Ове 3 СРПСКЕ САЛАТЕ су проглашене најбољим на свету - Једна је мало позната, а две сви ОБОЖАВАЈУ
Наше салате се налазе на врху листе најбољих.
Сваки странац који је дошао у Србију имао је само речи хвале за нашу храну. Постоје разни специјалитети који се праве већ годинама, а о чијем се укусу прича са уживањем. Када је реч о салатама и ту смо неприкосновени.
Чувени гастрономско-туристички водич ТастеАтлас је направио листу најбољих салата на свету, а Моравска је проглашена за једну од најбољу, а нашла се чак на високој четвртој позицији. Имајућу у виду разноликост и састојака и техника широм света, није било лако изборити се за овако високо позиционирано место.
Прљав роштиљ квари УКУС МЕСА! Ево како да га НАЈБОЉЕ ОЧИСТИТЕ и припремите за употребу
НАЈБОЉА МАРИНАДА за роштиљ - Овако ћете добити СОЧНО И УКУСНО МЕСО, биће вам потребно неколико састојака
Како хороскопски знаци проводе ПРВИ МАЈ? Једни роштиљају, други негодују, трећи ЈЕДУ БЕЗ ПРЕСТАНКА
А поред ње се налази и Шопска салата која је заузела друго место, али ту позицију делимо са Бугарском, јер регион Шопи обухвата обе земље и не зна се чији је оригинални рецепт. Такође, на 21. месту су се нашле белолучене паприке које су у народу познатије и као печене паприке са белим луком.
Посебно је интересанто то што ТастеАтлас истиче како је Србија идеална дестинација за све љубитеље гурманлука, јер је храна релативно приступачна, а јако квалитетна.
У наставку текста прочитајте како се прави Моравска салата
Састојци:
- 5-6 већих печених паприка
- 2 љуте печене паприке
- 3-4 парадајза
- 1 чен белог лука
- 1 струк празилука
Припрема:
Печене паприке очистите од семенки и исеците на траке. Парадајз ситно исецкајте, као и празилук. Помешајте, а онда у другој посуди помешајте уље, сирће, со, бибер и млевени бели лук. Добијену смесу прелијте преко салате.
Тајна ове салате јесте врхунска слатка црвена паприка карактеристична за моравски крај.