ГОСТИ ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНИ: Брзинска проја од само 3 састојка - ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ! (ФОТО)
Сви ће вам тражити рецепт.
Проја може да се једе у било које доба дана. Било да желите да је направите за доручак уз неки јогурт, или можда као сласну вечеру, сигурно ће вам "лећи" кад год.
Уколико желите, можете је пећи у обичној тепсији, а можете је направити и у калупима, да личе на сласне, слане мафине.
За ову проју су вам потребна 3 основна састојка:
- кукурузно брашно
- јаја
- прашак за пециво
Ипак, како бисте добили потпунији укус, можете користити и нешто обичног, пшеничног брашна.
Поступак је следећи:
350г кукурузног брашна помешајте са 150г пшеничног. Потом додајте 4 јаја, једну кесицу пшеничног брашна и уколико имате једну шољу јогурта и једну шољу киселе воде. Ако немате јогурт и киселу, једна шоља обичне воде ће сасвим добро послужити.
Тепсију намажите уљем, па ставите смесу и пеците на 180-200Ц око 30 минута, односно док не порумени и не видите да је готово (слободно боцните мало виљушком, или засеците ножем како бисте проверили докле је стигло са печењем).
Са овим основним рецептом можете правити разне врсте проје, па тако додавати у смесу, сир, шункицу или нешто друго по жељи.
Пријатно!
ВРХУНСКИ ТРИК: Ставите само мало ОВОГ зачина у кајгану и биће 100 одсто УКУСНИЈА!