DODA SE OVO, NIJE SIRĆE, A NI SO: Trik kako da JAJA NE PUKNU tokom kuvanja i ostanu neoštećena
Ovako ćete imati što manje polupanih!
Jaje je najjednostavnije skuvati, a ukoliko želite da bude tvrdo kuvano ostavite ga da se kuva deset minuta. Jajase samo ubace u vodu i pričeka se par minuta i jelo je gotovo. Ali, tokom kuvanja dešava se da jaja puknu. Kada se to desi, protein iscuri i vi nećete više imati tako ukusan obrok.
Sutra SLAVIMO LAZAREVU SUBOTU - Praznik kojem se raduju deca! DOMAĆICE, obavezno u kuću unesite ovo
IZBELITE JAJA za par minuta - Od potpuno žute dobićete snežno belu ljusku
Sigurno ste čuli za dodavanje soli ili sirćeta u vodu, kako bi ljuska ostala netaknuta. Sada dodajte šibicu ili čačkalicu umesto soli.
Ovo vam možda deluje čudno, ali šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci. Za ovo nema objašnjenja, ali mnogi profesionalni kuvari su primetili da ovaj metod uvek funkcioniše. Nemojte koristit previše šibica, dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.