Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА НАКОН ЗАВРШЕНЕ СЕДНИЦЕ СНС-а: Људи који ће доћи 26. маја неће да окрећу главу од мене као свог председника (ФОТО)

16.05.2023. 17:36 20:02
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Српска напредна странка данас је одржала седницу Председништва.

Састанак Председништва Српске напредне странке (СНС), почео је данас у 17:00 у седишту СНС-а на Новом Београду, а седници оперативно-политичког страначког тела присуствовао је и председник странке Александар Вучић.

СТРАШАН СКАНДАЛ, ПРЕТЕ ВУЧИЋУ СМРЋУ НА Н1: "И Чаушеску је имао 200.000 присталица па знамо како је прошао!" (ВИДЕО)

СТРАШАН СКАНДАЛ, ПРЕТЕ ВУЧИЋУ СМРЋУ НА Н1: "И Чаушеску је имао 200.000 присталица па знамо како је прошао!" (ВИДЕО)

"СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ!" Премијерка Брнабић послала МОЋНУ поруку уочи скупа 26. маја - ОВО се опозицији НЕЋЕ свидети!

"СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ!" Премијерка Брнабић послала МОЋНУ поруку уочи скупа 26. маја - ОВО се опозицији НЕЋЕ свидети!

"Учинили сте Европу безбеднијом..." Огласили се из ЕУ поводом КАМПАЊЕ за предају оружја - ево шта су поручили

"Учинили сте Европу безбеднијом..." Огласили се из ЕУ поводом КАМПАЊЕ за предају оружја - ево шта су поручили

Обраћање Вучића

Вучић се обратио након седнице и рекао да је одржано више седница СНС и додао да је странка обавила свој посао и да се на седници Председништва разговарало о актуелној политичкој ситуацији и о скупу 26. маја, као и о скупштини СНС 27. маја у Крагујевцу.

- Са поносом желим да кажем да смо до вечерас прикупили 20.000 комада различитог наоружања... То је свакако највећи успех који је Република Србија могла да направи после трагедија које су нас задесиле - рекао је Вучић и додао да је поносан на одговорност народа.

Вучић је рекао да се темпо чак и убрзава и да је реч о озбиљној количини прикупљеног оружја.

- Разговарали смо о тежини политичке ситуације са којом је земља суочена - навео је Вучић и додао да постоји план којим ће неко рећи да је обавио свој део тиме што је само саслушао план наше државе.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић је рекао да људи који се налазе у најодговорнијој партији у земљи морају више да разговарају са народом, да не живе у канцеларији од 8 до 16, већ да иду да разговарају са људима и да покушавају да реше њихове проблеме.

- Око 4.000 делегата ће бирати нови врх странке на Скупштини у Крагујевцу - казао је Вучић.

О скупу 26. маја

Вучић је рекао да је скуп 26. маја скуп за све људе, за све добре људе Србије, који су погођени оним што се десило.

- Ово није скуп који организујемо због протеста и љутње. Ово не сме да буде скуп мржње. Тај скуп мора да буде све супротно од онога што неки други раде, онога што неки други праве - навео је Вучић и додао да то дугујемо нашој деци и будућности.

Морамо да покажемо да ћемо уколико наставимо својим путем моћи још брже да напредујемо.

Вучић је истакао да је то скуп наде који ће почети у 19 сати и који треба да покаже како би требало да изгледа нормална и пристојна Србија.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Субвенције 2012. за пољопривреднике су биле 25,8 милијарди, а данас су 81 милијарди. Само да видите шта је разлика између Србије тада и Србије данас. Погледајте са којим тракторима су тада излазили на улице, а погледајте са којим излазе данас. Позивам их да разговарају. Увек и у сваком тренутку сам спреман да их примим да решавамо проблеме, али ме политички притисци и претње не занимају. Желим да разговарамо аргументовано о томе шта држава може, а не шта неко жели. Важно нам је да на велики скуп наде 26. маја у 19 сати људима улијемо наду у Србији, да могу да живе нормално, да живе у Србији у којој их неће сваког дана позивати на убијање, стрељење, пливање у рекама, већ да покажу како изгледа пристојна Србија. Верујемо да ће бити највећи скуп у Србији икада, а можда и не успемо. Не можемо толико сендвича да спремимо, како кажу ови. Они кавијар, ми сендвиче - рекао је Вучић.

Напади на патријарха Порфирија

Одговарајући на питања новинара Вучић је рекао да су те либералне странке увек најагресивније и да се оне увек обрачунавају са неким патријархом.

- Увек је то против цркве и на крају против државе... Имате људе којима је то избор, свако има право на своје мишљење док не угрожава физички интегритет неког другог... Нека причају шта хоће, ја мислим да смо ми секуларна држава - рекао је Вучић и додао да тим нападима говоре о себи, свом васпитању.

