Postaće neizbežan deo vašeg stola - đurđevdanska salata sprema se nikad lakše, a nema ukusnije
Prava slana poslastica parira, a po nekima i prevazilazi ukus ruske i mimoza salate.
Nijedna slavska trpeza ne može proći bez salata koje je čine bogatijom i koje predstavljaju krunu trpeze.
Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu, koja se sprema očas posla.
Sastojci:
6 kuvanih jaja
1 praziluk
6 kiselih krastavaca
200 g šunke
200 g gauda sira
180 g kukuruza iz konzerve
3 kašike majoneza
2 kašike prirodnog jogurta
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice crnog bibera
Priprema:
Iseći jaja na kockice pa sasuti u dublju činiju. Zatim iseći krastavčiće, pa sipati u istu posudu, a onda i iseckani praziluk. Šunku takođe iseći na kockice pa sipati u posudu, a zatim dodati rendani sir. Sipati kuvani kukuruz preko sira. U drugu posudu pomešati majonez, jogurt, senf, so i biber, pa sve lepo promešati. Sipati preliv u salatu i dobro promešati i sjediniti.