Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"НАРЕДНЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ ЋЕ ЗА НАС БИТИ ВЕОМА ВАЖНЕ" Обраћање председника Вучића: Успешно водим брод који се зове Србија

05.07.2024. 12:39
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/Сава Радовановић

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио је децу српске националности из региона и дијаспоре.

Председник Вучић обратио се након пријема деце у Палати Србија. Том приликом, Вучић је најавио да ће у сарадњи са Министарством спољних послова бити омогућен већи фонд за Африку и Азију, као и да се очекује велики број гостију који ће доћи у Београд.

- Желео сам неколико важних ствари да вам саопштим. Припремићемо веће фондове за сарадњу коју Србија припрема са афричким и азијским земљама. Лично ћу учествовати у неколико великих турнеја и бити домаћин онима који долазе са та два континента.

- Наредне две недеље ће за нас бити веома важне. Имаћемо веома много значајних посета.

- У наредних месец дана ће се све то дешавати.

Велика луксембуршка инвестиција стиже у Србију

- Данас смо добили најаву највеће луксембуршке инвестиције која ће бити ужасно велика и због које сам изузетно срећан. Ово ће нашу индустрију и све што се везује за електричне аутомобиле додатно ојачати. Један нови ниво инвестиција и сарадње.

- У наредном периоду биће приказани резултати онога што смо постигли раније. Почеће производња и у Крагујевцу, електричног аутомобила. Они ће то да обелодане у Италији тачан датум, за 4 дана. Велике промене и велике ствари које ову земљу гурају напред и верујем да људи то добро разумеју. За нас је важно да у свим овим контактима укажемо на позицију Србије, дајемо кључни допринос.

- Најважније је нам је да укажемо на позицију Србије упркос хибридном рату чији је циљ да увуче Србију у регионалне сукобе. Зато ћемо морати чешће да реагујемо и говоримо шта је истина а шта није. У сваком случају, верујем да смо направили велике кораке у агенди раста и верујем да ће Србија бити награђена. Када завршимо још једно питање, не само да смо спремни за отварање кластера 3, спремни смо за улазак у агенду раста сасвим и за то да се кандидујемо за добијање првих финансијских транши. Значајно је када добијете 120 милиона. Много важније за нас је када ћемо да постанемо део европског простора за плаћање. И такозвани зелени коридори који су страшно важни за наше компаније.

О лажима опозиционих медија

- Јуче сам реаговао најпре на лажи Шолакових медија, а тичу се извоза уља за Црну Гору. Објавили су преко целе стране како је Вучић зауставио извоз уља у Црну Гору. Али, онда када сте показали бројеве, прошле године 2023. у првих 6 месеци извезли смо преко 5 милиона тона уља за Црну Гору, сада 7,5 милиона. Данас у резервама имамо 11 милиона литара јестивог уља. Лаж је прошла, деманти никада неће чути ни десети део људи, који су чули лаж. не можете да стигнете сваког дана да одговарате на сваку лаж.

О тврдњама о Путину

- Никада се није догодило, у претходних 12 година се није догодило да сам желео да разговарам са председником Путином, а да нисам добио тај разговор. Имамо међусобно поштовање. Никада се није догодило супротно. Само да видите о каквим лажовима ми говоримо - рекао је Вучић.

- Кажу "ти си тај који дели народ и кршиш Устав". О томе не одлучујете ви. То да ли делим народ, мислим да ви покушавате да поделите народ, али је он довољно паметан, па не прихвата такве бесмислице којима се ви служите. Можда сам ја све што ви говорите да сам, али они су лажови, и то доказано.

О Куртијевим изјавама

- Да ли се ми наоружавамо, па да, мало више него што би он волео, много мање него што бих ја волео, као што њих наоружавају од Турака, преко Немаца, Американаца. Те његове бесмислице ко жели рат, он једини жели рат, пошто цео живот чезне да обуче униформу и глуми на Балкану малог Зеленског, неће му се то остварити, пошто је Украјина међународно призната територија, они нису. Моји снови су успешна економски напредна Србија, најразвијенија у овом делу Европе, наши снови се толико разликују.

Председник је поновио да ће Србија наставити са наоружавањем своје војске и додао да нам добро иде што га чини веома поносним.