Претње Јове Бакића

Вучић је говорећи о изјави и претњама Јове Бакића питао како мисле СНС да смене са власти, ако не изборима?

- А како мислите да победите? Тако што ћете да нас убијете? Тако што ћете да нас јурите моткама по улицама, ви јунаци? У којој се то земљи долази на власт без избора? Мислите ли да изборима морају да буду, а да буду "ћораве кутије", да не сме да се кандидује Александар Вучић. То слушам на сваком њиховом скупу, да не сме моје име на листама да се појави. Четири и по године то слушам пред сваке изборе. А, што? Због чега? Где то има у свету? Нема нигде! Није ни Макрон излазио на локалне изборе, па је његово име стајало на листама. А што вам смета моје име кад сам "најгори убица"? Најлакше ћете да победите убицу, криминалца и злочинца или знате и сами какви сте лажови - казао је Вучић.

- Да бежим од Јове Бакића, Бркића, Ђиласа, нећу никада - нагласио је Вучић и додао да су неки долазили и да га бију.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучић је поновио да жели да прича са свим пољопривредницима, али да не жели да разговара са Погачаром који је долазио за протесте фриленсера, па за протесте "кров над главом".

- Сад видим да вози трактор, али метар напред, метар назад. Једино што знам је да мрзи Србе до зла Бога. Он и Брајан Брковић свуда јуре да поцепају српске заставе. Јеси ли сељак, фриленсер, извршитељ, борац против извршитеља? Па, ништа - професионални демонстрант. Зато зовем људе на скуп наде - казао је Вучић.

Каже да ће он лично да решава проблеме пољопривредника, али не тако што му доводе председника месног одбора ДС.

- А са њим је председника месног одбора друге странке. Дан и ноћ сам спреман да разговарам са пољопривредницима, али нећу са онима који цепају српске заставе и убацују димне бомбе у зграде институција - рекао је Вучић.

Скуп 26. маја

Говорећи о скупу најављеном за 26. мај, Вучић каже да позива све људе да нико не дође на скуп уколико га неко приморава или тера.

- Да ли стварно мислите да за нас гласају људи које неко приморава? Много хиљада људи је шетало, скоро 12.000 на последњем скупу, а 9.000 од њих није хтело да се окрене ни за једним од опозиционих лидера. Неће нико ни да их погледа. Људи су се осећали лоше, решили су да изађу и покажу страх, огорчење... Мене не воле, сматрају да сам крив за шта год хоћете и поштујем то. Сад да вам наведем разлику. Људи који ће доћи 26. маја неће да окрећу главу од мене као свог председника, ни од осталих учесника. Имате људе којима петоро људи не приђе да им "назове добар дан", а код нас је то другачије. Код нас људи понеког и воле, а свакако имају поштовање, што ми је најважније. Видећете много већи број људи него 19. априла. Да ли стварно мислите да то неко може људе да натера? Шта је иза паравана када гласају. Добио сам 2 милиона и 750 хиљада гласова у првом кругу - казао је Вучић.

Типсаревић у СНС

Вучић је рекао да се у загребачким медијима свашта пише и да се 1993. године учланио у СРС.

- За часне људе је прилика да када се на неког води хајка, а са њима се слажете, да будете ту. Зато је Типсаревић приступио СНС - казао је Вучић и осудио нападе на Типсаревића.

Подсетио на аферу "Јовањица"

- Што сте лагали три године сви? Уколико нешто није у складу са чињеницама, тим горе по чињенице? Неће да победе на изборима? Па, како ће? Данас сам се први пут у животу чуо са Типсаревићем и то су га поздравили чланови ГО кад су видели да га је неко напао. Добио је шампионски аплазу. Јанко, поздрављамо те и хвала што си показао храброст - рекао је Вучић.

Беливуков клан

- Они су хтели да ме убију - рекао је Вучић и додао да сведоци сарадници не смеју да лажу.

Вучић је рекао да је био наиван јер је мислио да је нечим некад некога обавезао и додао да се само на најближе може увек рачунати.

Вучић је нагласио да из ове земље бежати неће никада, нити се скривати истаквши да је за њу увек најбоље радио.

О изјави Боровића

Говорећи о изјави адвоката Боривоја Боровића који призива "румунски сценарио" и говори да ће да заврши као Чаушеску и замеркама које има Наташа Кандић која му замера што стално помиње убијену српску децу и неће да призна тзв. Косово, лидер СНС каже да су то "борци против насиља", а имају поруку да хоће да убијају.

- Данас хоће да убију мене. Сутра ће хтети да убију вас и вашу децу - казао је Вучић. 

Он је Боровићу поручио да је "убица" и да се не прави да не зна шта је рекао.

Каже да ниједну болницу нису изградили, ниједан километар ауто-пута, ни метар пруге нису изградили.

- Због тога ће људи да иду у затвор, а мене ћете да убијете? Можда. Никад се не зна. Важно је да народ зна да је њихова политика убијања, а наша да позовемо људе на скуп наде, победе живота и нормалности - казао је лидер СНС.

