Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉИ ПОТРАГЕ ЗА МАЛИМ ВУКАШИНОМ "На тренутак сам помислио ДА ЈЕ ЖИВ, лежао је у потоку КАО ДА СПАВА"

28.03.2021. 14:20
nevesinje
невесиње / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/RTRS вијести/МУП Српске

Десетогишњи Вукашин Самарџија из села Бојишта код Невесиња смрзнуо се у шуми, након што се удаљио од своје куће бициклом са псом шарпланинцем.

Смрзавању је, највероватније, предходио епилептични напад.

ПОЛИГРАФ ОБАРА ДАНИЈЕЛИНУ ПРИЧУ О СИЛОВАЊУ? Адвокат Тома Фила истакао битну чињеницу за даљи ток истраге

ПОЛИГРАФ ОБАРА ДАНИЈЕЛИНУ ПРИЧУ О СИЛОВАЊУ? Адвокат Тома Фила истакао битну чињеницу за даљи ток истраге

ВОЗИО У СУПРОТНОМ СМЕРУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Полицајци зауставили мушкарца, а онда приметили нешто веома чудно

ВОЗИО У СУПРОТНОМ СМЕРУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Полицајци зауставили мушкарца, а онда приметили нешто веома чудно

ТРАГЕДИЈА КОД АПАТИНА: Извучено тело мушкарца из Дунава - породица пријавила нестанак дан раније

ТРАГЕДИЈА КОД АПАТИНА: Извучено тело мушкарца из Дунава - породица пријавила нестанак дан раније

Ово је показала обдукција која је урађена у недељу требињској болници, након што је дечак пронађено мртав у шуми у плитком потоку у Љесковим барама код Невесиња.

Вукашин је од своје куће отишао у четвртак око 15.30 часова.

Како се дечака није вратио до вечери, породица је почела да га тражи. Већ у петак полиција је потврдила његов нестанак, након чега је кренула и опсежнија потрага.

-Полицијска станица Невесиње у петак ујутро је запримила пријаву да је нестало десетогодишње дете Вукашин Самарџија, настањен у месту Бојишта у општини Невесиње - наведено је из Полицијске управе Требиње.

Полиција је објавила и фотографију дечака уз детаљан опис његовог изгледа и позвала све који имају неке информације да позову полицију, а исте вечери у потрагу се, осим полиције, локалне цивилне заштите, ватрогасаца, ловаца и мештана укључила и Горска служба спасавања из целе БиХ, који су јако неприступачан терен претраживали целу ноћ са псима трагачима и дроновима.

У петак послеподне Вукашинов пас се вратио кући, а несрећног дечака није било.

У суботу од раних јутарњих сати организована велика акција портаге за настрадилм дечаком, у којој су поред Републичке цивилне затиште, служби спасавања, ватрогасаца, полицијаца, ловаца, планинара, грађана и свих оних који су се надали да ће помоћи да дечака нађу живог, учествовали и припадици Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Дечака је око 11 часова пронашла група мештана на седам до осам километара од његове куће у рејону Љескових бара. Полицијским увиђајем је одмах утврђено да нема трагова насиља.

nevesinje
невесиње / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/RTRS вијести/МУП Српске

Један од шесторице људи који су пронашли беживотно тело десетогодишњег Вукашина, на свом фејсбук профилу описао је потрагу за несретним дјечаком, наводећи да никада у животу неће заборавити ужасну слику коју је видео.

- Рејон који смо добили да претресемо био је отприлике 40 до 50 хектара, од штала на Помаковцима до дна Љубовића баре. Претресали смо га два пута, дужно, у одласку и повратку. На неким местима је шикара била таква да сам помислио да нема шансе да је туда прошло било шта осим дивљих животиња, а не дечак на бициклу. На крају рејона, у дну Љубовића баре смо сели и одморили пет минута након чега смо кренули назад. Лева граница рејона је плитак поток, граница шуме и Пантове баре. Кроз тај поток вода практично не тече него се цеди. Први до њега је био човек из Невесиња, полицајац. Након 250 метара повратка, повикао је “Ево га!” На тренутак сам помислио да је жив, срце ми је заиграло, сва шесторица смо дотрчали и видели дечака како лежи у том плитком потоку. Бицикло такође у потоку, два метра од њега. Човек који га је први видио је клекнуо поред њега и опипао му пулс, али је по боји и укочености било јасно да дечак већ много сати није жив. Лежао је у потоку као да спава. Одмах смо обавестили полицију и остале тимове. Малом Вукашину нека је покој души и лака ова наша тврда херцеговачка земља - написао је Драшко Пејановић на Фејсбуку.

- Ово је страшно, у свему овоме, када сви више од годину дана свакодневно страхујемо за своје породице, за нашу децу, због овог вируса коме се не назире крај, да страда недужно дете- рекла је “ЕуроБлицу” једна Невесињка.

Dnevnik
Дневник / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/RTRS вијести/МУП Српске

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић упутио је телеграм саучешча породици Самарџија, а немили догађај назвао трагедијом за целу општину.

- Ово је трагедија за читаво Невесиње. Спасилачке службе су до последњег тренутка потраге гајиле наду да ће исход бити другачији - навео је Авдаловић.

Жаљење што се све трагично завршило изразио је и Ненад Иконић из Републичке цивилне заштите који је руководио акцијом портаге у којој је учествовало више од 400 људи.

Иначе, десетогодишњи Вукашин похађао је пети разред основне школу “Ристо Пророковић” у Невесињу, а као детету са сметњама у развоју био му је додељен персонални асистетент.

Вукашин је живео у селу Бојишта са родитељима и млађим братом.