Он је истакао да је веома поносан на српску војну индустрију.

- Хвала нашим руским пријатељима на позивима. Имамо са њима важне консултације о свим питањима. Бескрајно им хвала што су нам пружили подршку у УН. Мађарска је једина земља у Европи која није увела санкције Руској федерацији.

- Што се тиче односа које имамо са Русима, они су добри, коректни. О темама о којима смо разговарали, биле су 23 теме. Ја сам покренуо питање, не оружја већ муниције. Имамо огромне захтеве и за пасарсима, и тенковима и ништа од тога не дамо, зато што ја као врховни командант не дозвољавам да било шта од тога буде извезено. Ми од муниције морамо да живимо. Они су покренули многе друге теме, од железнице, Ђердапа, присуства Швајцарској на самиту, али ја сам покренуо то питање. Само да имате у виду да је реч о још једној неистини, ништа више - нагласио је Вучић.

- Веома успешно водим брод који се зове Србија, економски најбрже напредује у целој Европи. У миру, без икаквих санкција. Чувајући пријатељство са Русијом и унапређујући пријатељство са Кином. Мало коме то у свету успева. Наставићу то да радим у наредне 3 године. Ви можете своје политике да мењате, ја сам сувише стар да бих то урадио, са овом политиком сам добио поверење народа Србије и наставићу то да радим на исти начин. Нисам се правдао Американцима, нисам се правдао Русима, и никоме нећу да се правдам сем Богу и грађанима Србије. Имаћете много важних вести у данима који су пред нама - закључио је председник Србије.

Вучић угостио децу у Палати Србија

Председник Вучић је децу угостио у Палати Србија.

- Много вам хвала што сте данас овде. Хвала вам за сваки ваш осмех, сву радост коју сте донели у Палату Србије. Сигуран сам да су људи у Великом Градишту велики домаћини, али верујем да вам се ипак Београд највише свиђа.

- Поносан сам на то што можемо данас да вас угостимо. Овде имамо децу из КиМ, истока Србије, различитих делова земље, али и децу из Републике Српске, БиХ, Северне Македоније, Велике Британије, Аустрије, Норвешке, Немачке...

- Хвала вам свима што сте данас овде, што волите своју Србију, без обзира да ли живите овде или не.

- Деца која одрастају у иностранству на много начина доприносе својој земљи. Ви сте ти који на сваком месту ширите истину о Србији и много доприносите томе - казао је Вучић који је Дучићевим речима пожелео добродошлицу деци.

- Српски народ подарио је дивове науке. Све нас везују наши обичаји, језик, припадност истом народу - рекао је Вучић.

- Ви сте сви из добрих кућа, поносни смо на вас. Драго ми је што овде, код ваше куће у Београду, имате прилику да се дружите са вашим вршњацима, да ћете обићи многа места у Србији. Пре свега, хоћу да вам кажем велико хвала за љубав - истакао је председник и обећао пет карата за Лил, за утакмицу наше кошаркашке репрезентације.

- За нас је највеће чудо да наставите да волите своју Србију, да се борите за њу. Бескрајно вам хвала, лепо се проведите данас у Београду. Сваке године да се на овакав начин скупљамо. Хвала још једном, живела Србија - поручио је председник Вучић.

Обраћање Бранка Бркића

У име младих обратио се Бранко Ђукић, истакавши захвалност Вучићу за све што ради за српску децу.

- Ја сам завршио студије и дуго времена студирао у Барселони, али оно што сам све време размишљао јесте како да своје искуство и идеје применим у Србији. Временом ова земља све више и више напредује, и сада по мом мишљењу захваљујући председнику Вучићу може да живи и да се напредује од поштеног рада. Иако живе у иностранству, наша деца мисле на нашу отаџбину и мисле да се врате у Србију.

