Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

БИОГРАФИЈА КОЈЕ СЕ НОГО СТИДИ: Насилник НИЈЕ СЛУЖИО ВОЈСКУ, крије оца, а удобно живи на јаслама КОЈЕ РУШИ

12.07.2020. 12:04
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC
Фото: ТАНЈУГ/ ЗОРАН ЗЕСТИЦ / Извор: Фото: ТАНЈУГ/ ЗОРАН ЗЕСТИЦ

Ко је заправо овај јавности мало познат или потпуно непознат човек који се помиње и као један од неформалних вођа десничарских група одговорних за дивљање на београдским улицама?

Како се зове отац Срђана Нога? Да ли је служио војску? Колико је дуго студирао и која му је просечна оцена? Ово су само неки од података о посланик и бившем члану "Двери" Срђану Ногу које је готово немогуће пронаћи. Да ли су они скривени јер је Ного можда на неком тајном задатку или је просто реч о небитном политичару склоном насиљу? Ко је заправо овај јавности мало познат или потпуно непознат човек који се помиње и као један од неформалних вођа десничарских група одговорних за дивљање на београдским улицама.

Јуче, практично пети дан од почетка насилних демонстрација у Београду, Ного је коначно приведен. Он је приведен код тужиоца у Београду, након што је заједно са групом демонстраната током протеста у уторак упао у зграду Дома Народне скупштине.

ГОРАН ТРИВАН: Станковић је бивши саветник, нема никакве везе са СПС

ГОРАН ТРИВАН: Станковић је бивши саветник, нема никакве везе са СПС

"ТО ЈЕ САД МОЈ ПРОБЛЕМ" Брнабић се хитно огласила након што је саветник министра позвао на РУШЕЊЕ ВЛАСТИ

"ТО ЈЕ САД МОЈ ПРОБЛЕМ" Брнабић се хитно огласила након што је саветник министра позвао на РУШЕЊЕ ВЛАСТИ

ЗАМЕНА ТЕЗА "НЕЗАВИСНИХ МЕДИЈА" И "ЉУБИНКИНОГ СПУТЊИКА": Хероје који бране НАШЕ ИНСТИТУЦИЈЕ називају онима који "МЛАТЕ"

ЗАМЕНА ТЕЗА "НЕЗАВИСНИХ МЕДИЈА" И "ЉУБИНКИНОГ СПУТЊИКА": Хероје који бране НАШЕ ИНСТИТУЦИЈЕ називају онима који "МЛАТЕ"

Милошевићевим траговима

Детаље из своје биографије Ного изгледа крије. Новинари су истражили живот овог посланика. Један од одговора који се намеће је, да се можда овај такозвани десничар, али свакако политичар агресивних и опасних ставова, за каквог се Ного продаје јавности, заправо стиди.

У јавним подацима не може се наћи чак ни име оца. Срђан Ного не наводи име свог оца па се буквално под сазнајемо може подвести име – Света. Претпоставка је да млађи Ного крије оца, јер се представља као противник свих партија на власти, који не ужива, нити је уживао иједну привилегију која долази од власти.

Тако је остао скривен отац Свето, некадашњи активни дугогодишњи не само члан већ и фунцкионер СПС. Срето Ного добио је забрану путовања и издавања виза 2000. године док је био на фунцкији секретара савезног министарства за телекомуникације. Отац млађег Нога био је међу онима који чине или подржавају режим председника СР Југославије Слободана Милошевића и који су - најревноснији у гушењу деловања демократских снага и независних медија у Србији. Отац је и данас активан и председник је Удружења "Осиромашени уранијум".

Вечити студент

За разлику од оца Свете, који је професор права, сину студије и нису тако брзо ишле. Осим да је студије баш одужио, медији нису успели да пронађу прецизне податке колико је година заправо похађао Правни факултет. Они који га познају, по доласку у "Двери", кажу да је то било безмало деценијско школовање.

- Нешто око десетак година… Можда осам… али свакако много дуже него што трају студије. Факултет је завршио када је већ био политичар, члан покрета Двери – каже саговорник.

