ЈЕШЋЕТЕ У СЛАСТ: Мусака од тиквица и кромпира готова за трен ока!
19.10.2016.
16:15
Коментари (0)
Прсте да полижете.
Уколико сте љубитељ кромпира, сигурно је да га волите у скоро у сваком облику. Једно од најлакших, али и најукуснијих јела јесте мусака, али ако је направите у мало другачијој верзији, вероватно ћете бити одушевљени укусом.
Потребни састојци:
- 500 гр меса
- 5 кромпира
- 5 тиквица
- 1 лук
- 2 чена белог лука
- 1 кашика парадајз пиреа
- уље
- 2 јајета
- 150 мл павлаке
- со, бибер
Начин припреме:
- Лук исецкајте на коцкице и издинстајте у тигању.
- Додајте месо и бели лук, посолите и побиберите, па динстајте док не буде готово до пола.
- Додајте кашику парадајз пиреа и подлијте са мало воде.
- Кувајте док месо не буде готово и оставите да се мало охлади.
- Кромпир огулите и изрежите на танке кришке.
- Тиквице огулите, посолите и оставите да се мало оцеде.
- Пропржите их у тигању са маслиновим (може и сунцокретово) уљем док не порумене.
- Поређајте пола кромпира у тепсију, поспите месом па поређајте тиквице.
- Преко њих поређајте још један слој кромпира, па поспите остатком меса и поређајте тиквице.
- Пеците у рерни загрејаној на 220 степени, 45 минута.
- Умутите јаја са павлаком, па прелијте преко мусаке и запеците још 15 минута.
Уколико желите, можете да експериментишете и додате током процеса прављења и печурке, укус ће бити и те како добар.