Прљав роштиљ квари УКУС МЕСА! Ево како да га НАЈБОЉЕ ОЧИСТИТЕ и припремите за употребу
Чист роштиљ значи укусан роштиљ!
Сезона роштиљања је почела, а то значи да је време да припремите роштиљ за честу употребу. Најважније је да га темељно очистите, јер су се на њему (за)пекли ћевапи и остало месо. Осим тога, вероватно да на њему има прашине, паучине и остале прљавштине.
Прљави роштиљ није добар из очигледних разлога, преостали скорени и загорели остаци хране могу се залепити за свеже месо које печете, уништити му укус, а стара масноћа може проширити на јело и штетне бактерије.
Због ОВИХ свакодневних животних навика СТРАДАЈУ БУБРЕЗИ - Ево шта је потребно да промените
Врхунске САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)
Али, ако решетке чистите четком, комадићи који су се одломили с четке могу остати на решетки, а после са храном завршити у вашем желудцу и изазвати низ здравствених проблема. Срећом, постоји решење, најлакша и најсигурнија метода чишћења решетке за роштиљ је она за коју вам само треба крпа, хватаљке и неколико комада алуминијумске фолије.
Чишћење роштиља никад није било лакше:
1. Старом крпом (важно је да је сува) пребришите решетку и отклоните све комадиће и мрље од прошлог коришћења.
2. Прекријте решетку са једним или два слоја алуминијумске фолије и максимално угрејте решетку. Потом оставите да одстоји прекривена фолијом отприлике 25 минута.
3. Угасите ватру и оставите да се роштиљ охлади. Помоћу хватаљки отклоните фолију. Искористите крпу да обришете прљавштину која треба да се претвори у прах.
Ваш роштиљ је сада чист, без опасности по здравље и нежељених комада хране. И убудуће, након сваког коришћеја роштиља искористите алуминијску фолију на описан начин и добро очистите роштиљ.