ПОЧЕО ЈЕ ГОСПОЈИНСКИ ПОСТ, А МИ ВАМ ПРЕДЛАЖЕМО ЧИМЕ ДА СЕ ХРАНИТЕ ДОК ТРАЈЕ: Ово су идеални рецепти
Госпојински пост почео је данас и трајаће 14 дана.
Госпојински пост почео је данас и трајаће 14 дана. Пости се на води и уљу, изузев празника Преображења Господњег 19. августа, када је дозвољено јести рибу. Ми вам предлажемо шта бисте могли да спремите за доручак, ручак и вечеру током поста.
Једите ово и гледајте како КИЛОГРАМИ СПАДАЈУ: Намирнице које алкализују, ЧИСТЕ ЦРЕВА и убрзавају МЕТАБОЛИЗАМ
НАЈБОЉИ МУЖЕВИ су рођени у ова ТРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА: Посебно обратите пажњу на њих!
Доручак
Састојци за посни ролат са поврћем:
400 г кромпира, 100 г спанаћа, 100 г пиринча, 2 шаргарепе, веза першуна, 100 г маринираних шампињона, пола кашичице слатке паприке, пола кашичице гранула белог лука, 3 чена белог лука, 50 г кечапа (или парадајз пиреа), 100 г сусама.
Посни ролат са поврћем се припрема на следећи начин:
Кромпир и спанаћ обарите у сланој води, оцедите и испасирајте.
Додајте зачине, па масу ставите на фолију посуту сусамом и развуците оклагијом.
Обарите шаргарепу, исеците на коцкице и помешајте с бареним пиринчем.
Посолите по укусу, додајте першун, слатку паприку, бели лук и ситно сецкане шампињоне.
Овом масом филујте кору од кромпира и спанаћа.
Кору увијте у ролат, оставите у фрижидер два сата.
Пре служења украсите густим кечапом.
Ручак
Састојци за пуњени кромпир на води:
2 већа кромпира, 1/4 шоље (или 50 г) браон пиринча, 2 кашичице љуте алеве паприке, 3 дл супе од поврћа, 250 г куваног, несланог пасуља или бораније (може из конзерве), пола ситно исечене црвене паприке, изгњечени чен белог лука, 2 кашике сецканог коријандера.
Пуњени кромпир на води се припрема на следећи начин:
Кромпир прободите виљушком на неколико места и пеците у рерни на 200 степени око 50 минута, док не омекша.
Затим га извадите и оставите да се охлади.
У међувремену, у супи од поврћа скувајте пиринач и сецкану црвену паприку и зачините љутом алевом париком.
Кувајте око пола сата док пиринач не омекша.
Затим додајте барени пасуљ (или боранију), кувајте још 5 минута и склоните са ватре.
Преполовите кромпир по дужини, издубите средњи део и то додајте у мешавину пиринча, коријандера, паприке и пасуља.
Напуните издубљени кромпир, по жељи кратко запеците у рерни и послужите док је топло.
Вечера
Састојци за посне шпагете на води:
велика главица црног лука, једна шаргарепа, две кашике биљног зачина, кашичица босиљка, посне шпагете, вода.
Посне шпагете на води се припремају на следећи начин:
Изрендати шаргарепу, исецкати лук, додати мало воде и продинстати.
Када омекша, додати две кашике биљног зачина и кашичицу босиљка.
Обарити шпагете, процедити и помешати са преливом.