СВАКА КУЋА У СРБИЈИ ДРЖИ ОВАКО ЧАШЕ, А НИ НЕ СЛУТЕ - Овај човек је објаснио зашто ГРЕШИМО (ВИДЕО)
Невероватно!
Према популарном ТикТокеру, који има више од 76.000 пратилаца, чување чаша наопачке значи да се сва тежина пребацује на ивицу – коју описују као најкрхкији део стакла, и временом је већа вероватноћа да ће се стакло да се разбије.
ПРЕУКУСНИ ЗАЧИЊЕНИ КРОМПИР: Ево како да ПРИПРЕМИТЕ ово јело по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ, детаљно упутство (ВИДЕО)
НЕ БАЦАЈТЕ ПЕПЕО: Ево како можете да искористите остатке у домаћинству, ово ће вас ОДУШЕВИТИ
Иако су се многи сложили са овом тврдњом, ипак је већина критиковала видео и нашалила се да једноставно мора да купи јаче чаше.
"Увек сам их чувао наопачке. Никад нисам имао проблема", "Одвратно је да се чува део из којег се пије на површини јер скупља прашину", "Никада ми се није разбила чаша у 50 година", "Чувам их наопачке да спречим да се прашина скупља у стаклу... Пуцају, купујете нове, неки су од коментара.
Кулинарски продуцент Клер Ланган рекла је да не постоји погрешан начин да одложите чаше, уз различите методе које одговарају кухињама различитих људи.
Међутим, стручњак за кућно кување препоручује чување шоља које се ређе користе са ободом надоле јер то спречава сакупљање прашине.
Када је реч о деликатнијим стакленим посудама за посебне прилике, као што су чаше за шампањац или чаше за вино, Ланганова каже да је обично безбедније да се чувају усправно.
- Ако сте забринути због проблема са прашином за дуже складиштење или отворене полице, пажљиво их одложите ободом надоле - рекла је она.
Када је реч о дебљим чашама, Ланганова каже да је безбедно да се слађу једну на другу - што такође може да помогне у спречавању прашине и у уштеди простора.