ДОРУЧАК НИКАД НИЈЕ БИО ЛАКШИ: Сласни мафини са сланиницом и јајима
Када једном пробате слане мафине, нећете моћи да престанете да их једете.
Доручак је најважнији оброк у току дана, то знамо. Међутим, многи се одлучују да прескоче овај оброк или поједу нешто на путу до посла са киоска брзе хране или из пекаре.
Скувајте их на ОВАЈ начин и никада више нећете добити ГЊЕЦАВЕ ШПАГЕТЕ!
Ни једна ни друга опције нису добре. Зато вам ми представљамо феноменалан рецепт за слане мафине а најбољи део је што вам треба само 15-ак минута за њихову припрему.
Састојци
- Сланиница танко сечена
- Тост хлеб
- 1 јаје
- Рендани качкаваљ
- Со и бибер (по укусу, имајте у виду да је сланина већ слана)
- Мало свежег першуна
Припрема
Из кришке тост хлеба чашом извадите средину како бисте добили облик круга. Ако желите, уместо чаше можете користити и модле за колаче разних облика. Хлеб прекријте ренданим качкаваљем, па заједно ставите у тепсију за мафине. Уколико немате тепсију, можете их пећи у папиринм корпицама за колаче.
Затим, кратко испржите сланину у тигању, па листове сланинице ређајте по ивици тепсије. Најбоље је да купите већ исечену сланину јер су такви листови већи, потребна су вам два парчета како бисте направили круг у калупу за мафин.
Преко свега тога, у средину ставити јаје и зачинити са мало соли и бибера. Мафине ставите да се пеку у рерни на 200 степени око 10 минута, а када буду готови можете их посути листићима першуна.
Пријатно!