Медији су покушали да добију информације и од појединих професора о томе какав је Срђан Ного био студент.

- Нешто га се не сећам као студента по резултатима, али знам да је био члан удружења на факултету "Номоканон" – каже један од професора.

Foto: Youtube/Printscreen/ СРБИН.инфо
Фото: Youtube/Printscreen/ СРБИН.инфо / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/ СРБИН.инфо

Насилничка традиција

Било је то давно, али може се слободно рећи да је Срђан Ного већ тада на студијима, уместо редовног студирања, показао другу тенденцију којој смо данас сведоци. Скуп овог удруђжења на тему Сребренице пре више од десет година претворио се буквално у линч неистомишљеника.

Срђан Ного, учествује у сукобима, прилепљује се на сваки догађај и провоцира насиље. Али и понаша као да закон не постоји за њега, нити да на било који начин може да одговара. Очигледно је на београдским улицама да је склон насиљу. Он међутим за себе тврди да је "патриота и Србенда".

Војни рок - избегнут

Међутим, овај патриота није био у војсци. Једноставно – извукао се.

- Није ишао у војску. То је једна од ствари која му је замерена као Србину и патриоти – каже саговорник, познавалац дела живота Срђана Нога.

Из удружења Номоканон, Срђан Ного одлази у "Двери". Посланик постаје 2016. године. Нога је било свугде и пре демонстрација за које наводи да су против садашње власти. Окупе се радници "Ц маркета", траже своје акције, ето га и Ного. Протествују оштећени радници "Трудбеника" међу њима Ного. Штедише у швајцарцима су на улици, одједном и Ного. Избацују неког из стана, Ного се гура са полицијом.

Овај човек је буквално свугде осим тамо где је требало, за шта је добио мандат народа И за шта је званично плаћен око две просечне српске плате. Нога једино нема у Скупштини. Опозиција је кренула у бојкот скупштинског рада 2019. Међутим, медији су проверили од када није било Нога на радном месту – по доступним подацима годину дана пре бојкота, тачније од 19. априла 2018. Од тада он практично није гласао ни "за" ни "против" било ког закона.

Посланички мандат, државне јасле и вешала

На његовој скупштинској "радној листи" која се може видети на Отвореном парламенту поред Нога је непрестано ознака – није присутан. Тако овај политичар који се речима бори за права "српских јунака…. Бораца…" није био ни када се гласало о онима на које се позива. Закон о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, остао је без гласа Нога јер, није присуствовао.

Foto: Youtube/Printscreen/Srpska Prica
Фото: Youtube/Printscreen/Srpska Прица / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Srpska Прица

Ного је у јавни и политички живот Србије ушао са вешалима. До тада мирне демонстрације грађана прошле године, проглашене су насилним јер је један од учесника носио вешала. Међутим, то нису била прва Ногова вешала. Склоност је први пут јавно исказао још 2018. када је претио државним фунцкионерима вешањем. Вест је гласила: Више јавно тужилаштво покренуло је предистражни поступак… Ипак… Од тада, до данас, Ного није осуђен.

Овај самостални посланик, који је у скупштину ушао као посланик "Двери", тренутно је у покрету назива "Светло". Међутим, они са којима је на ових дана на улици и који су упали у Скупштину, сукобљавали се са полицијом и рушили Београд су чланови "Народне патроле" коју предводи Дамњан Кнежевић, оснивач и некадашњи потпредседник Српског сабора "Заветници".

Пре сукоба са полицијом и грађанима ова група је била "усмерена" ка мигрантима. Осим Нога подршку народним патролама је дао и Горан Давидовић Фирер, некадашњи лидер неонацистичког "Националног строја". Тако је Ного својој идеологији у којој се истиче мржња према свему, придодао и ону према мигрантима.

Иако је избачен из "Двери" где је био дугогодишњи члан, о њему није желео да говори лидер овог покрета Бошко Обрадовић. Његов бивши саборац међутим, осим својатања сваког простеста, и даље на свом фејсбук профилу држи фотографију за говорницом "Двери". Јуче се није огласио ниједан од политичара учесника протеста "Један од пет милиона" да укаже, да Ного позивајући на синоћњи протест под тим именом присваја демонстрације које му не припадају.

