Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Тада сам схватила да Здравко није жив" Супруг јој монструозно убијен, а његов пријатељ је по плану обмањивао!

15.08.2021. 08:19
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/Друштвене мреже

Радојевић се дружио са Лакићевићем

Непосредно пред отмицу Здравка Радојевића, жртве свирепе групе Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића, познатијег као Маре Звер ижврљан је мурал посвећен његовом покојном брату, навијачу Црвене Звезде. Нацртан полни орган преко лица уз поруку: "Здравко пич.. ј..... ти све".

Полиција чешљала угоститељске објекте у Београду и пронашла 31 илегалног мигранта! (ФОТО)

Полиција чешљала угоститељске објекте у Београду и пронашла 31 илегалног мигранта! (ФОТО)

ПАНИКА НА ВОЖДОВЦУ! Кућа у пламену, више ватрогасних екипа се бори са ватреном стихијом!

ПАНИКА НА ВОЖДОВЦУ! Кућа у пламену, више ватрогасних екипа се бори са ватреном стихијом!

"УБИЋУ СВИЊУ ЈАВНО" Испливале поруке које су Здравка Радојевића послале право у Беливукову кланицу (ФОТО)

"УБИЋУ СВИЊУ ЈАВНО" Испливале поруке које су Здравка Радојевића послале право у Беливукову кланицу (ФОТО)

Здравко је нестао 10. новембра 2020, а неколико наредних дана, док супруга није пријавила полицији нестанак, на вези је била са Радојевићевим блиским пријатељем. Управо он, Немања Лакићевић играо је улогу забринутог пријатеља, а заправо је омогућио да Радојевић буде отет и потом свирепо убијен.

Преносимо сведочење супруге убијеног, али и делове оптужнице против злогласне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића у којима је наведено како је Радојевић намамљен, убијен и ко је у томе учествовао.

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

- Здравко се коцкао и углавном смо од тога живели. Заједно са њим и његовим другом В. ишла сам на границу са Македонијом у Ђевђелију, тамо су се коцкали, а држао је и "игру" четвртком у Церској. Последњих годину ипо дана Здравко је са пријатељем држао ауто плац - сведочила је невенчана супруга убијеног Здравка Радојевића. Она и покојни Радојевић имају малолетно дете.

Радојевић се дружио са Лакићевићем. У оптужници стоји да су у убиству учествовали: Беливук, Миљковић, Лакићевић, браћа Будимир, Влада Драганић, Бојан Хрватин, Небојша Јанковић, Немања Ђурић, Дејан Тешић и Срђан Лалић. Свако од њих имао је задатак. Према наводима оптужнице Радојевић је убијен из користољубља. Пратили су га Браћа Будимир - Марко и Милош, а Лакићевић је злоупотребљавајући познанство и поверење и изазивајући сумњу за безбедност, дао жртви свој аутомобил марке "пасат". Фотографија возила је послата Марку Миљковићу, сценаристи свих отмица. Радојевића је тако било лако пратити. Мрежа око Радојевића прављена је десет дана почев од 30. октобра до дана отмице.

Марко Миљковић звани Месар или Звер слао је поруке Радојевићу у којима се представљао као продавац оружја и тако намамио жртву. На заказани састанак са Радојевићем у близини Ј.П. Ласта одлази Небојша Јанковић који "уживо" изиграва продавца оружја. Са наводним продавцем оружја Радојевић улази у други аутомобил. Возило којим је Радојевић одвежен у Ритопек пратили су Бојан Хрватин и Марко Будимир и у једном тренутку блокирали укључење на ауто пут како би возило са Радојевићем прошло са аутомобилима који су га тајно пратили. Немања Ђурић је ишао у возилу одмах иза, а испред је било возило којим је управљао Тешић. Пратња је требало да обезбеди сигуран пролаз ка кући страве у Ритопеку.

Драганић је обезбедио да специјално сазидана просторија унутар куће буде "спремна". То значи прекривени зидови најлонима, спремне лисице, траке за везивање, рукавице, чизме, радна одела... средства за чишћење...

У тој просторији су већ Беливук, Миљковић, други брат Будимир - Милош, Лалић, и Драганић чекали долазак жртве. Савладали су га и везали на спрату куће. Потом су ушли и Хрватин и Марко Будмир. Сви су га испрва тукли како би изнудили информације о другим криминалним групама, његовим возилима које поседује.... Радојевића су чак натерали да узме пиштољ у руке. То вече из истог оружја су пуцали у капију Марка Будмира како би Радојевић био окривљен, а потом лажно приказали да је због тога наводно нестао. По договору како стоји у оптужници Лакићевић, пријатељ, треба да шаље поруке супрузи Радојевића како би је уверавао да је жив, али да има проблем због чега мора сва возила да преда неким лицима.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

За разлику од сведока, члана групе који је испричао детаље убиства Радојевића, његова супруга као оштећена испричала је шта се с друге стране догађало прошлог новембра, када није ни слутила да јој је супруг убијен и да је његов пријатељ по плану обмањује. Управо њено сведочење још један је доказ свирепости чланова ове криминалне групе.

- Био је са Немањом Лакићевићем баш у присним односима и у њега имао поверења. Они се знају више од 20 година јер је Немања био добар друг са Здравковим покојним братом... У Котежу је мурал Здравковог покојног брата навијача Звезде и десет дана пред нестанак ишаран је мурал. Здравко је прекречио, али следеће ноћи опет исто. Питала сам "да ли смо у проблему, немој неко бомбу да ми стави на ауто водим свако јутро дете у вртић". Здравко ми је рекао да нема проблема да никад није био мирнији... - испричала је супруга Радојевића.