Вучић каже да је увек веровао у народ, у обичне људе који ништа нису добили од државе.

- Подршку обичног народа видећете 26. Што се тиче Наташе Кандић, што више она и "Слободна Далмација" да ме нападају, народ ме још више воли. Живела Србија - рекао је Вучић.

Седница СНС у току

Окупљени су највиши функционери СНС - Ана Брнабић, Милош Вучевић, Владимир Орлић, Братислав Гашић, Петар Петковић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Александар Шапић, Златибор Лончар, Маја Гојковић, Небојша Стефановић, Горан Цветановић, Владимир Ђукановић, Зоран Ђорђевић, Сандра Божић, Мирсад Ђерлек и други.

Пре свих, у седиште странке стигао је председник Србије Александар Вучић.

По завршетку састанка очекују се изјаве за медије.

 
"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије

21.09.2024. 10:21
ПЉУШТЕ КОМПЛИМЕНТИ ЗА ВУЧИЋА: Популарни интернет портал о дипломатским успесима Србије
Aleksandar Vučić

ПЉУШТЕ КОМПЛИМЕНТИ ЗА ВУЧИЋА: Популарни интернет портал о дипломатским успесима Србије

21.09.2024. 08:52
КОНФЕРЕНЦИЈА "ДАНИ АМЕРИКЕ У БЕОГРАДУ": Србија и САД настављају унапређење стратешког партнерства на свим пољима
Dani Amerike u Srbiji

КОНФЕРЕНЦИЈА "ДАНИ АМЕРИКЕ У БЕОГРАДУ": Србија и САД настављају унапређење стратешког партнерства на свим пољима

20.09.2024. 21:40
Прелиставање дневних новина за 21. септембар 2024. године
Prelistavanje dnevnih novina

Прелиставање дневних новина за 21. септембар 2024. године

20.09.2024. 20:54
ХОРОР СЦЕНА У ЛЕСКОВЦУ! Тело жене плута у Јужној Морави
najnovija vest, najnovija

ХОРОР СЦЕНА У ЛЕСКОВЦУ! Тело жене плута у Јужној Морави

21.09.2024. 11:34
ВОЈНИ РОК ЋЕ БИТИ ОБАВЕЗАН, А ШТА ТО ЗНАЧИ ЗА ВАШ ПОСАО? Ево шта каже Закон у том случају и како ће то утицати на радни однос
Vojska Srbije

ВОЈНИ РОК ЋЕ БИТИ ОБАВЕЗАН, А ШТА ТО ЗНАЧИ ЗА ВАШ ПОСАО? Ево шта каже Закон у том случају и како ће то утицати на радни однос

21.09.2024. 11:27
БУДИМПЕШТА СЕ ПРИПРЕМА ЗА НОВИ ХАОС! Од кључног значаја ноћ која следи, Орбан упутио УЗНЕМИРУЈУЋУ поруку
poplave

БУДИМПЕШТА СЕ ПРИПРЕМА ЗА НОВИ ХАОС! Од кључног значаја ноћ која следи, Орбан упутио УЗНЕМИРУЈУЋУ поруку

21.09.2024. 11:07
МУП ИЗДАО ХИТАН АПЕЛ ГРАЂАНИМА! Почиње измештање ОГРОМНЕ ГРАНАТЕ - ево која су детаљна упуства како треба да се поступа
Policija

МУП ИЗДАО ХИТАН АПЕЛ ГРАЂАНИМА! Почиње измештање ОГРОМНЕ ГРАНАТЕ - ево која су детаљна упуства како треба да се поступа

21.09.2024. 10:39
ХОРОР СЦЕНА У ЛЕСКОВЦУ! Тело жене плута у Јужној Морави
najnovija vest, najnovija

ХОРОР СЦЕНА У ЛЕСКОВЦУ! Тело жене плута у Јужној Морави

21.09.2024. 11:34
Слобода Мићаловић масно опсовала Ивана Босиљчића - многима омиљени пар у жестоком клинчу
Ivan Bosiljčić, Sloboda Mićalović

Слобода Мићаловић масно опсовала Ивана Босиљчића - многима омиљени пар у жестоком клинчу

21.09.2024. 11:28
"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије

21.09.2024. 10:21
ЗАПАД ПРЕВИШЕ ТОЛЕРАНТАН ПРЕМА СРБИЈИ? Још једна срамна изјава терористе Куртија, дотакао се моста на Ибру "Знам шта желе, то се НЕЋЕ догодити!"
Aljbin Kurti

ЗАПАД ПРЕВИШЕ ТОЛЕРАНТАН ПРЕМА СРБИЈИ? Још једна срамна изјава терористе Куртија, дотакао се моста на Ибру "Знам шта желе, то се НЕЋЕ догодити!"

21.09.2024. 10:16