НАЈБОЉЕ УЉЕ ЗА ЛИЦЕ: Ево како да вам КОЖА ЗАБЛИСТА ове зиме, без опасности од исушивања!
Негована кожа.
Мали, али моћан, бадем је богат mononezasićenimmasnim киселинама, влакнима и антиоксидантима који заједно имају сјајан ефекат на нашој кожи. Од млека до путер, бадем се користи највише у исхрани, али је такође добар и када је у питању лепота и нега коже. Конкретније, бадемово уље је сјајно за коришћење у сврху лепоте.
"ОДЕЕ..." Миа Борисављевић ДРАСТИЧНО скратила косу! Оваквој промени се НИКО није надао! (ФОТО)
Обратите пажњу: Како чест пилинг може уништити вашу кожу лица
Захтева посебну пажњу: Савети за негу коврџаве косе
Захтева посебну пажњу: Савети за негу коврџаве косе
Постоје две врсте бадема – горки и слатки. Горки бадем се користи за прављење есенцијалних уља, док је слатки углавном у базним, маснијим уљима. Први се користи највише због мириса и не остаје претерано дуго а кожи, док је други богатији водом и антиоксидантима који хидрирају кожу. Такође садржи и витамине Е и А, као и природне масне киселине које су добре за кожу.
Научно је доказано да уље слатког бадема може опоравити кожу од оштећења изазваних УВ радијацијом и успорити настајање видљивих знакова старења. Захваљујући јаком антиоксидану, витамину Е и витамину А, уље овог плода има невероватну снагу хидрирања и неге.
Генерално је уље слатког бадема сјајан хидратантни производ који се често користи као база у козметичким производима јер није превише тежак и лако се апсорбује. Већина особа сме користити бадемово уље на кожи лица и тела, осим ако немају екцем или кожу склону избијању бубуљица, јер уље није у потпуности не-комедогено.
Најбоље би било да инвестирате у органско, хладно пресовано и нерафинисано бадемово уље. Уколико га испробавате по први пут, прво га нанесите на маи део коже како бисте видели да ли вам одговара и да и има било какве реакције. Такође обратите пажњу на састојке, јер ако садржи додатни парфем, боју или парабене, онда је боље да га оставите по страни.
Бадемово уље чувајте на сувом и тамном месту, најбоље у фрижидеру, како би се превентивно избегло развијање бактерија или буђи.