Заменио аутомобил пар дана пре састанка

Ипак како додаје одлучио је да склони сва своја кола са ауто плаца јер су била скупа. Недељу дана пре нестанка узео је да вози "пасат" Немање Лакићевића.

- Узео је од Немање кола јер у крају где живимо тај ауто нико не зна - веровала је супруга.

Дана када је отет Радојевић оставља телефон на пуњачу. Баш као и све жртве. Носи само "Скај". Супрузи говори да се враћа око десет часова. Телефон звони зове Лакићевић и супруга се јавља јер га познаје. Пита где је Здравко и у тренутку говори "а ево видим лудака". Лакићевић ће међутим, у свом исказу тврдити да је случајно сео да једе и видео Радојевића како пролази у његовом "пасату".

Од Радојевића ни трага

Међутим, Радојевић се не враћа кући ни у време када је рекао нити током дана. Сутрадан ујутро супруга зове Лакићевића, он се не јавља. Зове супругову снајку:

- Нешто није у реду, Здравко није дошао јуче цео дан, целу ноћ кући.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Лакићевић је избегава за виђење и наводи да иде у Младеновац. Јавља се поподне. Налазе се на пумпи.

- Питам где је Здравко, он каже "не знам", почињем да се смејем и кажем "немој мене да лажеш, реци ми где је Здравко" и он опет "не знам". Питам да ли му се јавио, одговара ми "не знам идем ту по крају... да ли нешто неко па јављам ти се". Није прошло ни сат зове ме да сиђем. Каже ми да се дописује са Здравком и пита шта да га пита. Кажем питај шта да радим, да ли да остајем у стану, шта се дешава... Преноси ми да је Здравко рекао да бацим телефон у реку и да одем из стана. Све сам то и урадила - сведочила је супруга.

Увече изнова зове Лакићевића, али он јој не одговара. Два сата иза поноћи јој шаље да је заспао и да је све ок.

Четвртак ујутро:

Зове Немања (Лакићевић). Супрузи саопштава да треба да се виде и да нема добре вести. Она силази са малим дететом.

- Немања се ту погубио. Питам га шта је било, а он "не... не... ништа... ништа... идем видимо се после". Долази поново око 17 часова и каже да су са ауто-плаца 20 људи са маскама узели сва Здравкова кола. Питам како када сте ви пре седам дана пред Здравков нестанак склонили сва кола. Он ми онда објашњава да му је Здравко пустио поруку да сва кола врати на плац. Још је и додао "морамо да дамо и једну шкоду, морамо да предамо овај ауто сад ће друг да дође по нас". Кажем да не дам ауто јер су већ узели кола у вредности од 200.000 евра - наводи супруга.

"Тада сам схватила да Здравко 100 одсто није жив..."

Тада је Лакићевићу тражила да чује Здравков глас и да порука коју буде послао буде гласовна.

- Немања пише "М. не верује да си ти". Кажем му питај га како се нас двоје међусобно зовемо. На то стигне порука упућена мени "дај сва кола у проблему сам". Он никада не би тако написао већ "Љубице који ти је ђаво бре у проблему сам"... звали смо се међусобно "Љубице". Тада сам схватила да Здравко није жив 100 одсто - прича супруга.

Потом се чула са пријатељем супруга са којим је држао плац. Он јој између осталог наводи када је Лакићевић вратио аутомобиле њеног супруга на плац а који су потом отети. Схвата да то није исто време које јој је пријавио Лакићевић.

Зове Лакићевића. Он јој одговара да је на пецању и да је не чује.

Одговорила му је: "ОК. Сад идем у полицију да пријавим..."

 

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ТЕШКЕ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ КОД НОВОГ ПАЗАРА: Километарске колоне, аутомобил комплетно смрскан - учествовао и камион
policija

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ТЕШКЕ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ КОД НОВОГ ПАЗАРА: Километарске колоне, аутомобил комплетно смрскан - учествовао и камион

20.09.2024. 19:13
ЛАНЧАНИ СУДАР КОД НОВОГ ПАЗАРА: Петоро повређених, међу њима троје деце
Hitna pomoć

ЛАНЧАНИ СУДАР КОД НОВОГ ПАЗАРА: Петоро повређених, међу њима троје деце

20.09.2024. 18:57
ЛАНЧАНИ СУДАР НА ЧУКАРИЦИ! У тунелу код Остружнице ЗАСТОЈ - сударило се ВИШЕ ВОЗИЛА
Policija

ЛАНЧАНИ СУДАР НА ЧУКАРИЦИ! У тунелу код Остружнице ЗАСТОЈ - сударило се ВИШЕ ВОЗИЛА

20.09.2024. 18:27
ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)
Izraelska vojska

ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)

20.09.2024. 20:31
ДЕТАЉАН СПИСАК КАМЕРА У БЕОГРАДУ: На 660 локација широм престоница - Ево где су постављене и шта све снимају!
Sigurnosne kamere

ДЕТАЉАН СПИСАК КАМЕРА У БЕОГРАДУ: На 660 локација широм престоница - Ево где су постављене и шта све снимају!

20.09.2024. 20:26
НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)
Nagrada

НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)

20.09.2024. 20:14
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski

ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА

20.09.2024. 18:57
ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену
Ubistvo kod Smederevske Palanke

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену

20.09.2024. 17:20
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28