ДОДА СЕ ОВО, НИЈЕ СИРЋЕ, А НИ СО: Трик како да ЈАЈА НЕ ПУКНУ током кувања и остану неоштећена
Овако ћете имати што мање полупаних!
Јаје је најједноставније скувати, а уколико желите да буде тврдо кувано оставите га да се кува десет минута. Јајасе само убаце у воду и причека се пар минута и јело је готово. Али, током кувања дешава се да јаја пукну. Када се то деси, протеин исцури и ви нећете више имати тако укусан оброк.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/07/338380264_897225011555038_4186807475440530574_n.jpg?itok=GDLCcdu_)
Сутра СЛАВИМО ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ - Празник којем се радују деца! ДОМАЋИЦЕ, обавезно у кућу унесите ово
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/04/20/fdsasfasf.jpg?itok=bNP3mFlP)
ИЗБЕЛИТЕ ЈАЈА за пар минута - Од потпуно жуте добићете снежно белу љуску
Сигурно сте чули за додавање соли или сирћета у воду, како би љуска остала нетакнута. Сада додајте шибицу или чачкалицу уместо соли.
Ово вам можда делује чудно, али шибице или чачкалице спречавају протеин да исцури, чак и у случају мале пукотине у љусци. За ово нема објашњења, али многи професионални кувари су приметили да овај метод увек функционише. Немојте користит превише шибица, довољно је да убаците 3-5 комада у врелу воду. Након 10 минута, када се јаја охладе, проверите да ли су оштећена.