Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ У "ЋИРИЛИЦИ" Поштујемо свакога ко дође у Србију, Црногорцима и Хрватима смо на насловним странама јер смо их претекли у свему

05.07.2021. 21:20 23:27
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ printscreen

Председник Вучић био је гост емисије "Ћирилица"

Уредник Миломир Марић са Вучићем разговарао је о бројним политичким и економским питањима, као и другим најважнијим темама за наше друштво.

У емисији "Ћирилица" говорило се о регионалној сарадњи, односима са Кином, Русијом, САД, као и о путу Србије у ЕУ.

О улагању у здравство и о ковид болницама

Нама је у здравство отишло више од три милијарде евра за годину дана - рекао је председник Вучић.

- Нашли смо данас додатних 200 милиона за децу оболелу од СМА. Никада држава није више радила за децу него данас. Како вас није стид да то користите на најпокваренији могићи начин?

- Свака прича о деци изазива емоције, зато то морате да радите пажљиво.

- Од 2012. године ми смо дали 24 пута више за оболелу децу и њихово лечење. Не 24 одсто, већ 24 пута више... - додао је председник.

kovid bolnica Batajnica
ковид болница Батајница / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Многи су се питали и и даље се питају зашто ће нам толико болница у ковид систему. Па како зашто? Корона није стала, али и када стане ова пошаст, те болнице ће нам служити за плућне болеснике и за лечење осталих болести - рекао је председник Вучић.

Спортски успеси Србије

- Поставља се питање шта је држава урадила. Никада више пара није уложено у спорт - рекао је председник и навео ко је све добио новац.

- У фудбалу улажемо у толико стадиона.

- Што се кошарке тиче, замолили су нас људи да се код нас одрже квалификације, ми смо то платили два милиона евра.

- Желим да вам кажем да ми испуњавамо сва обећања, градимо кућу одбојке.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ printscreen

- Све што су тражили добили су. Разумем ја када играју Партизан и Звезда па неће нико да призна да им је држава дала паре - и рекао да је држава дала два и по милиона евра да играју Европу.

- Као студент сам знао да ми је држава помагала. Имао сам одговорност према држави. Треба бити реалан. Да не причамо о ономе који се не одазива и кога није брига за репрезентацију. Свака наша медаља је вредна. Шта да кажемо нашем детету ако такмичарка тзв. Косова освоји злато, а ми освојимо сребро. Овде вам говоримо о нашим мукама. Око целе ове приче - ми очекујемо више од 8 медаља. Уздамо се у наше стрелце, у кајакаше, у рваче, карате, играће Новак, одбојкашице, ватерполисте. Можемо да освојимо и по две медаље у неким од ових дисциплина. Можда и неко појединачно донесе медаље - све то показује да је наша земља успешна - рекао је председник.

О екологији Србије

- Дајте да не будемо лицемери. Треба народу рећи истину у лице. Немојте да лажете и да измишљате. Овде нема река лаве које ће да теку. А у медијима измишљају ствари. Ја ћу народу да предложим све што радим. Ништа се не ради иза леђа. Нимамо увек некога ко је крив, а мени није тешко увек да будем крив. Реците сад какав је број становништва у мањим српским срединама... - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić u Ćirilici
Александар Вучић у Ћирилици / Извор: Фото: Happy ТВ printscreen

- Од Мислођина до Барича, Умке, Обреновца живе људи мирније. Имамо резултате и радимо, а све се то види.

Одговори политичким противницима

- Ја да се плашим вас свих, због чега? Што радим вредно? Ви ћете да тучете људе који су радили много марљивије од вас? Да ли мислите да вас се неко плаши? Ја се сећам петог октобра... Ја се нисам плашио ни тада. Је л сте ви нормални? Да упадате некоме на радно место, да упадате некоме у стан? Да палите некоме књиге? Немојте да личимо на вандале. Уразумите се - рекао је Вучић као одговор на нападе политичких противника. 

Вучић одговорио на прозивке "Иве Андрића" савременог доба

- Не знам шта бих рекао, тешко је рећи да је духовит. Боље да неко други уместо мене одговори овом човеку. Кад овако говори ... једина чињеница од свега јесте да није сасвим чист. Мислим да су овде неке много веће оптужбе озбиљније. Овде је говорио само о стању свести. Ово нема везе с везом, нити смисла. Супер, издајник сам, али шта сам издао?

- Немам ја никакве милионе, нити сам богатији од онога када сам био председник Владе - рекао је председник Србије као одговор на видео у којем се приказало како је Марко Видојковић који себе назива "Ивом Андрићем" савременог доба прозивао њега у живом програму једне емисије.

"Увек ћу показати поштовање према жртвама"

- Када сам био у Сребреници, нисам се плашио. Никада нећу погнути главу негде где сматрам да не треба да је погнем. Ја сам тамо ишао поносно, гађали су ме, добацивали, али увек показујем поштовање и пијатет према жртвама. Нисам неко ко ће бежати од прошлости. Они који мисле да ће Србија да се понизи у било ком тренутку, преварили су се. Они који мисле да ћу ја да урадим било шта против своје државе, опет су се преварили. То поручујем сваком свом политичком противнику - рекао је Вучић.

Шта смо лоше урадили Црној Гори?

- Сабирао сам пре неки дан баш шта смо то лоше ми урадили Црној Гори, и ево сада ћу вам рећи ставку по ставку.

- Прво, дали смо им вакцине, помогли смо им када је било најпотребније. Нисмо признали независност неког њиховог дела, док они јесу Косово. Протерали су нам министре. Прогласили су нас за геноцидан народ, изгласали су Резолуцију. Ето, видите шта смо им урадили лоше. - рекао је председник.