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
Фото: Танјуг/ТАРА РАДОВАНОВИЦ

"Антисистемски" за паре

У доста штуру јавну биографију Нога може се уписати и да себе представља као "антисистемског" политичара, који је међутим као посланик узимао новац тог истог система. Познато је и да посланици из прошлог сазива који нису поново изабрани по закону имају право да три месеца од престанка мандата наставе да примају посланичку плату.

И док фунцкионери истог система Нога представљају као небитног, случајно или не, овај човек је свој упад у скупштину јавно најавио дан, два раније. Последњи је после ломљена из Скупштине и изашао.

Ного до данас није хапшен. Према незваничним подацима, нема ниједну кривичну пресуду.

САСТАНАК НА ВИСОКОМ НИВОУ: Вучић учествује на видео конференцији - дијалог Београда и Приштине (ФОТО)

САСТАНАК НА ВИСОКОМ НИВОУ: Вучић учествује на видео конференцији - дијалог Београда и Приштине (ФОТО)

САВЕТНИК МИНИСТРА У ВЛАДИ И ФУНКЦИОНЕР СПС ПОЗИВА НА ПРОТЕСТЕ: Ово је човек од кога је потекла идеја о блокади ауто-пута?

САВЕТНИК МИНИСТРА У ВЛАДИ И ФУНКЦИОНЕР СПС ПОЗИВА НА ПРОТЕСТЕ: Ово је човек од кога је потекла идеја о блокади ауто-пута?

ОВИМ СУ ХТЕЛИ ДА ГАЂАЈУ ПОЛИЦИЈУ: Откривена тактика хулигана, на овај начин се припремају за хаос (ФОТО)

ОВИМ СУ ХТЕЛИ ДА ГАЂАЈУ ПОЛИЦИЈУ: Откривена тактика хулигана, на овај начин се припремају за хаос (ФОТО)

ОГЛАСИО СЕ БРАНКО РУЖИЋ НАКОН ИНФОРМАЦИЈЕ ДА ЈЕ ОБОЛЕО ОД КОРОНЕ: Ево у каквом здравственом стању се налази

ОГЛАСИО СЕ БРАНКО РУЖИЋ НАКОН ИНФОРМАЦИЈЕ ДА ЈЕ ОБОЛЕО ОД КОРОНЕ: Ево у каквом здравственом стању се налази

КОНАЧНО РАЗЈАШЊЕНО! Дачић обелоданио зашто смо имали највише проблема око ОТВАРАЊА ГРАНИЦА са Грчком

КОНАЧНО РАЗЈАШЊЕНО! Дачић обелоданио зашто смо имали највише проблема око ОТВАРАЊА ГРАНИЦА са Грчком

 

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта

20.09.2024. 13:56
МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије
"Zastava 2024"

МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије

20.09.2024. 13:27
"НЕ ДАМ ЈА, А И НАЧЕЛНИК СЕ НЕ БИ СЛОЖИО" Ево како је Вучић одговорио на питање да ли ћемо дати некоме наше тенкове
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"НЕ ДАМ ЈА, А И НАЧЕЛНИК СЕ НЕ БИ СЛОЖИО" Ево како је Вучић одговорио на питање да ли ћемо дати некоме наше тенкове

20.09.2024. 13:24
ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)
Izraelska vojska

ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)

20.09.2024. 20:31
ДЕТАЉАН СПИСАК КАМЕРА У БЕОГРАДУ: На 660 локација широм престоница - Ево где су постављене и шта све снимају!
Sigurnosne kamere

ДЕТАЉАН СПИСАК КАМЕРА У БЕОГРАДУ: На 660 локација широм престоница - Ево где су постављене и шта све снимају!

20.09.2024. 20:26
НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)
Nagrada

НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)

20.09.2024. 20:14
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski

ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА

20.09.2024. 18:57
ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену
Ubistvo kod Smederevske Palanke

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену

20.09.2024. 17:20
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28