JEŠĆETE U SLAST: Musaka od tikvica i krompira gotova za tren oka!
19.10.2016.
16:15
Komentari (0)
Prste da poližete.
Ukoliko ste ljubitelj krompira, sigurno je da ga volite u skoro u svakom obliku. Jedno od najlakših, ali i najukusnijih jela jeste musaka, ali ako je napravite u malo drugačijoj verziji, verovatno ćete biti oduševljeni ukusom.
Potrebni sastojci:
- 500 gr mesa
- 5 krompira
- 5 tikvica
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- ulje
- 2 jajeta
- 150 ml pavlake
- so, biber
Način pripreme:
- Luk iseckajte na kockice i izdinstajte u tiganju.
- Dodajte meso i beli luk, posolite i pobiberite, pa dinstajte dok ne bude gotovo do pola.
- Dodajte kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode.
- Kuvajte dok meso ne bude gotovo i ostavite da se malo ohladi.
- Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške.
- Tikvice ogulite, posolite i ostavite da se malo ocede.
- Propržite ih u tiganju sa maslinovim (može i suncokretovo) uljem dok ne porumene.
- Poređajte pola krompira u tepsiju, pospite mesom pa poređajte tikvice.
- Preko njih poređajte još jedan sloj krompira, pa pospite ostatkom mesa i poređajte tikvice.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, 45 minuta.
- Umutite jaja sa pavlakom, pa prelijte preko musake i zapecite još 15 minuta.
Ukoliko želite, možete da eksperimentišete i dodate tokom procesa pravljenja i pečurke, ukus će biti i te kako dobar.