Јелена Ђоковић НЕ КОРИСТИ ПАРФЕМЕ - а ово је РЕЦЕПТ за здраву алтернативу! "Рузмарин ЗАОБИЂИТЕ, изазива РЕАКЦИЈЕ на кожи"
Ипак, будите опрезни јер није за свакога!
Јелена Ђоковић позната је по ставу о здравој исхрани, еколошкој освешћености што можемо видети и по њеним друштвеним мрежама.
Једном приликом на Инстаграму је открила да не корисити парфеме, али да је пронашла алтернативну која је за њу боља.
Опрез! Појавила се нова БОЛЕСТ због које “УМИРУ” бракови! Ево како да не “упаднете” у ЗАМКУ такозваног ФАБИНГА
Данас је ЦРВЕНО СЛОВО на које се ради велико СПРЕМАЊЕ КУЋЕ! Ове послове ОБАВЕЗНО урадите или ће вам целе године "ИЋИ НАОПАКО"
- Зрачиш баш позитивном енергијом, види се да си дете у души, спонтано и увек жељно знања. Појавило ми се питање, шта је са индустријом парфема, јер и то сви волимо, још једна тема за истраживање - написала је девојка која прати Јелену.
- Драго ми је да учимо заједно! Ја одавно користим есенцијална уља, а не парфеме, али сјајно питање - одговорила је Јелена Ђоковић.
Вероватно вам никада није пало на памет да сами можете направити свој парфем. То, заправо, није превише тешко. А, уколико можете да направите мирис који ћете волети по цени која вас неће шокирати, зашто не бисте пробали?
Рецепт за прављење свог парфема
Најтежи део је да се одлучите који мирис вам се највише свиђа. Креирање парфема је веома једноставно. Иако можете да користите и оригиналне састојке, попут латица цвећа, есенцијална уља су најлакши пут, уколико први пут правите парфем.
Састојци
- 2 кашике базе, а то је уље, попут уља јојобе, кокоса, уља од семенки грожђа,
- 6 кашичица алкохола,
- 2,5 кашичице флаширане воде,
- 30 капи есенцијалних уља (9 капи горње ноте, 15 капи средње ноте и 6 капи доње ноте),
- филтер за кафу или газа,
- мали левак,
- 2 чисте бочице од тамног стакла са херметичким затварачем.
Инструкције
У једну од боца улијете уље. Додате есенцијална уља и то овим редоследом: прво ниске ноте, затим средње, и на крају горње ноте.
Затим, додате алкохол.
Добро затворите чеп или поклопац и пустите парфем да одстоји 48 сати. Што га дуже оставите да стоји, мирис ће бити јачи. Можете да га оставите до 6 недеља.
Уколико сте задовољни мирисом, додајте флаширану воду и снажно протресите 1 минут.
Употребите филтер за кафу или газу (преклопљену неколико пута) и левак како бисте свој мирис пренели у другу бочицу.
Додатни савети:
За другу бочицу у коју ћете пресути парфем, најбоље је користити ону која има врат и распршивач, како бисте лако наносили парфем када завршите са његовим креирањем., пише на сајту Агроинфо.