Prljav roštilj kvari UKUS MESA! Evo kako da ga NAJBOLJE OČISTITE i pripremite za upotrebu
Čist roštilj znači ukusan roštilj!
Sezona roštiljanja je počela, a to znači da je vreme da pripremite roštilj za čestu upotrebu. Najvažnije je da ga temeljno očistite, jer su se na njemu (za)pekli ćevapi i ostalo meso. Osim toga, verovatno da na njemu ima prašine, paučine i ostale prljavštine.
Prljavi roštilj nije dobar iz očiglednih razloga, preostali skoreni i zagoreli ostaci hrane mogu se zalepiti za sveže meso koje pečete, uništiti mu ukus, a stara masnoća može proširiti na jelo i štetne bakterije.
Zbog OVIH svakodnevnih životnih navika STRADAJU BUBREZI - Evo šta je potrebno da promenite
Vrhunske SARMICE OD ZELJA po proverenom bakinom receptu (VIDEO)
Ali, ako rešetke čistite četkom, komadići koji su se odlomili s četke mogu ostati na rešetki, a posle sa hranom završiti u vašem želudcu i izazvati niz zdravstvenih problema. Srećom, postoji rešenje, najlakša i najsigurnija metoda čišćenja rešetke za roštilj je ona za koju vam samo treba krpa, hvataljke i nekoliko komada aluminijumske folije.
Čišćenje roštilja nikad nije bilo lakše:
1. Starom krpom (važno je da je suva) prebrišite rešetku i otklonite sve komadiće i mrlje od prošlog korišćenja.
2. Prekrijte rešetku sa jednim ili dva sloja aluminijumske folije i maksimalno ugrejte rešetku. Potom ostavite da odstoji prekrivena folijom otprilike 25 minuta.
3. Ugasite vatru i ostavite da se roštilj ohladi. Pomoću hvataljki otklonite foliju. Iskoristite krpu da obrišete prljavštinu koja treba da se pretvori u prah.
Vaš roštilj je sada čist, bez opasnosti po zdravlje i neželjenih komada hrane. I ubuduće, nakon svakog korišćeja roštilja iskoristite aluminijsku foliju na opisan način i dobro očistite roštilj.