ДОБРО ЗАПАМТИТЕ: Срећни људи после ручка раде ову ствар
Будите сигурни да ће вам на овај начин дан бити лепши.
Каже се да оброк није оброк ако се не заврши десертом. И заиста, сигурно је и вама позната ситуација да након обилног и укусног ручка, уместо да се осећате сито и задовољно, имате осећај да вам још нешто недостаје. И не, нисте једини.
Уколико се осврнемо уназад кроз време, видећемо да су се доста дуго воће и орашасти плодови износили на крају оброка, како би се он „засладио“. Пре развоја индустрије шећера у XIX веку, слатке посластице су биле ретка привилегија и углавном су, у свом сиромашном облику, резервисане за празничну трпезу.
Данас је десерт традиција, а научници нас стално подсећају колико мала слатка задовољства утичу на расположење.
Ми смо за вас изабрали пет најбољих десерта које никако не смете пропустити и који ће задовољити апетите и најокорелијих сладокусаца.
1. Сладолед
Нека и ово лето сладолед буде ваш десерт број 1, а Фриком Quattro vam пружа прилику да доживите право уживање у фантастичном споју укуса! Обично се заводљивим укусима Quattro sladoleda препуштамо без гриже савести, јер је познато да је ово посластица која разгаљује сва чула.
Посебна структура која хлади непце, фини укус, забаван начин конзумације - све су то разлози због којих га обожавамо. Јединствена и складна комбинација Quattro укуса испуниће жеље целе породице и удовољити сваком њеном члану у свакој прилици.
За све оне који не могу да се одлуче да ли је боља воћна или чоколадна комбинација Фриком је спремио прави микс. Ту су Choco Оранге, Choco Fantasy - комбинација чоколаде са малином и вишњом, као и јединствени Quattro 1 за све оне којима су 4 укуса мало, па им увек фали још један.
Експлозију укуса ове године чине и 2 најновије комбинације, Црем Брулее који савршено спаја 4 недољива укуса - лешник, заводљиву карамелу и сладолед бисквит са преливом карамеле и хрскавим посипом карамел бомбона, као и Пина Цолада пуна кокоса, егзотичног манга, ананаса и кремасте беле чоколаде уз коју ћете имати осећај да сте на предивној тропској плажи.
2. Палачинке са чоколадом
Иако њихово име потиче из француског језика и овај слаткиш се сматра француским, палачинке су европски десерт који је популаран у свакој земљи и у сваком поднебљу носи друго име. Начин припреме сваке врсте је идентичан, а његов укус ипак највише одређује фил. Многима су омиљене палачинке са чоколадом или преливом, мада се овај рецепт може допунити и са комадићима банане, свежим воћем или млевеним кексом.
3. Штрудла
Ово дивно пуњено пециво је једноставно за припрему колико је и укусно. За најукуснију се сматра бечка штрудла од јабука, која има танку кору, а унутра много јабука зачињених циметом и тајним састојцима које ниједан кувар не жели да открије. Овај десерт нас све враћа у детињство, јер некада ниједно окупљање ни славље није могло да прође без штрудле, било да је она са маком, мармеладом, чоколадом и орасима или неким другим филом. Свака је једноставно савршена.
4. Чизкејк
Познато је да је овај слаткиш био популаран још у старој Грчкој, а данас је још траженији. Кремасти сладак швапски сир и меко тесто праве савршену комбинацију. Ово је без сумње један од десерта који се највише наручују у посластичарницама широм света.
5. Тирамису
По многима је управо тирамису најбољи италијански десерт. Свима је добро познат тако да није потребно да га посебно представљамо и хвалимо. Спој укуса кафе и натопљених пишкота, као и какао и слатке павлаке вас тера да му се стално враћате. Након што га први пут пробате, нема шансе да ћете му више одолети.