ПРАСЕ НА РАЖЊУ - Проверен рецепт, припрема је једноставна, а посебну ПАЖЊУ ОБРАТИТЕ на овај детаљ у целом процесу
04.01.2023.
14:32
Коментари (0)
Пријатно!
Преносимо вам рецепт искусног домаћина који годинама припрема прасе на ражњу. Будући да је Божић за три дана и уколико никада нисте сами припремали печеницу или желите да пробате на неки други начин, пробајте управо овај.
У суштини, припрема је једноставна, а оно на шта посебно морате обратити пажњу је сам процес печења.
ИСПОШТУЈТЕ ове ОБИЧАЈЕ на ДАН и уочи БОЖИЋА - Најрадоснији празник треба прославити на овај начин
ИСПОШТУЈТЕ ове ОБИЧАЈЕ на ДАН и уочи БОЖИЋА - Најрадоснији празник треба прославити на овај начин
Ево КО НЕ МОРА да ПОСТИ на БАДЊИ ДАН - У кућу се уноси бадњак и трпеза је посна, али не за све укућане
Ево КО НЕ МОРА да ПОСТИ на БАДЊИ ДАН - У кућу се уноси бадњак и трпеза је посна, али не за све укућане
Припрема:
- Прасе очистити од остатка длака и шурене коже па добро испрати. Утрљати со споља и изнутра, направити рупе испод сваке плећке и бута па сипати по мало соли. Тако усољено оставити 24х да одстоји или у фрижидеру или га стављати повремено у замрзивач по 2 или 3 сата па вадити.
- Сутрадан ставити прасе на ражањ па поред не много јаке ватре пустити да се окреће.
- Како печење одмиче, појачавати ватру и приближавати прасе. Када почне да се цеди маст можете ставити по неку кришку хлеба да се натопи око којих ће сви да се отимају.
- После неких 4 сата испрскати га са пола флаше пива, а другу половину попити због моће (натопљеног хлеба).
- Када се зглобови раздвоје прасе је већ готово па га скините са ватре.