Вучић је говорио и о томе што су се Кривокапићеве ћерке жалиле преко медија да се не осећају безбедно у Србији.

- Мрзим када неко води кампању против било чије деце. Јежим се од тога. Гарантујемо пуну безбедност свакоме. Али проблем је што нису тражили помоћ од полиције, него од медија - рекао је председник Вучић.

- Када је мој син ишао у Црну Гору сликали су га, видео материјали, фото документовано на сваком кораку.

Вучић је додао и да није знао да је Здравко Кривокапић долазио у Београд на састанак са патријархом Порфиријем.

Говорећи о односу са Миланом Кнежевићем и Андријом Мандићем рекао је да су они одлични пријатељи, да се виђају једном месечно и да се они једини не плаше да кажу да су Срби. Такође, председник је додао да они једини немају функције.

- Београд је као Њујорк за регион - рекао је Вучић.

Напади на Србију

- Ја сам се трудио и дао сам све од себе заједно са Аном, Ивицом и свима осталима да имамо најбоље односе са свима у региону. И мислим да успевамо у томе. Ми се данас одлично разумемо. Срби који живе у Алебанији осећају се одлично. Албанци који живе код нас осећају се одлично. Нико ни против кога нема. Много тога можемо да постигнемо заједно. Смета им идеја о добрим односима, јер ми сада управљамо собом - рекао је председник Александар Вучић.

- Балкански народ је увек био мета великих европских сила - додао је председник.

- Са Хрватском морамо да имамо боље односе, јер ако желимо да обоје успевамо, то тако мора. Још њихов народ више одлази преко. Од 2017/2018 године, када сам видео да могу да испуним Хрватима оно што смо обећали њиховом народу у пределу Војводине, а шта су они за нас урадили? Ништа. Али, мени је драго да могу да кажем да смо им помогли - рекао је Вучић.

- Нећемо да молимо ни за шта никога од вас! - додао је председник говорећи о Хрватској и њеном сарађивању са Србијом.

Почетак емисије - о напретку Србије

На питање да ли мора да реагује на сваку неправду у друштву, на самом почетлу емисије, Вучић одговара:

- Не треба бити нарочито паметан када се бавиш политиком, него јесноставно бити на страни народа. Ја нисам могао да дозволим да они који представљају странку коју водим да стану на страну онога ко би радио за штету народа. Ја немам страх да говорим истину. Овде није питање банака, него и о осигурању и станбеним кредитима. Ти људи су хтели да заштите државу. - рекао је председник.

- Имамо ситуацију у земљи где је 7 милиона људи који су и председници и селектори... Донео сам лаку одлуку. Пола људи не зна да су банке тужене. Нисам превише уплашен када су адвокати у питању. Један део сиромашних грађана који нису требали да плаћају толике рате за обраду кредита, а били су оштећени. Требамо помоћи онима који су заиста сиромашни, али знамо да то није тако једноставно као што се чини - рекао је Вучић.

- Морамо људима који су сиромашни помоћи. Не могу да будем на страни банака у том тренутку, али не могу ни против њих јер су важне за једну државу. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ printscreen

Подсетимо, реч је о одредбама члана 1066. став 2 Закона о облигационим односима који се тиче форме и садржине уговора о кредиту, одредбама члана 41. став 1 и 2 и члана 43. став 2 и 3 Закона о заштити потрошача, које се односе на неправичне уговорне одредбе и одредбама члана 17. став 1 Закона о заштити корисника финансијских услуга, који регулише обавештавање корисника у предуговорној фази.

- Ми смо данас окренули нову страницу у савременој српској историји - рекао је председник надовезујући се на то колико је људи добило посао.

- Имамо увећани ниво страних директних инвестиција - рекао је Вучић.

- Имамо бољи резултат за 124 милијарди евра. Ми смо срећни, због тога можемо и да попијемо чашицу ракије - рекао је председник.

- Хоћу да се захвалим тиму људи из Председништва. Успех србије није само мој успех. Вредно смо радили. Имамо фабрику за одржавање и производњу авиона. Какав је то скок и напредак, можете само да претпоставите - рекао је председник Вучић.

- Наша жеља је да помогнемо градовима Србије и нашим општинама. Зато отварамо фабрике. У Срему сам сам отворио 6 фабрика, у Инђији 2 или 3. У Србији има више фабрика него у осталим земљама региона.

- До краја године и почетком следеће очекујем да буде плата просечна 770 евра у Београду (за јануар месец 2022. године) 

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта

20.09.2024. 13:56
МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије
"Zastava 2024"

МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије

20.09.2024. 13:27
"НЕ ДАМ ЈА, А И НАЧЕЛНИК СЕ НЕ БИ СЛОЖИО" Ево како је Вучић одговорио на питање да ли ћемо дати некоме наше тенкове
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"НЕ ДАМ ЈА, А И НАЧЕЛНИК СЕ НЕ БИ СЛОЖИО" Ево како је Вучић одговорио на питање да ли ћемо дати некоме наше тенкове

20.09.2024. 13:24
ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)
Izraelska vojska

ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)

20.09.2024. 20:31
ДЕТАЉАН СПИСАК КАМЕРА У БЕОГРАДУ: На 660 локација широм престоница - Ево где су постављене и шта све снимају!
Sigurnosne kamere

ДЕТАЉАН СПИСАК КАМЕРА У БЕОГРАДУ: На 660 локација широм престоница - Ево где су постављене и шта све снимају!

20.09.2024. 20:26
НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)
Nagrada

НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)

20.09.2024. 20:14
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski

ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА

20.09.2024. 18:57
ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену
Ubistvo kod Smederevske Palanke

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену

20.09.2024. 17:20
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28