Постаће неизбежан део вашег стола - ђурђевданска салата спрема се никад лакше, а нема укусније
Права слана посластица парира, а по некима и превазилази укус руске и мимоза салате.
Ниједна славска трпеза не може проћи без салата које је чине богатијом и које представљају круну трпезе.
Доносимо вам рецепт за свечану ђурђевданску салату, која се спрема очас посла.
Састојци:
6 куваних јаја
1 празилук
6 киселих краставаца
200 г шунке
200 г гауда сира
180 г кукуруза из конзерве
3 кашике мајонеза
2 кашике природног јогурта
1 кашичица сенфа
1/2 кашичице соли
1/2 кашичице црног бибера
Припрема:
Исећи јаја на коцкице па сасути у дубљу чинију. Затим исећи краставчиће, па сипати у исту посуду, а онда и исецкани празилук. Шунку такође исећи на коцкице па сипати у посуду, а затим додати рендани сир. Сипати кувани кукуруз преко сира. У другу посуду помешати мајонез, јогурт, сенф, со и бибер, па све лепо промешати. Сипати прелив у салату и добро промешати и сјединити.