СВЕ ВРЕМЕ ПОГРЕШНО ПРАВИТЕ КАФУ ИЗ КЕСИЦЕ! Упутство ретко ко прочита, а крије ЦАКУ како да добијете бољи укус
Промените навику
Инстант кафе су постале практични део наше свакодневнице. Било да сте на послу, факултету или једноставно желите на брзину да спремите топли напитак, инстант кафа ће вам добро доћи.
Међутим, многи људи је заправо погрешно праве. Вероватно сте сад помислили како је то могуће, кад ту нема неке велике мудролије - сипате кафу у шољу, прелијете водом и то је то.
У суштини, то и јесте тако, али је цака уствари баш у води.
ЈЕЗИВО И ЗАСТРАШУЈУЋЕ: Ево шта стјуардесе МОРАЈУ да ураде са ТЕЛОМ, ако путник умре у току лета!
У ПРОЦЕСУ СТЕ ДИЈЕТЕ? Ево колико пута недељно треба да се МЕРИТЕ ако покушавате да изгубите килажу
ШТА СЕ ДЕШАВА НАШЕМ ОРГАНИЗМУ УКОЛИКО ПОЈЕДЕМО КОРУ БАНАНЕ? Ово сигурно НИСТЕ ЗНАЛИ о познатој воћки
Већина људи не чита упутство на кесицама, које је и веома ситно написано, али и поред тога, сигурно сте помислили "шта ће ми упутство за обичну кесицу кафе". Ипак, управо то упутство крије тајну како да добијете прави укус овог напитка. Ствар је у томе да не дозволите да вам вода прокључа.
За разлику од домаће (турске) кафе, када је потребно да вода проври, на инстант кесицама јасно стоји да вода не треба да прокључа, а на некима је истакнуто и да би требало да буде 80 Ц.
Дакле, следећи пут када будете желели да направите инстант кафу, сипајте само врелу, некључалу воду и приметићете колико је укус бољи, него када је правите са проврелом водом.