ЈЕДНОСТАВАН ТРИК
Ову ГРЕШКУ праве многе домаћице - Ево како да вам НЕ ПУКНЕ ниједно УСКРШЊЕ ЈАЈЕ током КУВАЊА
Сва јаја ће бити неоштећена и спремна за украшавање
Јаје је најједноставније скувати, а уколико желите да буде тврдо кувано оставите га да се кува десет минута. Јаја се само убаце у воду и причека се пар минута и јело је готово. Али, током кувања дешава се да јаја пукну. Када се то деси, протеин исцури и ви нећете више имати тако укусан оброк.
Сигурно сте чули за додавање соли или сирћета у воду, како би љуска остала нетакнута. Сада додајте шибицу или чачкалицу уместо соли.
Ово вам можда делује чудно, али шибице или чачкалице спречавају протеин да исцури, чак и у случају мале пукотине у љусци. За ово нема објашњења, али многи професионални кувари су приметили да овај метод увек функционише. Немојте користит превише шибица, довољно је да убаците 3-5 комада у врелу воду. Након 10 минута, када се јаја охладе, проверите да ли су оштећена.