СНС СА КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА ПОНОВО ФОРМИРАЛА ВЛАСТ НА ВРАЧАРУ
Vračar izbori

СНС СА КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА ПОНОВО ФОРМИРАЛА ВЛАСТ НА ВРАЧАРУ

08.07.2024. 16:07
"ОВО ЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ ЂИЛАСОВЕ СТРАНКЕ": Ана Брнабић одбрусила мрзитељима Србије, "Како раде, тако им и народ на изборима враћа"
Ana Brnabić

"ОВО ЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ ЂИЛАСОВЕ СТРАНКЕ": Ана Брнабић одбрусила мрзитељима Србије, "Како раде, тако им и народ на изборима враћа"

08.07.2024. 15:43
Игор Бечић: Оштро осуђујем напад на Данила, сина председника Републике Србије Александра Вучића
Igor Bečić

Игор Бечић: Оштро осуђујем напад на Данила, сина председника Републике Србије Александра Вучића

08.07.2024. 15:12
НИШТА ОД ИЗВИЊЕЊА! Брнабић БУРНО реаговала након још једног опозиционог СКАНДАЛА: Лагали су да Немачка неће ископавати литијум
Ana Brnabić

НИШТА ОД ИЗВИЊЕЊА! Брнабић БУРНО реаговала након још једног опозиционог СКАНДАЛА: Лагали су да Немачка неће ископавати литијум

08.07.2024. 14:52
МАКРОН ОДБИО ОСТАВКУ ПРЕМИЈЕРА Ситуација у Француској све компликованија, а ево какве би то последице могло да има по читаву Европу
Emanuel Makron

МАКРОН ОДБИО ОСТАВКУ ПРЕМИЈЕРА Ситуација у Француској све компликованија, а ево какве би то последице могло да има по читаву Европу

08.07.2024. 17:46
"Сатаром су ми секли нос..." БОЛНА ИСПОВЕСТ БИСЕРКЕ ИЗ ОБРЕНОВЦА: Од самог рођења малтретирана - Прича о борби за љубав и боље сутра
Biserka iz Obrenovca

"Сатаром су ми секли нос..." БОЛНА ИСПОВЕСТ БИСЕРКЕ ИЗ ОБРЕНОВЦА: Од самог рођења малтретирана - Прича о борби за љубав и боље сутра

08.07.2024. 17:23
ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН! Изабрани органи власти општине! (ФОТО)
Konstitutivna sednica Skupštine gradske opštine Zemun

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН! Изабрани органи власти општине! (ФОТО)

08.07.2024. 17:17
СВИ ПРАВЕ ИСТУ ГРЕШКУ И СВАКОДНЕВНО ГУБЕ НОВАЦ - Сви користимо овај уређај, а ево ТАЈНЕ која ће вам уштедети ХИЉАДЕ
Novac

СВИ ПРАВЕ ИСТУ ГРЕШКУ И СВАКОДНЕВНО ГУБЕ НОВАЦ - Сви користимо овај уређај, а ево ТАЈНЕ која ће вам уштедети ХИЉАДЕ

08.07.2024. 17:11
ОДРАДИО ЗАЦРТАНО И ИПАК СЕ ПОВУКАО СА КЛУПЕ: Пиксија мења освајач Лиге Европе са Атлетиком
Piksi

ОДРАДИО ЗАЦРТАНО И ИПАК СЕ ПОВУКАО СА КЛУПЕ: Пиксија мења освајач Лиге Европе са Атлетиком

08.07.2024. 17:12
НИШТА ОД ИЗВИЊЕЊА! Брнабић БУРНО реаговала након још једног опозиционог СКАНДАЛА: Лагали су да Немачка неће ископавати литијум
Ana Brnabić

НИШТА ОД ИЗВИЊЕЊА! Брнабић БУРНО реаговала након још једног опозиционог СКАНДАЛА: Лагали су да Немачка неће ископавати литијум

08.07.2024. 14:52
НЕ ВИДИ СЕ КРАЈ ПАКЛУ У СРБИЈИ Упозорења пљуште са свих страна: Да ли нам поново прете СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ ОЛУЈЕ?!
Vremenska prognoza za leto

НЕ ВИДИ СЕ КРАЈ ПАКЛУ У СРБИЈИ Упозорења пљуште са свих страна: Да ли нам поново прете СУПЕРЋЕЛИЈСКЕ ОЛУЈЕ?!

08.07.2024. 16:19
ЦИЉ ЈЕ ЗЛАТО: Познат састав српских баскеташа на Олимпијским играма
Dejan Majstorović

ЦИЉ ЈЕ ЗЛАТО: Познат састав српских баскеташа на Олимпијским играма

08.07.2024. 16:08