сина отпратили на пола пута до куће.

- Затим је психолог нашег сина допратио до зграде и ту га оставио, а да се није попео да нам ишта каже. Радим у школи, знам као треба да се поступа у оваквим ситуацијама. Без обзира на то што је дете молило да не зову родитеље, они су истог трена морали да нас зову и да одмах дођемо у школу. Зову нас одмах за свакакве ситнице, а за ово нису - наводи Кајтазијева.

Од најстаријег сина су, каже, сазнали ко је брат дечака који их је тукао, те му је син писао преко Инстаграма.

- Написао му је да мој супруг жели да разговара с његовим родитељима, а тај дечак је рекао да дође у парк, али је и аутоматски брисао све поруке. Супруг је с њима двојицом кренуо тамо и, уместо родитеља, дочекао га је тај дечак са још једним непознатим и сву тројицу су мучки пребили. А да је школа одмах позвала све, па и школу из које је насилни дечак, ово се не би ни догодило - каже Кајтазијева:

 И епилог је да смо доживели велики стрес, муж и двоје деце су повређени. Он је остао да лежи у Ургентном, а ја сад водим најстаријег сина и у дом здравља да прими тетанус и узме антибиотик.

Наводи и да је полиција, одмах по узимању изјаве од др Кајтазија и најстаријег сина, послала позив родитељима насилних дечака да ујутру дођу у полицијску станицу.

- Нису се одазвали! Надам се да ће ко треба бити кажњен, јер ово је страшно и уплашени смо за безбедност и наше деце и сопствену. Па ја сам по повратку из полицијске станице у понедељак вече тог млађег насилника видела у парку! Где су му родитељи?! Где су све институције?! - каже Кајтазијева.

Полиција је, како Курир незванично сазнаје, идентификовала све учеснике овог догађаја и извештај послала одељењу за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Директорка школе

Нисмо желели да узнемиравамо ученика

Маријана Стефановић, директорка ОШ "Бранислав Нушић", за Курир наводи да је "наставница историје о догађају обавестила одељењског старешину, која је контактирала с родитељима".

- Психолог је пре тога, са још једним наставником, успео да на улици заустави тучу. Узнемиреног сина господина Кајтазија одвео је у своју канцеларију, где је с њим обавио дужи саветодавни разговор, све док се ученик није у потпуности смирио. Ученик је све време молио психолога да не обавештава родитеље. Не желећи да додатно узнемирава ученика, а имајући сазнања да ће одељењски старешина контактирати с родитељима, одлучује да га испрати заједно с млађим братом, такође учеником наше школе, до улазних врата њиховог стана. Ученик је ушао у кућу у тренутку док је одељењски старешина о догађају који се десио разговарала с мајком - каже Стефановићева.

Србија Данас/Курир/Јелена С. Спасић

СРАМАН НАПАД У ЛАЗАРЕВЦУ: Нападнут радник градске чистоће - "Пијани возач га је ударио"
Policija

СРАМАН НАПАД У ЛАЗАРЕВЦУ: Нападнут радник градске чистоће - "Пијани возач га је ударио"

19.09.2024. 22:19
ДАНКУ ИЛИЋ СТАВИЛИ У ЏАК, ПА У ГЕПЕК? Након завршених вештачења овог сценарија се сви плаше - Постоје ДВА РАЗЛОГА нема трагова у колима
Danka Ilić

ДАНКУ ИЛИЋ СТАВИЛИ У ЏАК, ПА У ГЕПЕК? Након завршених вештачења овог сценарија се сви плаше - Постоје ДВА РАЗЛОГА нема трагова у колима

19.09.2024. 21:02
ХИТНО ОПЕРИСАН младић након ЕКСПЛОЗИЈЕ у Новом Саду: УКЦ Војводине саопштио у каквом је СТАЊУ
Hitna pomoć

ХИТНО ОПЕРИСАН младић након ЕКСПЛОЗИЈЕ у Новом Саду: УКЦ Војводине саопштио у каквом је СТАЊУ

19.09.2024. 20:10
ДУШКУ ШАРИЋУ УКИНУТ КУЋНИ ПРИТВОР: Мора на хитну операцију срца
Duško Šarić

ДУШКУ ШАРИЋУ УКИНУТ КУЋНИ ПРИТВОР: Мора на хитну операцију срца

19.09.2024. 20:09
ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38