НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ ДЕЗЕРТ ИКАДА! Рецепт за старински КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА се преноси већ генерацијама, ево који има бака Јела
Јесење посластице, од воћа које нам је доступно у овом делу године, углавном имају јабуке као своју "главну звезду", а уједно су у питању и најпроверенији колачи. Бака Јелин рецепт је прошао све провере и можемо мрећи да је савршен
У мору савремених посластица које могу бити превише слатке, треба се подсетити и неких старих колача који нас подсећају на детињство и одрастање. Колач са јабукама је свакако једна од њих.
Потребно вам је свека неколико састојака, а скоро никакво умеће, јер је ово можда и један од најлакших колача за припрему.
Мекане КАО ПАМУК! Данашњу трпезу оплемените преукусним КРОФНАМА, бака Јела доноси чан 2 РЕЦЕПТА - не зна се који је БОЉИ!
ОПРЕЗ! Велика ПРЕВАРА СА ХЛЕБОМ! Подваљују ОБОЈЕНИ као црни хлеб и СКУПО га плаћамо! Нутрициониста за СД открива трик за проверу
Потребно је:
- 3 јаја
- 100-150 гр шећера
- 70 мл уља
- 150 мл јогурта
- корица лимуна
- 200 гр брашна
- 1 прашак за пециво
- 500 гр јабука
- прах шећер са ванилом
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати уље, јогурт, корицу лимуна, брашно са прашком за пециво и на крају јабуке сечене на коцкице. Измешати уи сипати у плех обложен пек папиром. Посути ванилиним шећером.
Уживајте у колачу!